Bölüm 44

52.5K 1.9K 36
                                    

Murat ağa nın aslında basitmiş gibi duran ama bana göre anlamı çok ama çok ağır sözlerinden sonra bende daha fazla ayakta dikilmeyip yüzüme sahte bir gülücük yerleştirerek Azad'ların yanına gittim .
Azad'a baktığımda onunda bana baktığını gördüm. .
Hemen Azad dan bakışlarımı kaçırarak sedire Ayşe annenin yanına oturdum .
O sırada Ahmet heyecanla " Eee ne oturuyorsunuz .Akşam kız istemeye gideceğiz kalkın hazırlık yapın"dediğinde Azad kardeşinin ensesine vurarak " Kızı istemeye gideceğimiz ,verecekleri anlamına gelmez . "dediğinde Ayşe anne oturuşunu dikleştirerek " Allah allah niye vermeyeceklermiş .oğlum  aslan gibi kızlarını verecek daha iyi yer bulamazlar ya "dediğinde Azad babasının yanımızda olduğunu Unutarak "Senin aslan gibi oğlun eğer serseriler gibi elinde içki şişeleri ile ev basarsa, vermezler anne , Hem..."Azad lafını bitiremeden Murat aga hızla oturduğu yerden kalkarak " Ne ne yaptı " diye resmen kükreyince ben dahil herkes korku ve endişe içinde Murat ağa ve Ahmet'e bakarken Azad babasının koluna girerek odadan çıkartmaya çalıştı .
Ama Murat ağa, Azad dan kolunu kurtararak "Ahmet .ne oluyor .anlat çabuk "diye tekrardan kükrediğinde ben Ahmet'i korkacak sanırken Ahmet başını dikleştirerek ayağa kalktı ve
" Evet yaptım baba .Ve de hiçte pişman değilim .Yine olsa yine yaparım .
Sevdiğim kız için gerekirse tüm Mardin'i karşıma alırım. " dediğinde Murat aga sağ elini hızla havaya kaldırdı ben korku içinde Murat ağanın yapacaklarını beklerken Azad ,babasının havadaki elini tutarak " Baba .dur yapma "dedi.
Murat ağa Azad dan kolunu kurtardıkdan sonra bir kaç adımla Ahmet'in karşısına geçti ve " Aferin oğlum "dediğinde ben anlamayarak Murat aga ya baktım .
Murat ağa gülerek , Ahmet in omzuna elini koydu ve destek verircesine sıktı ve " Aferin oğlum. Her zaman sevdiğinin , sevginin arkasında dur . Hiç bir zaman sevmekten , sevilmekten korkma . Korktuğun tek şey sevdiğini kaybetmek olsun "dedi ve oğluna sıkıca sarıldı.
Ben Murat ağa nın son kelimelerine takılıp kalmıştım.  Korktuğun tek şey sevdiğini kaybetmek olsun.
Murat ağa nın bu sözlerinden hemen sonra aklıma Azad geldi .'Onu kaybetmek ' düşüncesi bile nefes almamı zorlaştırırken gerçekte böyle bir şey olsa ne yapardım acaba ....

Ben Azad la ilgili derin düşüncelere dalmışken Murat ağa , Ahmet'ten ayrılarak " iyi . Hadi hazırlanın akşama kız isteme vardır"
dediğinde bende dahil olmak üzere herkes derin bir nefes aldı .
Azad" Ben bir şirkete uğrayacağım , akşam görüşürüz "diyerek kapıya yöneldi .Bende Azad ın peşinden onu yol etmek için gittiğimde üst katta çalan telefonumu duydum .
Azad'ı yolcu ettikten sonra bende koşar adımlarla odama çıktım .
Ekranda " Biricik eltim "yazsını görünce hemen telefonu açarak kulağıma götürdüm ve yorgun sesimle"Efendim tatlım " dediğimde Mizgin lafı hiç dolandırmadan "Esra . Hayırlı olsun . Azad, Mardin'in yeni ağası olmuş "dediğinde
" Sağol"dedim durgun bir sesle .
Mizgin benim kötü olduğumu anlamış olacak ki
" Esra . Sen iyi misin canım "
Ben derin bir nefes alarak konuşmaya devam ettim .Ama Mizgin'e hissettiklerimi anlatmayacaktim.Çünkü Mizgin in derdi zaten başından aşkındı birde benimle uğraşmasını istemiyordum ,
Sesimi biraz neşeli tutmaya çalışarak "Ben iyiyim .Asıl sen nasılsın .hiç sesin çıkmıyor . VE en önemlisi onu affettin mi "ben sorularımı böyle art arda sıralarken Mizgin gülerek " Valla açık konuşmak gerekirse ben çok iyiyim .Haşim bir dediğimi iki etmiyor .
Haşim i affetme konusunda kararsızım  .Bildiğim tek şey  biraz daha burnunun sürtmesini istiyorum" Mizgin'in bu lafları üzerine bende tebessüm ederek
" Sen bilirsin kardeşim .. .Eee Nerelerdesiniz, ne zaman döneceksiniz "

Mizgin " Valla ilk önce istanbul'a gittik,oradan Bursaya şimdide Antalya'dayiz .ne zaman döneceğimizi bilmiyorum daha doğrusu dönecekmiyiz onuda bilmiyorum"dediginde tam ben konuşacaktim ki birden odamın kapısı açıldı ve içeri Ayşe anne girdi .
Ayşe anne " kızım . sende hazırlan artık da geç kalmayalım, Azad bir kaç saate geri dönerim konağa ,dedi"dediğinde bende başımla onu onayladım .
Ayşe anne odadan çıktıktan sonra , olayları kısaca Mizgin'e anlattıktan sonra telefonu kapattım .

HÜKÜMWhere stories live. Discover now