3.1 'Hij weet het niet.'

1.4K 49 0
                                    


Justin

Ik was niet dom. Ayamé hield iets voor me verborgen.

Sinds haar broer Niels naar boven was gegaan, gedroegen beiden meiden zich vreemd. Ayamé had een spijtige uitdrukking op haar gezicht en haar zusje was ineens erg stil. Zelfs verdrietig.

Het duurde niet lang voordat ook Maaike naar boven ging.

Ayamé sleurde me naar de bank en dwong me om met haar het laatste deel van The hunger games te kijken. The mockingjay part 2.

Mijn mate zat gespannen naast me en nam niet eens de moeite om tegen mij aan te kruipen.

Ik letten niet op de film, maar zat te piekeren over Niels woorden. Wat was het wat hij niet zei? Waarom wenste hij me succes?

Mijn mate leek omringd te zijn door geheimen.

Ayamé was verdomme mijn zielsverwant! Dat ene woordje zei al dat we bij elkaar hoorden.

Waarom gedroeg Ayamé zich zo afstandelijk?

Sinds ik haar probeerde te zoenen waren de vonken er helemaal niet. Tenminste niet voor haar. Zelfs menselijke mates die niet eens iets wisten van het zielsverwanten gedoe, gedroegen zich nog kleffer dan haar. Kon ze dan niet voelen hoe graag ik haar wilde?

Ik zuchtte en keek geregeerd naar het scherm.

We waren net op het einde van de film: de hoofdpersonage Katniss zat in het gras met haar baby in haar armen en keek lachend toe hoe haar man en zoon aan het spelen waren.

Katniss richtte zich weer tot haar baby en mompelde iets over spelletjes, wat ik niet verstond omdat ik naar Ayamé keek. Haar korte haren hingen voor haar gezicht, maar alsnog kon ik haar verward naar het scherm zien staren. Die gaf nu de ondertiteling aan.

Ayamé sloeg haar laptop dicht, maar bleef er intens naar staren. Ze keek alsof ze het tegen de muur wilde smijten, maar tegelijk wilde gaan huilen. '

Wat? Niet tevreden over de film?' Vroeg ik.

Ze keek me aan. 'Inderdaad,' mompelde ze. 'Ik snap niet dat dit het einde is.'

'Huh?' Mompelde ik, want ik begreep haar antwoord niet. Waarom reageerde ze zo boos? The mockingjay was een fantastische film!

Misschien...

Was ze een Gale fan?

Ik wist dat ik niet jaloers mocht zijn op een film karakter, maar dat was ik wel. Ze gaf hem meer aandacht in een minuut dan mij in enkele uren.

'Ik snap het niet,' herhaalde Ayamé weer. 'Waarom laat Katniss president Snow leven? Waarom heeft ze hem niet zelf vermoord? Hij is tenslotte de man die haar hele leven heeft verwoest.'

Mijn jaloezie verdween als sneeuw voor de zon. Daar fokte ze zich zo over op?

Meiden waren zo raar. Ach ja...

Ik haalde mijn schouders op.

'Ze koos het rechtvaardige,' mompelde ik. 'Zou jij niet hetzelfde doen?'

'Nee,' antwoordde ze kil. 'Ik zou hem kosten wat kost met mijn ogen handen vermoorden. Zijn einde nog een levende hel maken. Hem net zo lang martelen totdat hij overlijd.'

Ik staarde haar verbijsterd aan.

Ayamé zei het alsof ze het meende. De haat kon ik zelfs horen in haar stem. Ik werd er een beetje ongemakkelijk van, dus besloot ik het onderwerp naar een ander punt in de film te leiden. 'Het einde was toch wel mooi? Op de nachtmerries na, leven ze nog lang en gelukkig.'

De alfa en de halfbloed (✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu