Bölüm 59

45.6K 1.7K 111
                                    

Anneannemin  son sözlerinden sonra ben hala ne yapacağımı bilmezken anneannem  "kâhya arabayı hazırla" diye bağırdıktan sonra yanıma gelerek  "Torunum  hazırlan bakalım.. hastaneye tahlil yaptırmaya gidiyoruz" dedi ve bastonunu yere vura vura odadan çıkıp gitti.

Biz Azad la şaşkınca birbirimize bakarken Azad birden ayağa kalkarak elimi tuttu ve gözlerimin içine bakarak " Hadi " dediğinde benim sağ gözümden  bir damla yaş aktı .Azad benim ağladığımı görünce anında kaşları çatarak " Ne oldu "dedi sert bir şekilde ... ben ise oturduğum yerden hızla kalkarak " Dayanamam Azad " dedim Azad bana  anlamaz bir şekilde bakarken gözümdeki yaşı silerek konuşmaya devam ettim. "  Eğer anneannem yanılıyorsa tekrardan hayallerimin yıkılmasını dayanamam" dediğimde Azad birden beni kollarının arasına alarak " Ben de hissediyorum Esra . Bu sefer bir çocuğumuz olacak " dediğinde tam ben itiraz edecektim ki Azad konuşmaya devam edince susmak zorunda kaldım "Bana güven
delala min " dediğinde artık bana söyleyecek bir söz kalmamıştı .

Azad'ın göğsünden başımı kaldırarak sadece başımı aşağıya yukarıya sallamakla yetindim. Azad da çocuksu bir gülümseme ile tekrardan elimi tutarak beni evden dışarı çıkartarak babaannemin çoktan binmiş olduğu arabaya bindirdi ve  kendi de sürücü koltuğuna oturdu.
Ben arka koltukta derin bir 'offf' çektiğimde anneannem  dikiz aynasından kısa bir süreliğine bana bakıp hiçbir şey demeden tekrardan önüne döndüğünde bende başımı camdan tarafa çevirerek güzel haber almak için dua etmeye başladım.
Umarım bu sefer hastaneden yüzüm güler bir şekilde çıkarım .....

Yaklaşık yarım saat sonra hastaneye geldiğimizde biz direk kadın doğum uzmanının odasının önüne geldik .
Ben kapının üzerinde yazan kadın doğum uzmanı   yazısına bakarken Azad birden elini elime kenetlediginde başımı ondan yana çevirdim. Azad bana güven verici bir şekilde bakarken anneannem  bastonunu bize vurarak "  Hadi oğlum sonra bakışırsınız. Gidinde bana güzel haber getirin ben arabada sizi bekleyeceğim " dedi ve tekrardan bastonunu yere vura vura yanımızdan ayrıldı .
Bende derin bir nefes alarak doktorun kapısına vurarak içeri girdim.

Biz Azadla birlikte odaya girdiğimizde bayan doktor bize bakarak " Buyurun. Hoşgeldiniz" dediğinde biz Azadla doktor masasının önündeki koltuklara oturduk.
Ben derin bir nefes alarak titrek sesim ile " Şey...."diye konuşmaya başladığımda laflar resmen boğazıma düğümlenmişti.
Azad benim durumumu anlamış olacak ki " Doktor hanım .Biz eşimin hamile olduğundan şüphe ediyoruz .Tahlil yaptırmak için geldik" dediğinde  ben heyecanla doktor hanıma baktım  . Doktor gülümseyerek ayağa kalktı ve " Hadi o zaman ne bekliyoruz bir an önce size güzel haber verelim " dediğinde kalbim heyecandan deli gibi atmaya başlamıştı. ...

Hamilelik ile ilgili gerekli testleri yaptırdığımızdan beri yaklaşık olarak iki saat geçmişti ama hala iyi yada kötü bir haber yoktu .
Ben yanımda başını duvara yaslamış bir şekilde duran  Azad'a baktığımda çoktan uyumuş olduğunu gördüm . Boynu tutulmasın diye başını yavaşça omzuma koyduğumda Azad koltukta bana dönerek kolunu belime sardı ve  uykulu sesiyle konuşmaya başladı
" Sonuçlar ne olursa olsun seni hep çok seveceğim Esra Miray YILMAZ " dediğinde benim zaten hazırda olan göz yaşlarım akmaya başladı.
Ben ağlamaya başladığım anda Azad belimdeki kolunu sıkılaştırarak "Sakın ağlama "dediğinde  ben konuşmadan odanın kapısı açıldı ve içeri elinde tahlil  sonuçları ile doktor hanım   girdiğinde bakışlarımız ona kaydı ..
Doktor masasına  geçerek eline kağıtları aldı ve Azad ile bana bakarak " Sonuçları elime yeni aldım .Yani bende sonuç negatif mi pozitif mi bilmiyorum .Size sonuçları okumadan önce şunları söylemek isterim Esra hanım" dedi  ve gülümseyerek devam etti "Eğer ki bir çocuğunuz olmazsa üzülerek kendinize ve de eşinize hayatı zindan etmeyin hayat bu, Allahın bizi ne ile sınayacağını bilemeyiz .Yani demem o ki, belki de sizin  imtihanınız bu çocuk meselesi olabilir "dediğinde  kısa süreliğine bakışlarım Azad'a kaydı .Azad başını yere eğik bir şekilde dururken o da birden bire bana baktığında ben hemen başımı doktor hanıma çevirerek 'tamam' dercesine başımı aşağıya yukarıya salladım.
Doktor hanım da gülümseyerek elindeki kağıdı açmaya başladığında kalbim heyecandan dört nala koşmaya çoktan başlamıştı bile .
Doktor hanim "Evet  Esra Hanım "diye lafa başladığında elimin üstündeki ağırlıkla kafamı sağa çevirerek elime baktım ama Azad'ın elimi güven vermek istermişçesine sıktığını gördüğümde hemen tekrar dikkatimi doktor hanıma verdim .
Doktor hanım bir kaç dakika elindeki tahlil kâğıtlarına baktiktan sonra hızla kafasını kaldırarak " A-ama  bu olamaz " dediğinde Azad ve ben aynı anda "Ne oldu "dediğimizde  doktor hanım kahkaha atarak " Esra hanım teprik ederim ANNE oluyorsunuz Azad bey sizide tebrik ederim sizde BABA  oluyorsunuz "dediğinde ben
" Neeeeeee"diye çığlık atarak ayağa kalktım ve tekrar "Na-nasıl " dediğimde doktor hanım "Bildiğiniz üç haftalık   hamilesiniz efendim hatta" dediğinde Azad doktorun lafını keserek "Hatta ."diye soru yönelttiğimde doktor hanım "Esra hanımın kan değerleri olduğundan çok  daha yüksek" dediğinde  Azad yine doktorun lafını keserek "yani " dediğinde doktor hanım tekrar gülümseyerek " Yani ikiz bebeğiniz olacak "dediğinde soktan açılmış ağzım ile Azad'a baktığımda onunda donmuş bir şekilde doktor hanıma baktığını gördüm.
Azad birden başını bana çevirdiğinde  "Az-Azad " diye hıçkırıklara boğulduğumda Azad birden sıkıca bana sarılarak " Artık ağlamak yok delala mın (güzelim ) .Artık hep gülecegiz sen ben ve " elini karnıma koyarak devam etti Azad
" bebeklerimiz " dediğinde ben  tekrar ağlamaya başladım ama bu sefer mutluluktan ağlıyordum .....

HÜKÜMWhere stories live. Discover now