4. Kayıp

1.8K 320 127
                                    


MERT ALP'TEN

Aç şu telefonu Oktay. Arabayı deli gibi kullanıyordum. Ekibin hepsi arkamdaydı. Kim geldiyse cesur olmalıydı. Yağan yağmura baktım. Özellikle bu günü seçmiş olmalıydılar. Yağmur bizi devre dışı bırakıyordu.

Yeniden telefonu alıp Nora'yı aradım. Oktay geri dönmüş olabilirdi. Nora ormana gittiğini söylemişti.Açması için bekledim. Ama açan olmadı. Nerede bu kız?

Arabayı evin önüne hızla çektim. Koşarak kapının önüne gittim. Kapı açıktı. Dışarıda olmalıydılar.

Kapının önündeyken gelen sesle arkamı döndüm. Yükselen jete baktım. Gelenler başka gezegendendi.

Aracın kalktığı yere doğru koştum. Ekibin hepsi peşimden geliyordu.

Yerde yatan Oktay'a baktım. Fena yaralanmıştı. Nabzı zayıftı. Nora ortada yoktu.

Oktay'ı eve taşıdık. Nora'nın evinin altındaki bölüme indirdik. Nora'nın bile haberi yoktu buradan. Bizim ekibin doktorunu çağırdık. Gelene kadar geç olabilirdi. Ben müdahale etmeye başladım.

Gece boyu ormanda Nora'yı aradık. Hiçbir yerde yoktu. Gelenler onu götürmüş olmalıydı. Oktay'ın durumu ise aynıydı. Hala uyuyor.

Nora tam iki gündür ortada yok. Oktay uyanmadı. Uyanırsa ona ne diyeceğiz onu da bilmiyorum. Nora kayıp dersek delirir.

Nora'nın evinde aşağı indim. Oktay'ın bulunduğu odaya ilerledim. Bugün uyanacağını söylemişti doktor.

Doktor yanındaydı ve evet uyanmıştı. Yanına ilerledim.
"Nasılsın kardeşim?" "Nasıl olabilirim Mert?" söylediğine göz devirdim.

"Mert Nora nerede?" işte beklediğim soru geldi."Kayıp." "Nasıl kayıp. Beni bulduğunuzda yanımda değil miydi?" "Hayır." kısa cevaplar veriyordum."Ne demek yoktu ya. Yanımdaydı." sinirlenmeye başlamıştı. Yerinden doğrulmaya çalıştı. "Oktay eve geldiğimizde kimse yoktu. Seni bulduğumuz yerden bir jet yükseldi. Sanırım Nora'yı onlar götürdü."Alex mi?" "Bilmiyorum. Ama o değildi galiba. Jet onlara ait değildi. Elps gezegeninin olmalı." Elps gezegeninin enerjiye ihtiyacı vardı. Bunu biliyorduk. Ama Nora'yı kaçırabilecekleri ihtimali düşük gelmişti.

"Onu hemen bulmalıyız. Babasına haber verdiniz mi?" "Hayır Oktay. Ne diyicez adama. Bizi mahveder." evet Nora'nın babası kaybolduğunu duyarsa ortalığı birbirine katardı.

"Nora'yı hemen bulmalıyız." kafamı salladım. Oktay yerinden kalktı. Nora 'nın kaybolduğunu duyunca burada yatmayacağını biliyordum.

OKTAY ÇETİN'DEN

Nora kayıptı. Bana bakışı geldi aklıma. Ağlayan gözleri. Kimsenin önünde ağlamayan kız hıçkırarak ağlamıştı. Onu bulmam lazım. Onu kaybetmek istemiyorum. Onu kaçıranlar enerjisini geçirmeden onu bulmam lazım. Hangi gezegende bilmiyoruz. Elps gezegeni dedi Mert. Ama emin değiliz.

Bizim binadaki odama çıktım. Tüm gezegenlerle ilgili dosyaları çıkardım. Hepsini tek tek incelemeye başladım. Aklıma Nora'nın babası geldi. Ona haber vermemiz lazımdı.

Aşağı inip iletişim odasına indim. Nora'nın babasını aradım. Ne diyecektim ben şimdi?

"Efendim Oktay. Önemli bir şey olmadan benimle iletişim kurma demiştim." Ukala adam. Kızın kayıp. "Efendim." "Kısa kes Oktay" "Kızınız kaçırıldı." benim sabrım da buraya kadar."Ne demek kaçırıldı. Kaçırılırken o kadar adam ne halt yiyordunuz? Kim kaçırdı kızımı? Oktay kızımı bulacaksın. Duydun mu beni? Seni mahvederim. Ben kızımı sana emanet ettim." azarlarını bitirmesini bekledim. Ben konuşmadan yeniden konuşmaya başladı."Oraya geliyorum." "Tamam"dedim. Buraya geleceğini biliyordum. Kızını seviyordu. Benim yanıma göndermesinin tek nedeni onu korumaktı zaten. Bir çok gezegenin Nora'ya ihtiyacı vardı. Kızını öldü gibi gösterdi. Benim yanımda olduğundan kimsenin haberi yoktu. Kaçıranların da bundan haberi olduğunun düşünmüyorum. Tahmin ediyorlardı.

BEN SENDE KALDIMWhere stories live. Discover now