Bölüm 42

52.3K 2K 18
                                    

Ben korku ve endişe içinde birazdan çıkacak büyük kavgayı beklerken Azad gür sesiyle " Ahmet . Oğlum , saçmalama ne sevmesi "dediğinde Ahmet elindeki içkiden bir yudum daha aldı ve sağ koluna burnunu silerek " Sen karışma abi . Bu gece Aksoy'lar bana hesap verecek" dediğinde Bedirhan öne doğru bir adım attı ama Azad hemen onu durdurarak konuştu " Esra sen bu aksam burada kal . Ben şu Ahmet'le ilgileneceğim "dediğinde ben tamam dercesine başımı aşağıya yukarıya salladığımda Azad   , hızlı adımlarla  Ahmet'in yanına giderek ensesine yapıştı ve resmen arabanın içine fırlattı .
Ahmet ,hala bağırıyordu ama arabanın içinde olduğu için biz ne dediğini  duyamıyorduk. 
Azad gazı kökleyince bizde içeri girdik .
Dicle koşar adımlarla odasına gittiğinde  , Bedirhan da peşinden gitmek için hareketlendi ama ben onu durdurarak " Dur . kızın üstüne gitme , önce onunla ben konuşayım" dediğimde Bedirhan biraz düşündükten sonra
" Tamam " dedi.
Ben hiç kimseye bir şey demeden hızla Dicle'nin odasına gittim .
Kapıya vurmadan odaya girdiğimde Dicle'nin odanın için de bir oyana bir buyana gittiğini gördüm .
Hemen Dicle'nin yanına gidip kolunu tuttum ve " Odayı tavaf etmeyi bırakta ,söyle bakalım Ahmet'e seni istemeye geleceklerini kim söyledi"dediğimde Dicle derin bir nefes alarak yatağının üstüne oturdu ,bende onun yanına oturduk tan sonra Dicle " Ben söyledim ."
Dicle'nin bu itirafı üzerine kocaman açılmış gözlerimle "Ne .ne yaptın .kızım sen manyak mısın? . Böyle bir şey yapmadan önce sonuçlarını düşünemedin mi ? " dediğimde Dicle "Ya ne yapsaydım abla . Dedem beni evlendirmekte çok kararlıydı   .Bende Ahmet'e söylemek zorunda kaldım .Onun bir yol bulacağına inandım .Hem sen niye öyle dedin ne sonucundan bahsediyorsun ."
Dicle'nin lafların dan sonra hızla yerimden kalkarak , kızgın ses tonuyla konuşmaya başladım .
" Ne mi olacak . Dicle sen çocuk değilsin , kocaman kızsın ve de bazı şeylerin farkında olmalısın .Ben sana demedim mi ? 'bir çözüm yolu bulacağım 'diye . Şimdi ne olacak biliyor musun belki seni dedem bir daha evlendirmeye çalışmayacak ama asla ve asla da Ahmet le evlenmene de  izin vermez , bu akşam ki yaptığı saygısızlık yenilir  yutulur cinsten değildi " dediğimde Dicle "A-ama
ab-abla....."laflarının devamını getiremeden göz yaşlarına
boğuldu , Dicle.   Ben de sıkıntı ile nefesimi verip Dicle'ye bakmamaya çalışarak düşünmeye başladım. Bu işten nasıl kurtulabiliriz diye.
Dicle saatlerce ağladıktan sonra yaşlı gözleri ile kendini uykuya bıraktı .
Bende ,Dicle nin üstünü örttükten sonra yavaş adımlarla odadan dışarı çıktım.
Alt kata indiğimde saat gecenin yarısını çoktan geçtiği için ,herkes uyumustu .
Ben de biraz temiz hava almak için terasa çıktığımda, elinde sigarası ile bakışlarını bir noktaya odaklamış , Bedirhan'ı görmem bir oldu .
Bedirhan benim geldiğimi fark etmediği için boğazımı temizleyerek yanına doğru adım atmaya başladım .
Bedirhan'ın bakışları hala beni bulmazken ben bir kaç adımla Bedirhan'ın yanına gelmiştim .
Bedirhan benim geldiğimi anlasın diye bu sefer elimi omzuna koyarak hafif bir şekilde sıktım . Bedirhan'ın koyu mavi gözleri anında beni bulurken ben hafif tebessüm ile  tam konuşmaya başlayacaktım ki Bedirhan çatallı  sesiyle konuşmaya başladı "Daha çok küçük "dediğinde ben hemen ne dediğini algılayamadığım için ağzımdan "haaaa "kelimesi çıktı .Bedirhan bana bakarak "Dicle'nin yaşı daha çok küçük tam hata yapma zamanları kendini Ahmet'e aşık sanıp , bir hata yapmasından korkuyorum "  Bedirhan'ın gözlerinde korku bariz bir şekilde belli olurken onu teselli etmeye çalıştım yoksa kendini yiyip bitirecekti.
" Dicle ,çok akıllı , çok güzel bir kız Bedirhan . Ben hata yapacağını düşünmüyorum. " dedim ve derin bir nefes aldım
Biraz sonra , Bedirhan'a söyleyeceklerim ya her şeyi yoluna sokacaktı ya da tam bir çıkmaza sokacaktı ."Dicle , Ahmet'i seviyor .Ona aşık."dediğimde Bedirhan bir hışımla bana dönüp gür bir sesle " Ne . Ne diyorsun sen .Kim kime aşık "Bedirhan öfke içinde bana bunları söylerken ben sakin olmaya çalışarak "Bak .Dicle ,Ahmet'i çok seviyor ben bunu onun gözlerinde gördüm . Ahmet ten bahsederken gözlerinin içi parlıyor. " dediğimde Bedirhan'ın sinirden taa boynunda ki damarının attığını görebiliyordum .
Tam bir şey diyeceği sırada onu susturup . " Bedirhan . Eğer bu aşka karşı çıkarsan Dicle ile aran bozulacak ve senin ile Ahmet arasında bir seçim yapmak zorunda kalacak ve emin ol Bedirhan ,Dicle her şekilde Ahmet'i seçecek .Bu söylediklerim sana ağır gelebilir ama gerçekler bunlar  . O yüzden amca oğlu , kardeşin için en doğru kararı ver " dediğimde ben Bedirhan'ın cevap vermesini beklerken Bedirhan hiçbir şey yapmadan öylece durdu . Bende "İyi düşün amca oğlu "dedim ve kalkarak kendi odama gittim .Hızla üzerimi değiştirip, pjamalarımı giydim ve kendimi uykuya bıraktım.

Sabah gozlerimi bacaklarımın ve göğsümün üstünde ki ağırlıkla açtığımda karşımda Azad ı gördüm .
Uyku sersemliğinden dolayi bazı şeyleri ilk hatırlayamasadam sonradan yavaş yavaş olanlar aklıma geldi ve sıkıntı ile derin bir nefes aldım ve yavaşça Azad'a doğru döndüm ama Azad'ın beni koala gibi sarması yüzünden bu  baya bir zor olmuştu .
Azad'a döndüğümde, yanağına öpücük kondurarak başımı da Azad'ın göğsüne yasladım ve beline sıkıca sarıldım.
Azad uykulu sesiyle bir şeyler mırıldandıktan sonra oda kollarını bana biraz daha  sardı .
Ben kıkırdayarak bu sefer Azad ın çenesinin altına minik bir öpücük kondurduktan sonra Azad hızla benden ayrılıp " Of Esra .Bir uyutmadın gitti "dediğinde sinirle Azad'a baktım .
Konuşmak için ağzımı açtım ama sonra bir şey diyemeyeceğimi anlayınca geri kapattım .
Azad sırtını bana dönüp uyumaya devam edince bende hızla yataktan kalktım .
Gururum çok kırılmıştı.
Ben adamı öperek uyandırmaya çalışayım o bana ne desin....
Kalbimde gururum da çok kırılmıştı .
Ses çıkartmamaya özen göstererek hızla duşa girdim .Sinirimi kendi vücudumu sert bir şekilde ilifleyerek çıkartmaya çalıştıktan sonra bornozumu giyinerek çıktım ve üzerime burada kıyafetim olmadığı için dünkü kıyafetlerimi giyindikten sonra , banyodan çıktım. Azad'a baktığımda hala uyuduğunu gördüm.
Onu hiç çağırmadan direk odadan çıktığımda ilk Dicle ile karşılaştım merdivenin başında öylece duruyordu .
Yüzüme sahte bir gülücük yerleştirip ,Dicle nin yanına gittim ve kolunu tutarak "Günaydın tatlım" dedim  Dicle de bana ağzının içinden "Günaydın" dedikten sonra  öylece durmaya devam etti .
Ben" Hadi gelmiyor musun?"dedim ve Dicle nin cevabını bekledim .
Dicle utangaç tavırlar sergileyince aklıma dünkü olanlar geldi .
Ben ,  hızla Dicle'nin koluna girdim ve hızla merdivenleri indirmeye başladım .Dicle "Abla . dur ."dediğinde ben " Dicle . sus ve yürü . Sevmek ayıp değil . Sen utanılacak hiçbir şey yapmadın "dediğimde zaten alt kata inmiştik . Büyük odaya geçtiğimizde herkesin kahvaltı masasında olduğunu gördüm .
Ben herkese hitaben
" Günaydın"dedim.  babam "Günaydın kızlar. Hadi oturun da kahvaltı yapalım "dediğinde ben babama gülerek karşılık verdiğimde , Dicle nin hala öylece odanın girişinde olduğunu gördüm .
Elimi Dicle'nin beline koyarak ilerleterek masaya oturmasına sağladım .
Tam bende masaya oturacaktim ki annem "Kızım . Azad buradaymış. gece gelmiş hizmetliler söyledi .Git kocanı çağır da gelsin " dediğinde çektiğim sandalyeyi bırakarak, üst kata yöneldim .
Yüzüm asık bir şekilde odaya girdiğimde Azad'ın çoktan üzerini giyinmiş olduğunu gördüm .
Odaya girmeden kapıdan "Kahvaltı hazır , herkes seni bekliyor"dedim ve Azad ın bir şey demesine izin vermeden kapıyı çarparak merdivenlere yöneldim . Tam merdivenlere geldiğim sırada arkadan Azad ın gür sesi duyuldu ."Esra . Beklesene "Azad'ı duymazlıktan gelerek hızla alt kata indim.
Yüzüme sahte bir gülümseme yerleştirerek masaya oturduğumda bir kaç saniye sonra yanımdaki sandalye çekildi ve Azad kocaman cüssesi ile yanıma oturdu. Ben ona bakmamaya özen göstererek kahvaltımı yapmaya başladığımda bu seferde Bedirhan'ın gür sesi duyuldu .
Ama Bedirhan'ın söylediklerinden sonra üzülsem mi ? sevinsem mi? bilemedim doğrusu.
"Azad . Eğer kardeşin Ahmet ciddi ise bu aksam kardeşim Dicle yi istemeye gelin . Kendi aramızda söz yapalım .Düğünü de Dicle okulunu bitirdikten sonra yaparız "dediğinde bakışlarımı hızla Bedirhan dan çekip Dicle'ye yönlendirdim. 
Dicle ,abisine mutluluk ve endişe içinde bakarken aklımdan geçen tek soru vardı .
Bundan sonra ne olacaktı

Oy ve yorumlarınızı bekliyorum.

HÜKÜMWhere stories live. Discover now