1.5 | tehditler ve teklifler

1.5K 205 414
                                    


Leona, kütüphaneye giden yolda sırf kısa olsun diye üçüncü kattan gitmeyi tercih ettiği için kendine kızgındı. Bu kat neredeyse hiç kullanılmazdı ve oldukça ıssızdı. Prior, Leona'ya bu katı kullanmaması gerektiği hakkında nutuklar verip dururdu çünkü Slytherin'lerin yalnız muggle-doğumlara saldırdığı en popüler yerlerden biriydi burası.

Yine de o gün kütüphaneye geç kalan Leona, daha hızlı ulaşmak için o katı kullanmıştı ve sürpriz, Slytherin'ler onu bulmuştu.

Leona, yanan meşalelere rağmen karanlık kalan koridorda karşıdan gelen iki Slytherin formalı kişiyi görünce fark edilmemek umuduyla duvar kenarına doğru yaklaştı.

O duvar kenarına yaklaştıkça karşıdan gelen iki Slytherin'linin de onun olduğu tarafa yaklaştıklarını fark etti Leona. Bunu fark kettiğinde ise hemen asasına yapıştı. Cebinde onu kavradı ve yapılan ilk ani harekette bir Sersemletme yapmaya hazırlandı.

Fakat Leona karşıdan gelen iki kişinin Regulus Black ve Barty Crouch olduğunu fark ettiğinde rahatlayarak asasını bıraktı. Regulus ve Barty pek saldırgan insanlar sayılmazlardı. En azından Regulus öyleydi. Leona'yı görmemiş gibi yapacak ve belki birkaç laf atıp gideceklerdi.

En azından, Leona öyle sanıyordu. Yanıldığı ise apaçık ortadaydı.

"Merhaba, Dracula." dedi Barty Leona'nın yolunu keserek. Kollarını bağlamıştı ve yüzünde eğlenen bir ifade vardı.

"Merhaba." dedi tiz bir sesle Leona. "Sizi görmek çok güzel fakat kütüphanede Prior ile buluşmam gerek ve çoktaan geç kaldım. Sonra görüşürüz, çocuklar." dedi Leona ve Barty'den kaçmak için sağa doğru bir adım attı.

"Dur bakalım, Prior biraz daha bekleyebilir." dedi Barty Leona'nın kolundan tutup onu geri çekerken. "Regulus'un seninle konuşması gereken birkaç mesele var."

Böyle kabadayı gibi konuşmaları Leona'yı bozdu. Lanetlenmeye hazırdı fakat saygısızca konuşmalar tepesini attırırdı.

"Regulus'un konuşması gereken bir mesele varsa sen çeneni kapayabilirsin, Crouch." dedi Leona Barty'e uyuz uyuz bakarak. Kendisini lanetlemesinden korkmuyordu çünkü yanında Regulus Black gibi biri varken onun sözü dışında bir şey yapamayacağını biliyordu. Slytherin'ler arasında olan bu sistemi iyi bilirdi Leona. Bazı aileler bazılarından daha üstündü, bazıları ise diğerlerinden daha aşağı. Black ailesi ise sistemde en üstte olan aile bile sayılabilirdi. Eh, kimin ailesi daha üstünse onun lafı geçerdi burada.

Regulus'a gelince... Leona, onun kendisini lanetleyeceğini sanmıyordu. Daha önce eline geçen hiçbir şansta da yapmamıştı.

Barty, Regulus'a baktı fakat Regulus mağrur ifadesinden ödün vermedi. Barty de böylece çenesini kapatmış oldu.

"Seninle neden konuşmak istediğimi biliyor musun, Dracula?" dedi Regulus sakin bir sesle.

"Hayır, Black." dedi Leona aynı tonda.

"Öyleyse, anlat bakalım, Leona Dracula, Sirius ile ne ilgin var?" dedi Regulus.

Leona tek kaşını kaldırıp Regulus'a baktı. "Bunun için mi yolumu kestiniz? Gerçekten mi?" Ardından iç geçirdi. "Gidiyorum ben."

Fakat bu sefer Regulus, Leona'nın kolundan tutup onun hareket etmesini engelledi. Boy olarak da güç olarak da Leona'dan fazlaydı ve Leona'nın kolunu öyle bir sıkmıştı ki Leona acıdığını hissetti.

"Ben gidebilirsin demedim. Şimdi cevap ver."

"Biz sadece arkadaşız, Black. Abin bir bulanıkla takıldığı için üzgünüm fakat henüz sevgili değiliz bile. Yani sakin olabilirsin." dedi Leona hızlı bir şekilde. Regulus da cevap vermesi üzerine elini Leona'nın kolundan çekti.

Creatures of the Night ◈ the MaraudersWhere stories live. Discover now