Bölüm 68

34.2K 1.5K 65
                                    

Bu duyduklarım doğru muydu ? Gerçekten  yıllardır hasreti ile yanıp tutuştuğum karım ölmemişmiydi.

Dışarıdan Bedirhan'ın uzaklaştığını belli eden ayak sesleri ile  son kez çocukların uyuyup uyumadığını kontrol ettikten sonra yavaş ve sessiz adımlarla odadan çıktım .
Hiçbir şey olmamış gibi sessizce içeri girdiğimde Bedirhan  " Biz artık kalkalım. Malum yarın iş için şehir dışına çıkacağım " dediğinde Kenan baba da onu onayladı .
Babam da "İki hafta sonra düğün var o zaman " dediğinde Bedirhan kafası ile onayladı .
Babamla Bedirhan el  sıkıştıktan sonra  Bedirhan elini bana uzattı sıkışmak için , ben ise onu umursamayarak Haşim abi ve Ahmet'in yanına geçtim .
Bedirhan gülerek elini indirdiğinde sinirle ona baktım .

Bedirhan lar evden çıktıktan saniyeler sonra Babam ve annem görmeden , Haşim ve Ahmet'e
" Benimle  gelin " dedim Ahmet "Nereye " derken  Haşim abi sorgulamadan arkamdan gelmeye başladı. Mutfaktan çıkan Mizgin yenge ve Beritan'ı görünce durdum ve Mizgin yengeme bakarak "Çocuklar bizim odada yenge , sana emanetler" dedikten sonra hızla Ahmet ve Haşim abi ile beraber konaktan çıktık.
Arabaya bindiğimizde Miraç abiye de Aksoyların konağının arka tarafına gelmesini ve kimseye hiçbir şey söylememesi gerektiğini anlatan bir mesaj attıktan sonra yola koyulduk. ..

Ahmet "Abi bir saattir yoldayız. Neden Bedirhan abinin arabasını takip ediyoruz " dediğinde Bu sefer Haşim abi de "Valla bende bir şey anlamadım bu sefer .Azad sen ne yapmaya çalışıyorsun " dedi .Miraç abi ise sanki bir şeyler sezinlemiş gibi hiç bir şey demeden sadece bir kaç kilometre uzaklıkta olan Bedirhanın Siyah arabasına bakıyordu .
Bende nefesimi dışarı vererek "Birazdan anlarsınız .Sadece bana ayak uydurun " dediğimde ikiside kafalarını salladılar. Bende önüme dönerek araba kullanmaya devam ettim .
Bedirhan , Mardin'i çıktıktan sonra Antalya taraflarında bir köy kasabasına doğru arabasını sürünce Miraç abiye dikiz aynasından bakarak "Bu taraflarda tanıdığınız var mı ?" dediğimde Miraç abi yok dercesine kafasını iki yana salladı .Zaten arabaya bindiğinden beridir konuşmuyordu. .

Bedirhan sonunda iki katlı bir apartmanın önünden durduktan sonra bizde durduk . Ani fren yaptığımdan dolayı arka koltukta uyuyan Ahmet hızla yerinden sıçrayarak uyku sersemliği ile konuştu " Ne ! Ne geldik mi ?" Dediğinde Haşim abi yine ve yine Ahmet'in kafasına vurdu .
Ahmet başını ovuştururken bende önüme döndüm .

Bedirhan elinde kırmızı gül demeti ile arabadan inerken sinirden elimin altında olan direksiyonu sıktım ve bir kez sertçe direksiyona vurdum.
Haşim abi "Yoksa ..." dediğinde Ahmet te " Yok canım daha neler " diyerek tepkisini ortaya koydu . Bedirhan ise  çoktan apartmana girmişti bile .

Miraç abi ile ben hızla arabanın kapısını açtığımız da aynı hızla da apartmana doğru adımladık.
Haşim abi ve Ahmet önden koşarak giderken "Kapıda ki korumaları biz hallederiz siz içeri girin " diyerek korumalara kafa göz dalarlarken bizde Miraç abi ile içeri girdik .
Yerdeki gül yaprağı bize Bedirhan'ın ikinci kata çıktığını belirtirken  merdivenlerde bir kaç tane gül yaprağı daha gördük ve koşarak ikinci kata çıktık .
Miraç abi omzu ile çelik kapıyı kırıp açarken içeri  girdik . Girdiğimiz  yer aynı bir hastane kolidoru gibi bembeyazdı.
Bir kaç hemşire bizi görünce çığlık atarken hemen karşı odadan şaşkın yüz ifadesi ile  Bedirhan çıktı .
Bedirhan'ın yüzündeki şaşkınlık korkuya dönüşürken aralık kapının arkasında o tanıdık simâ yı gördüm karım Esra Miray ı ...

Her şey saniye içinde olup bitmişti Miraç abi , Bedirhan'ı evire çevire döverken bende  gülerek ve gözümdeki yaşla karımın odasına girdim odadaki iki beyaz önlüklü kadın dışarı çıkarken yatakta gözleri kapalı bir şekilde ve makinalara bağlı bir şekilde  yatan karıma sıkıca sarıldım , hasret kaldığım kokusunu içime çektim, ipek gibi yumuşak saçlarına öpücükler kondurdum .
Göz yaşları içinde "Buldum seni ,kavuştum sana delalamin ." Diye bu sefer hıçkırarak karımın yastığına başımı koyduğumda omzumda bir el hissettim .
Kafamı kaldırmadan biraz daha ağladığımda bu sefer aynı kişi beni omuzlarımdan tutarak ayağa kaldırdı .
Haşim abi "Bitti artık . "dediğinde başımı iki yana sallayarak makinalara bağlı şekilde yatan karıma  baktım ve konuştum "Her şey yeniden başlıyor abi . YENİDEN "

HÜKÜMWhere stories live. Discover now