Bölüm 71

37.5K 1.6K 62
                                    

Bana ulasmak isteyenler için sosyal medya hesaplarım 😎😎

Face -Esra Arıdoru 😊😊
İnstangram - esraaridoru 😇😇😇
Twitter - Esmer melek  😜😜

Azad çocukları okula bırakmak için evden çıktığında Ahmet te sözlüsünü görmeye okula gitmisti .
Dicle okulda bizim çocukların öğretmeniydi.

Evde  Beritan ve ben yalnız  kalırken  Beritan hiç benle muhatap olmazken ev işlerini yapıyordu ...

Mizgin'i aradığımda bana "Evdeki işlerimi bitireyim hemen yanına geleceğim canım " diyerek kapatmıştı .Bende oflayarak geriye yaslandım ve düşünmeye başladım .
Belki bir şeyler hatırlarım umudu ile. .. En son Üniversite de okuyordum .Çok sevdiğim arkadaşlarım vardı .
Tabi ya Defne yi arayarak ona bir şeyler sorabilirdim. Böylelikle canım da sıkılmazdı.
Masanın üzerindeki telefonuma tekrardan uzanarak 'Defne' yazısının üzerine tıkladım .
Ama karşıdan bilgisayar sesi "Aradığınız numaraya şuanda ulaşılamıyor ...." dediğinde oflayarak kapattım telefonu,   sonrada aklıma Murat geldi zaten o Defne ile en son sevgiliydi belkide evlenmişlerdir
Diye düşünerek bu seferde Murat'ı aramaya başladım .
Ama Murat'a  da ulasamamıştım .
Birden bire içime bir korku saplandı .
Acaba başlarına bir şey mi gelmişti .
Korku ile bu seferde Uğur'u aradığımda telefonu ikinci çalışta bir kız çocuğu açmıştı .
Kız çocuğu olduğunu telefonda ki konuşma ses tonundan anladım .Peltek Peltek konuşuyordu çünkü karşı ses "Ayooo" dediğinde gülerek " Sen minik Esra mısın? " dedim .Dün akşam yatmadan önce Mizgin bir ara bana anlatmıştı .
Uğur ,Azad'ın kuzeni Elif ile evlenmişti. Hatta mutluluğuna mutluluk katarak bir çocuk yapmışlardı. Ben her ne kadar hatırlamasamda  Mizgin'in anlattığını göre Elif ve Uğur benim sayemde tanışıp evlenmişler bu yüzden de çocuklarının adını 'Esra nur' koymuşlardı bu cidden çok onur verici bir durumdu..

Karşıdaki cılız ses konuşmaya başladığında düşüncelerimden sıyrılıp ona kulak verdim "şen kimsin?" Dediğinde tam ben konuşacaktım ki birden karşı taraftan başka bir ses duyuldu bu Uğurdu. Onun sesini unutmam mümkün bile değildi "Esra ,kardeşim nasılsın  iyi misin? " Uğur beni sürekli kardeşi gibi gördüğünden bana öyle hitap ediyordu. Murat ta aynı şekilde .

"Şey ben iyiyimde. ." Ben tam Murat ve Defne yi soracaktım ki Uğur lafımı keserek " Tamam sen kendini fazla yorma .Zaten birazdan biz yola çıkacağız .Aksama orada oluruz " dediğinde mecburen sustum ve "Tamam akşam görüşürüz "diyerek kapattım telefonu .
Belki akşam Defne ve Murat ta gelirdi.

Akşam saat yediyi gösterirken kapı çaldı .
Sanırım gelen annemlerdi .Görüş alanıma annem ,babam ,Dicle , Miraç abim ,Melis yengem ve iki yaramaz çocukları girerken Yazgı koşarak kucağıma oturdu ve "Halacığım nasılsın " dedi ben Yazgı'nın boynunun altından öperek " iyiyim yakışıklı sen nasılsın " dediğimde bir öksürük sesi duydum kafamı kaldırıp baktığımda abim bana bakıyordu .Ben kıkirdayarak Yazgı'nın kulağına eğildim ve
" Sanırım büyük bebek bizi kıskandı " dediğimde abim "Kulaklarım çok şükür duyuyor Miray hanım " dediğinde gülerken kollarımı açtım ben hala tam olarak ayağa kalkamadığım için abim gülerek bana sarıldı .
Çocuklar oyun oynamaya başladığı zaman yine kapı çalındı bu sefer  de gelen Mizginlerdi.
Mizgin'in kızı Yağmur ve oğlu Yusuf da çocuklarla oyun oynamaya başladığından ben Mizgin'e tripli ve imâlı   bir ses tonu ile "Erken ! geldiniz Mizgin hanım biz sizi daha geç gelirsiniz diye bekliyorduk " dedim onla konuşmamızdan sonra saatler geçmişti .
Mizgin gözlerini devirerek "Kızım bana niye kızıyorsun kocan yüzünden geç kaldım " dediğinde ben anlamayarak Mizgin'in suratına baktım .Mizgin de gülerek " Azad ağacığın dedi ki 'Mizgin yenge Esrayı bizim eve götüreceğim rica etsem orayı temizletir misin ?" dediği için geç kaldım . Sabahtan beridir sizin evle uğraşıyorum " dediğinde tam ben konuşacaktım ki benim yerime Beritan " Ama nasıl gideceksiniz . Esra yani Esra hanım daha iyileşmedi ki ?" dediğinde  Beritan'ın in suratına baktım acaba dediği şeyde samimi mi degil mi diye ?
Ama hiç bir şey anlamamıştım .

HÜKÜMWhere stories live. Discover now