Bölüm 48

47.2K 1.7K 32
                                    

Ayse annenin beni bıçak gibi kesip giden sözlerinden sonra elimi duvara koyarak ayakta kalmaya çalıştım .Bacaklarım artık beni taşımayı reddediyorken merdivenlere oturdum .Gözümdeki ne zaman aktığı bilmediğim yaşlarımı elimin tersi ile sildiğimde Azad' ın gür sesi tüm konağı inletmeye yetmisti "Aslaaaa. Anne asla öyle bir şey olmayacak .Esra'nın üzerine kuma falan gelmeyecek .Gerekirse bende karım için ağalığı bırakıp giderim buralardan "dediğinde bu sefer Ayşe anne yerine Murat babanın sesi duyuldu " Eğer sende abin gibi
gidersen bir daha buraya geri gelemezsin"dediginde bu insanın nasıl benim dayım olduğunu düşünmeden edememiştim .Annemin hırsını benden mi  almaya çalışıyordu .

Azad " Tamam... "  diye lafa başladığında daha fazla ailesi ile arası bozulmasın diyerek hızla göz yaşlarımı silerek ayağa kalktım ve mutlu görünmeye çalışarak aşağıya indim .

Kahvaltı masasına "Günaydın"diyerek oturduğumda kimsenin , Azad dahil kimsenin suratına bakmıyordum.
Dikkat çekmemek için tabağımdaki yemekleri zorlukla yemeğe çalıştığımda Ayşe anne "Buke ( gelin ) bir yere mi gidiyorsun "dedi .Ben bu sefer tabağımdan başımı kaldırdığımda ben konuşmadan Azad " Benimle geliyor "dedi ve masadan hızla kalktı Azad'ın bu hareketi ile bende yerimden kalkarak " Size afiyet olsun " dedim ve Azad'ın peşine takıldım .

Konaktan çıktığımızda Azad direk kendi arabasına geçerken bende onun yanındaki koltuğa oturup Azad'ın arabayı çalıştırmasını bekledim.
Dakikalar geçerken biz hala olduğumuz yerde duruyorduk.
Kafamı Azad dan yana çevirdiğimde birden dudaklarıma kapanan Azadla şokla irkildim .
Azad bir zaman sonra benden ayrılarak " Tamam rujunu sildik. Orada torpido gözünde peçete var onunla gözlerini sil ." dediğinde anlamayarak Azad'a baktım .Azad benim bu halimi hiçe sayarak "Elbiseye gelirsek ben demedim mi lan sana kısa giyilmeyecek diye" diye bağırdığında kocaman açılmış ağzımla Azad'a baktım .
Azad da bana çatık kaşlarla baktığında bu sefer ben sinirle "Ben kilo almışım ya kimse bana zaten bakmaz diyerek böyle giyindim" dediğimde Azad
'Ya sabır'diyerek havaya baktı , bende ellerimi göğsümde birleştirerek önüme döndüğümde Azad elini çeneme koyarak ona bakmamı sağladı ve tekrardan konuşmaya başladı "Bu sondu Esra. Eğer bir kez daha oranı buranı açıkta bırakacak şeyler giyersen.Yemin olsun ya seni konaktan dışarı çıkartmam ya da sana çarşaf giydiririm "dediğinde acaba ciddi mi degil mi diye Azad'ın yüzüne baktım .
Ama Azad'ın yüzünde tek bir mimik bile oynamazken ne kadar ciddi olduğunu anlayamadım ve sessizce yutkunarak başımı aşağıya yukarıya salladım.
Azad "Duyamadım "diyerek sağ kulağını bana doğru eğince gözlerimi devirerek "Tamam"dedim .
Azad gülümseyerek benden uzaklaştığında "Eşşek , öküz , dana ,mandofon ineği ...."diye ben Azad'a saydırmaya başladığımda Azad çoktan yola koyulmuştu bile ..

Kısa bir süre sonra şirketin önüne geldiğimizde arabadan indim ve Azad'ın    gelmesini bekledim .Azad saniyeler içerisinde yanıma gelerek elini belime koydu ve sirkete doğru yürümeye başladı.
Sirkete girdiğimizde çalışanlar Azad'a selam verirken Azad konuşmak yerine sadece başı ile onaylıyordu .
Pis egoloman ne olacak ....

Azadla beraber , Azad ların odasının olduğu kata çıktığımızda bizi gören Sude Hanım *(Azad'ın sekreteri ) hızla ayağa kalkarak "Günaydın Azad bey" dedi bakışları beni bulunca gülümseyerek
" Günaydın Esra Hanım "dediğinde Sude yi şöyle bir baştan aşağıya süzdüm .
Uzun , bol siyah pantolonunu ve aynı şekilde bol yarım kol bir badi giydiğini görünce tebessüm ederek kafamı salladım .

Tam biz Azad'ın odasına geçecektik ki Sude Hanımın sesi ile ona dönmek zorunda kaldık.
" Azad bey .Geçen gün yeni işe girdiğimiz sirket hisselerini satmak zorunda kalmış .Allah tan hemen bir alıcı bulduğu için bizim sözleşme yanmamış. Bu gün sirketin yeni sahipleri ile bir toplantı var"dediğinde  Azad sıkıntı ile nefesini alıp "Ne ! Bu ne saçmalık ..."dediğinde  Sude hanım  bir adım geri çekilerek bilmem dercesine başını salladı. Ben Azad ,kızı daha fazla ürkütmesin diye koluna , elimi koyduğumda Azad bana baktı. Ben başımla odasını gösterdiğim Azad hızla odasına yöneldi ve Tabi onunla beraber bende...
Azad sinirle koltuğuna geçerken bir zamanlar benim çalıştığım masanın hala bu odada olması yüzümü güldürmüştü.
Azad "Allah kahretsin "diyerek elini masaya vurduğunda korku ile yerimde sıçradım ve Azad'a baktım .
Elinde dosyalar ile çatık kaşlarla ilgilendiğini görünce hızla yanına giderek elindeki dosyaları aldım ve incelemeye başladım.
Azad "Bu çok büyük bir işti. Eğer karşı şirketin yeni sahipleri bir sorun çıkarırsa. Büyük miktarda bir para yanacak "dediğinde başımı dosyalardan kaldırarak Azad'a baktım ve "Sanmıyorum .Sonuçta o sözleşmede sizin ve şirketin eski sahiplerinin imzası var .Eğer ,yani karşı kişiler gıcık lık yaparlarsa o zaman sözleşmeyi iptal bile etseniz yasal  yollardan çoğu paramızı kurtarabiliriz. Belki birazcık hasar alırız ama çok kısa bir zaman da tekrardan toparlanabiliriz"diyerek Azad'a baktım .Azad ,yine  bana anlam veremediğim bir şekilde bakarken birden beni kucağına çekerek sıkıca sarıldı ve saçlarımın arasında öpücükler kondurarak " iyi ki yanımdasın "dedi .Ben de Azad'a biraz daha sokularak "İyi ki benim kocamsın" dediğimde Azad'ın kahkahası odayı doldurdu.
Ben hafif başımı geri çekerek ona baktım ve " Komik olan ne"dedim.
Azad gülerek " Gel buraya "diyerek ensemden tutarak başımı göğsüne bastırdı .Bende bundan memnun olmuşçasına gözlerimi kapattım .

HÜKÜMWhere stories live. Discover now