Bölüm 39

57.6K 2.1K 98
                                    

Mizgin oğluyla beraber odasına gidince Haşim abide gitmek istedi ama onu durdurarak konuştum. "Şuanda gitme kalbi çok kırık ."dediğimde Haşim abi başını iki elinin arasına alarak sinirle odada volta atmaya başladı .Aynı zamanda da konuşuyordu. "Olmaz yalnız bırakamam tek kalırsa beni bitirir ...bizi bitirir "diyerek yine merdivenlere yöneldiğinde bu sefer Azad, Haşim abiyi durdurarak "Abi. sen dur önce Esra konuşsun" dediğinde Haşim abi koltuklara tekme atarak "Lanet olsun . N'aptım lan ben ha ! N'aptım "dediğinde Azad ve Ahmet ,Haşim abiyi kolundan tutarak konaktan sakinleştirmek için çıkarttılar.
Bende hızlı adımlarla üst kata Mizgin'in odasına çıktığımda kapıyı vurmaya gerek duymadan direk odaya girdim .
Mizgin camın kenarındaki koltukta oğlu kucağında ,yerde bir noktaya odaklanmış bir şekilde öylece duruyordu .

Hızla Mizgin'in yanına gidip oturdum. Kucağından uyumuş olan oğlunu alarak beşiğine yatırdım .
Mizgin'e baktığımda bu sefer dizlerini kendine çekmiş , kollarınıda etrafına sarmış bir şekilde duruyordu .
Yavaşça Mizgin'e yaklaşıp sarıldım. Mizgin de bana sarılınca doğru yolda ilerlediğimi düşünerek konuşmaya başladım. "Ağla kardeşim . Rahatlarsın ."dediğimde Mizgin hızla benden ayrılarak "Asla"diye bağırarak ayağa kalktı. Ben korkarak bir adım Mizgin den uzaklaştığım da Mizgin bağırmaya devam etti " Asla . o şerefsiz yüzünden ağlamayacağım .Onun için asla bir daha tek damla bile göz yaşı dökmeyecegim .Bu gün sondu bu günde itibaren artık ağlamak yok" dediğinde onu yatıştırmak için sakinca  "Tamam canım."diyerek Mizgin'e yaklaştım ve geri yerine oturmasina yardımcı oldum .Bende Mizgin'in yanına oturduğumda yine çenem durmadı . " Peki . peki şimdi ne yapacaksın "dediğimde Mizgin'in yine gözleri dolmaya başladı. Ben direk "Boşanacak mısın"dediğimde Mizgin'in bakışları anında beni buldu ve alayla gülerek " Buralarda öyle kafana göre boşanamazsın Esra Miray . Ne olursa olsun üstüne kuma bile gelse. Gelin gittiğin evden ölümün çıkar."dediğinde Mizgin'in her lafında ben biraz daha şaşırıyordum .Dudaklarımdan istemsizce "Ne olursa olsun mu"kelimeleri dökülünce Mizgin yine acı bir şekilde gülerek " Eğer kocan sana şiddet uyguluyorsa boşanırsın . Ha şimdi diyeceksin ki Haşim sana vurdu .Evet doğru Haşim bana vurdu ama zaten asiretin başında Haşim var . Ben boşanma lafını açamadan bile Haşim her şeyi ayarlayıp benden boşanmaz"dediğinde yine sinirlenmistim yine kadınların haklarını kısıtlıyorlardı .Tamam bende Haşim abi ve Mizgin'in boşanmasını istemem ama yine de böyle bir şeyin olması kanıma dokunuyordu. Sonuçta kadın ve erkek eşitliği diye bir şey var değil mi ..

Mizgin "Biraz yalnız kalmak istiyorum" dediğinde kafa sallayarak odasından çıkıp direk kendi odama girdim .
Aynanın önünden geçerken iki gündür aynı kıyafetlerle olduğum aklıma geldi. Hemen kıyafet dolabından eşofman takımını alarak giydim ve bende kendimi yatağa attım .İki gündür olanlar bana bile bu kadar ağır geldiyse Mizgin'in durumunu düşünemiyorum bile.

................

Gözlerimi yavaş yavaş açtığımda ilk önce karşımda yakışıklı kocamı gördüm  . İstem dışı yüzümde bir gülümseme olunca Azad'ın yanağına minik bir öpücük kondurup geri çekildim.
Yavaş yavaş uyku sersemliğinden çıkınca hemen aklıma olanlar geldi . Acaba Haşim abi ve Mizgin ne durumdalar .

Yataktan Azad'ı uyundırmamaya çalışarak yavaşça kalktım ve banyoya gittim. Elimi yüzümü yıkadıktan sonra havlu ile kuruladım ve banyodan çıktım. Saate baktığımda akşam altıya geldiğini gördüm .Dudaklarımdan sessizce bir OHA kelimesi döküldü .Ne yani bu kadar saat uyumuşmuydum.

Hızlı adımlarla dolaba yaklaşıp içinden bir pantolon ve tşört çıkartıp giyindim ve Azad ı uyandırmamaya çalışarak yavaşça odadan çıktım .
Odadan çıktıktan sonra her ne kadar Mizgin'in odasına gitmek istesemde ,Haşim abinin de odada olma ihtimaline karşın, bu fikirden sıyrılıp merdivenlere yöneldim.
Aşağıya indigimde Ahmet ve Murat baba ve Ayse anne koltukta oturmuş sohbet ederken gördüm .
Onlara "iyi akşamlar " dedikten sonra mutfağa akşam yemeği hazırlamaya yardım etmek için geçtim.
Ama ben mutfakta hizmetlileri beklerken Mizgin'i gördüm.
Kendini kaptırmış bir şekilde ordan oraya kosturarak yemek yapıyordu .
Kendini işe o kadar çok odaklamıştı ki benim geldiğimi fark bile etmemişti.
Ben kendimi belli etmek istercesine boğazımı temizliğimde Mizgin'in elindeki kaynar çorba tenceresi yere düştü .Benim dudaklarımdan kısa bir çığlık koparken Allah'tan Mizgin'e ya da bana bir şey olmamıştı .
Ben ne zaman geldiğini anlamadığım Haşim abi hemen Mizgin'in yanına gidip sıkıca sarıldı ve ardında da tüm vücudunu gözleriyle ve eleriyle kontrol etti.

HÜKÜMWhere stories live. Discover now