1.7 | kostüm alışverişi ve vampir efsanesi

1.5K 225 223
                                    


Hogsmeade o gün normalden daha kalabalık ve daha neşeliydi. Neredeyse kış ayının başlıyor olmasına rasğmen öğrencilerin şansına güneşli bir sonbahar havası eşlik ediyordu onlara.

Bu Hogsmeade gezisi partiye gitmeyi düşünen öğrencilerin kostüm almak için birinci tercihleriydi. Elbette ailesi aracılığı ile kıyafet spiariş veren onca insan vardı fakat Çapulcular da çoğunluk gibi kıyafetlerin arasında gezip, eğlenerek bir şeyler seçmeyi tercih etmişlerdi.

Bu buluşmada sadece Çapulcular yoktu tabii. Leona da Sirius ile geleceği için onlarla alışveriş yapacaktı. Onun yanında Maureen de onlarla geliyordu tabii.

Lily'nin çıkışından sonra Maureen bir süre ortadan kaybolmuştu ve James onunla konuşma fırsatı bulamamıştı. Ertesi gün kahvaltıda ise Maureen ona isterse Lily ile gidebileceğini söylemişti, daha kibar bir şekilde. Ancak James bu saatten sonra patlamaya hazır bir ateş topu gibi gezen Lily'e hayatta böyle bir şeyi soramayacağını anlamıştı. Bu nedenle James partiye Maureen ile gidiyordu. Üstelik bu partiye Maureen ile gitmesi gerektiği gerçeğinin de farkındaydı. Sonuç olarak bu parti işini James için yapan oydu. Bunun üstüne James onu yarı yolda bırkamazdı hayatta.

Remus ve Peter ise birine henüz beraber gitmeyi teklif etmedikleri ve teklif etmeyi dahi düşünmedikleri için yanlarında birilerini getirmemişlerdi. James ve Sirius, Remus'u kızlarla takılma konusunda zorlamayı çok çok önce bırakmışlardı.

Kalabalık grup, Hogsmeade caddesinde yürüyorlardı. O kadar kalabalıklardı ki yan yana yürüdüklerinde tüm caddeyi kapattıkları için herkes bölünmüş bir şekilde birbirini takip ediyordu. Remus ve Peter, en önce yalnızlar grubu olarak yürüyorlardı. Onların arkasında uzun süredir keyifsiz olmasına rağmen şu an neşeli görünen James ve Maureen vardı. Onların arkasında ise Leona ve Sirius tatlı bir sohbete dalmış yürüyorlardı.

Leona, Sirius'un ona teklifinden sonra bir süre olanları unutmuştu. Ancak aşkın verdiği sarhoşluk azaldığında yine merak hissi ağır basıp Leona'yı etkisine altına almıştı. Daha sonra ise Leona Sirius'a soracak uygun zamanı bulamamıştı. Aynı yaşta ve aynı binada olmadığın biriyle ilişki kurmak gerçekten çok zordu. Üstelik yemekleri de herkes kendi masasında yediği için Sirius ile gün içinde bir iki defa ancak karşılaşabiliyorlardı. Hala teknik olarak sevgili değillerdi fakat Leona yakında olacaklarına dair çok yoğun bir hisse sahipti.

Şimdi, altı kişi birden yolun sonunda kalan Madam Pumpkin'in Büyücü Kıyafetleri adlı bir dükkana doğru yürüyorlardı. Sirius, Leona'yı bir önceki gece davet etmişti Hogsmeade'e. Sirius, giyecekleri kıyafetin arkadaşlarıyla ve Leona ile uyumlu olmasını istiyordu. Genellikle erkeklerin kız arkadaş yaptıktan sonra eski ortamından bir kademe uzaklaştığı hakkında Leona'nın birçok gözlemi vardı ama Sirius o tarz erkeklerden değildi kesinlikle. Bu nedenle Leona'yı Çapulcuların arasına katıyordu. Leona, 6. sınıf Gryffindor'luların arasında oldukça gergindi. Üstelik koskoca Profesör McGonagall'ın yeğeni bile vardı aralarında.

Bir Dracula olarak Leona'nın hangi kostümü alacağı belliydi zaten. Leona, diğerlerinin ne alacağını sormamıştı ancak Madam'ın dükkanının ne kadar büyük olduğunu biliyordu bu yüzden seçmekte zorlanmayacaklarını düşünüyordu.

Dükkanın önüne geldiklerinde herkes sırayla içeri girdi. En son Sirius, Leona geçsin diye ağır kapıyı açık tutmuştu ve Leona onun bu centilmen davranışına gülümseyerek içeri girdi.

Gerçekten burası tüm Hogsmeade'deki en büyük dükkanlardan biriydi. Öğrenciler, yılın çoğunluğunda burada olduğu için kıyafet alışverişlerini buradan yapardı. Ancak o gün Madam'ın dükkanı ağzına kadar Cadılar Bayramı için kostümlerle ve öğrencilerle doluydu.

Creatures of the Night ◈ the MaraudersHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin