1.2 | keyifli bir sabah kahvaltısı

1.8K 233 283
                                    


Ertesi günü sabahı, Çapulcular uykularından henüz kalkmamıştı. En azından biri dışında hepsi horul horul uyuyordu. James Potter ise... Son günlerde iyice gece uykuları kaçan James, güneşin doğuşunu izledikten sonra uzun uzun Lily'nin saçlarının doğan güneşin verdiği kızıllık kadar güzel olduğunu düşünmüştü.

Bir şeyler, kalbinin derinliklerinde değişmiş hissediyordu Potter. Hatta arkadaşlarının nasıl bu kadar normal hayatlarına devam ettiklerini anlamamıştı. Sirius'un Sümsükus'u lanetleme teklifi bile James'in ilgisini çekmiyordu.

Aslında gerçek şuydu ki, yaşadığı kötü olaylar James'in olaylara bakış açısını değiştirmişti. Bu değişiklik, ergen James için o kadar farklıydı ki, vücudu artık böyle düşünmeyi bir süredir kaldıramıyordu.

Yorganının içinde otururken, asasının ışığıyla Çapulcu Haritasını inceliyordu, James. Bunu yapmak bile vicdanını sızlatan bir hale bürünmüştü. İnsanların özel hayatlarını öylece takip edebileceği bir harita geçen sene çok mantıklı gelmişti arkadaşlarıyla. Ancak şimdi, kendisinin böyle izlenip izlenmeyeceği tüylerini ürpertiyordu.

Belki de James'in başına aldığı darbe gerçekten beynindeki birkaç parçanın hareket etmesine neden olup James'i değiştirmişti.

Asasının ışığının altında, James gözlerini Harita'da boş boş gezdiriyordu. Bir süre gözleri boş koridorlarda kimseyi göremedikten sonra ister istemez kendisini Gryffindor ortak salonuna bakarken bulmuştu. Ardından ise yatakhane merdivenini takip edip kızların arasına saklanmış olan Lily'nin ismini aradı.

Bir süre sonra da bulmuştu. Yatağında uyuyor olmalıydı ki ismi sabitti. Bir süre onu düşündü James. Ona karşı ilgisi tamamen devam ediyordu fakat artık herkes içinde Lily ile uğraşıp gururunu yaralamak istemiyordu. Hem Lily o uzakken daha mutlu gibi geliyordu artık. Özgüveni kötü bir şekilde yaralanmış olan James, Lily karşısındaki cesaretini de kaybetmişti.

Sonra aklına gelen düşünceyle gülümsedi, James. Belki de ilgisini özlerdi Lily. James hiç sanmıyordu fakat onun James'i özlemesi fikri karnını gıdıklamıştı.

Ardından aklına birkaç gece önceki sızmış Lily görüntüsü geldi. Öğrenci profilini bozduğu için ağzına ağır hiçbir içki almayan Lily hayatında ilk defa sonuna kadar içip, sızıp kalmıştı. Onu o halde görmek, hayatında değişim geçirmeyen tek insanın James olmaması nedeniyle çok derinlerde mutlu etmişti James'i. Yine de Lily'e böyle bir şey yaptıran şeyin ne olduğunu hala bulamamıştı James. Dorcas ona kendisinin daha iyi bileceğini söylemişti fakat Lily ile konuşmayalı günler olmuştu. Nasıl bilebilirdi?

Birden, başının üstüne aldığı beyaz yorganın çekilmesiyle Potter yerinde zıpladı. "Hey, ne oluyor?" dedi arkasına bakarak. Ardından Sirius James'in haline güldü ve yatağına tırmandı.

"Birilerini uyku tutmamış anlaşılan." dedi Sirius James'ten arta kalan boşluğa uzanarak.

James, kayan gözlüğünü burnunun üstünden yerine geri otutturdu. "Öyle oldu."

"Harita'yı mı inceliyordun?" dedi Sirius Harita'yı önüne alarak. Kızlar yatakhanesi kısmının açık olduğunu görünce güldü. "Lily mi izliyordun?" dedi gülerek Sirius. Bunu yaparken defalarca James'i yakalamış sayılırdı.

"Öyle yapıyor olmalıyım." dedi James huysuzca.

Sirius, James'in tepkisiyle Harita'yı yastık tarafına attı ve oturur pozisyona geldi.

"James, ikimiz de artık bu moddan çıkman gerektiğinin farkındayız, değil mi?" dedi Sirius James'in iki omzuna da ellerini koyarak.

"Biliyorum, Pati. Sadece kendimde hissetmiyorum." dedi James kısık bir sesle. Bu konunun açılmasından hoşlanmıyordu.

Creatures of the Night ◈ the MaraudersWhere stories live. Discover now