Nawoord

503 19 18
                                    


Umh, haat je me nu? 

Zo ja, kan ik dat begrijpen. 


Hoe dit verhaal is ontstaan: 

De inspiratie achter dit verhaal komt uit een ander wattpad boek. 

Ik weet niet meer hoe het heet en of het nog wel op wattpad staat, maar ik herinner mij dat de vrouwelijke hoofdpersonage erachter kwam dat haar mate haar hele clan en familie had afgeslacht. 

Na één hoofdstuk had ze hem al vergeven en ik dacht als 15-jarige: "nee, nee, nee. Dat is niet hoe WRAAK werkt. Dat gaan wij anders doen." 

Dus ja, destijds heb ik het geschreven, vanwege één reden: ik wilde een heldin die wraak realistisch (volgens mijn idee) aanpakte.


Mijn belevenis met het herschrijven van dit verhaal:

Wow, wat was het raar om dit verhaal in het begin te herlezen en editen.

Ik was vijftien jaar toen ik dit schreef en ik was destijds gek op weerwolf romantiek en zielverwant verhalen. Nu ben ik inmiddels 19 jaar oud en is mijn smaak best wel verandert.

In alle eerlijkheid? Ik schaamde me kapot toen ik dit verhaal weer herlas en op wattpad plaatste, want mijn schrijf stijl is best wel verandert. 

Toch was ik opgelucht toen ik jullie lieve reacties las. Het deed mij denken van:  'oh, het is niet zo slecht als ik dacht.'


Oude versie vs nieuwe versie: 

Zoals jullie weten, heb ik dit in 2015/2016 geschreven. Deze versie is grotendeels hetzelfde aan de eerdere versie gebleven, maar ik had bij sommige scenes die ik destijds heb geschreven van: 'nee, neeeee, neeee! Dit is te cringy.'

De cringly dingen heb ik verwijderd, zoals de eerste ontmoeting tussen Aya en Justin: ik vond Aya te bang in die versie en dat klopte niet, omdat ze later, zoals jullie in H6 hebben gelezen koelbloedig drie mannen vermoord, dus vandaar dat ik het heb veranderd. 

Jace was er niet in de eerdere versie. Ik heb hem hier wel toegevoegd vanwege het plottwist met Rona. Ik dacht dat het wel genoeg was om hints te planten over Rona, want in de vorige versie had ik dat niet gedaan. 

De leeftijden van de personages zijn ook verandert, ect.

Naja, de nieuwe versie is ook niet echt super. Ik denk dat ik toch nog wel plot gaten heb en zeer zeker veel grammatica fouten, maar ja. Ik ben blij dat ik het met jullie kan delen en dat jullie ervan genieten. (dat hoop ik tenminste) 

(Ik zal eventueel nog wel iets editen aan deze versie, omdat ik nogal haast had, toen school eenmaal weer begon, dus ben ik een paar plot gaten vergeten te dichtte. Oeps, maar ja, dan weet je waarom ik af en toe nog iets edit. En natuurlijk de afschuwelijke grammatica fouten.)


 Heb je nog vragen? Laat ze gerust achter in de reacties of stuur je in het privé iets. 

Zo niet, helemaal prima. Ik hoop dat je ervan genoten hebt!





De alfa en de halfbloed (✔)Where stories live. Discover now