Bölüm 26

82.2K 2.8K 88
                                    

"Esra kalk hadi  ya ....Bu ne uyku "

"Bak iki saniye içinde kalkmazsan kafandan aşağıya su dökeceğim"

Bir sesler duyuyordum  ama bir türlü gözlerimi açamıyordum." Valla bizden günah gitti ."diye bir ses daha  duymamla yüzümün    her yerinde ıslaklıklar hissetmeye başladım.
Gözlerimi zorlukla açtığımda karşımda abim, küçük Yazgı,yengem ,babam ve annem gülerek bana bakıyorlardı.
Annem "Kız kalk çabuk .Düğün başlayacak birazdan kuaför bile buraya geldi .Sen hala uyuyorsun"dediginde ben güldüm babam ise "Beklerlerse beklesinler... Benim bir tane kızım var . İstediği   zaman hazırlanır "dediğinde ben yine  gülerek yataktan hafif doğrulmuştum.
Abimde babamı onaylayınca
kendimi yatağa geri atıp "İyi o zaman söyleyin bir yıl sonra hazırım" dediğimde  herkes güldü .
Annem "Hadi hadi ...Bırakın gırgırı bir kaç saate gelin almaya gelirler" dediğinde oflayarak yataktan kalkıp banyoya girdim. Arkadan bizimkilerin güldüğünü  hissedebiliyordum.

Hızlıca banyo mu yapıp
bornozumu giyip banyodan çıktım.
Kendi odama geçip gelinliğimi zor zoruna giyerek fermuarını  kapattım .

(Multide Esra miray in gelinliği )  

Ben saçlarımı kurutmaya çalışırken birden odaya Defne, Dicle ,yengem ve iki tane tanımadığım kadın girdi .
Kadınlar kendilerini tanıttığıda birinin kuaför Azize diğerinin de makyöz Gülşen olduğunu öğrendim . Kuaför ve makyöz  işlerini yaparken Dicle ,yengem ve Defne de kendi hazırlıklarını yapıyorlardı.
Azize abla "Ve bu kadar .Tamamdır"dediğinde gülümseyerek ayağa kalkıp boy aynasının karşısına geçtim evet gerçektende nefes kesici olmuştum.
Vücudumu tam saran bir gelinlik gözlerimin rengini ortaya çıkaracak bir göz makyaji ve dudaklarımı buradayım  dedirten hafif ama etkili bir ruj .
Kısacası süper olmuşum .

Arkamı döndüğümde yengem, Dicle ve Defne bana hayranlıkla bakarken gülmeden edemedim .
Yengem "Kız görümce sen ne güzelmişsin    beee "dedi ben de gülerek "Aaaa yengecim aşk olsun ben zaten güzelim "dediğimde yengem ve kızlar gözlerini devirdiler .Ben gülerken odanın kapısı tıklandı  .Ben yine  gülerek "Gel "dediğimde iki eli önünde bağlı küçük çocuklar gibi yavaş adımlarla içeri Şilan girdi .(Diclenin ablası .hani şu Dicle yi suçlayan ) .
Bana bakmadan "Tebrik ederim"dedi .Sanırım en son tartıştığımızda suçunu anlamıştı.Ben hemen yanına gidip sıkıca Şilan'a sarıldım sonuçta oda amca kızıydı.

Şilan ağlayarak "Esra . Ben Özür dilerim.  Sen haklıydın" dediğinde ben 'şşşşştttt' deyip susturdum ve "Benden değil Şilan. kardeşinden özür dile . Onu şimdiye kadar  suçladığın için kendini affettir" dediğimde Şilan hemen Dicle'ye sarılıp "Affet kardeşim"dedi .Dicle de  ağlayarak  ablasına sarıldığında ağlamamak   için kendimi zor tuttum  .

Şilan, Dicle den ayrılıp emin olmak istermişçesine   "Affettin mi ? " dedi. Dicle ise "Hiç küsmemiştim ki"dediğinde Şilan yine ağlayarak küçük kardeşine sarıldı .Bizde bu barışmadan dolayı rahat bir nefes aldık .  
Defne ,Şilan ve Dicle de hazırlanınca yengem Dicle'ye "Tatlım sen Yazgı'yla ilgilenir misin ? Daha ben de hazırlanacağımda "dedi .
Dicle ise "Aaaa Melis yenge   .O nasıl söz tabiki de ilgilenirim de sen nasıl bir elbise giyeceksik "dediğinde tam yengem ağzını açacaktı ki ben ondan önce davranıp gülerek konuştum .Yengemi sinir etmek hoşuma gidiyordu. "Diclecim sen niye yengeme soruyorsun ki eminim abim şuan oda da yengemin giyeceği   en kapalı elbiseyi seçmiştir "dediğimde yengem gözlerini kısarak iki elini beline koyarak konuştu ."İnsansız görümce .Sen dalga geç benimle bakalım . Senin biricik kocacığın  seni evden çıkartacak mı?."dediğinde omuz silkerek konuştum ."Ama yengecim senin atladığın bir şey var. Ben Esra Miray Aksoy'um ve şimdiye kadar isteyip de yapamadığım bir sey hatırlamıyorum. "dedim egolu bir ses tonu ile . Yengem ise bana ters ters baktı ama daha sonra aklına bir şey gelmiş olacak ki o da yandan bir gülümseme ile "Yalnız görümcecim atladığın bir yer var " diyerek bana baktı .Benim bir şey anladığımı görünce yüzüne yayılan gülümseme ile kapıyı gösterdi ve "Bu kapıdan çıktıktan sonra artık sen Esra Miray Aksoy değil Esra Miray Yılmaz olacaksın " diyerek   Dicle yle beraber odadan dışarı çıktılar .Şuan resmen beni fena halde kapak yapmıştı ...

HÜKÜMWhere stories live. Discover now