7

2.3K 24 3
                                    

Hej allihopa det är fredag och jag är i skolan. Tiffany är fortfarande avstängd. Och jag har fortfarande kvarsittning. Jag ser även fortfarande lika hemsk ut i ansiktet sen vi slogs. Yolo. Tjuhu. Eller okej. Jag ska vara ärlig. Kvarsittningen skulle varit slit för mig idag men jag råkade glömma de tre senaste dagarna så jag har kvarsittning idag (PÅ EN FREDAG:(), måndag och tisdag.

Jag går in genom skolportarna och går direkt till mitt skåp. Och lägger in mina saker. Och tar ut de sakerna jag skulle möjligtvis behöva för vår svenska lektion vi har idag.

"Zoe" säger hailey.
"Hailey" säger jag.

"Det är fest ikväll, så kom hem till mig klockan 6" säger hon och flinar. Jag himlar med ögonen.
"Nej jag tänker inte gå" säger jag. Jag hatar fester. Så jävla tråkigt. Och originellt för 16 åriga fjortis tjejer att bara gå och festa varje dag. Hailey får en ledsen min över hela ansiktet.
"ZOEEEEEEEEE" gnäller hon.
"vad händer här då?" Frågar jason. Han, Anthony och Andrew har dykt upp från ingenstans.
"Zoe tänker inte gå på festen ikväll" gnäller hailey till jason. Jag suckar.
"Va?!?! Jo men du måste!!" Säger jason.

Jag ignorerar honom och säger istället:
"Vart e Nathan?"
"ni två är så kära" säger Andrew. Jag stänger mitt skåp och slår sedan Andrew på armen med min nyckel. "Aj" gnäller Andrew. Inte så tuff va?? Som tur är för mig kommer Anthony till min tjänst.
"Din lilla pojkvän är med Jaden kvar på lektionen för de hade kvar sina mobiler i fickan under lektionen" säger Anthony.
"Okej tack" säger jag och flinar åt Anthony. Sne går jag och Hailey mot lektionen.

Efter lektionen rusar vi ut. Fort som attans. Är man inte snabb kan det hända att man måste dela matbord med några främlingar. Som inte är Nathan och Company. Dessutom är det pannkakor idag. Då blir det kaos. Jag och hailey rusar till mitt skåp för att sedan lägga in båda våra saker där inne för att åter igen sedan rusa till matsalen.

Vi hinner ta mumsiga pannkakor och hitta ett bord innan matsalen invaderas av 1:or, 2:or och 3:or för du förstör det är vi alla som äter med varandra.

"Tjena snyggisar" säger Zack som kommer med alla andra bakom sig mot vårt bord.
"Tja kukhuvuden" säger jag och ler mot alla som nu slagit sig ner.
"Zoe jag hörde att du inte ska på festen ikväll" säger Nathan och ser besviken ut.
"Nej det är precis rätt, jag hatar fester" säger jag vänd mot Nathan.
"Men Zoe jag kan inte gå om inte du går" suckar hailey och ser genuint besviken ut. Hjälp va alla var besvikna på mig idag.
"Jo det kan du, du kan vara med jason" säger jag och flinar.

Du förstår om man säger såhär så har hailey ett ganska stort crush på jason. Så varför inte retas liksom?

Hailey kollar argt på mig och blir röd i ansiktet.
"Eller hur jason" säger jag och höjer rösten. Jason småler och säger:
"Såklart du kan, men du Zoe ska fortfarande med" säger han.
"Nej" säger jag.
"Men kom igen vad är det som är så hemskt egentligen? Din första fest på den här skolan" säger jaden. Jag suckar jätte djupt.
"Jag går inte om inte du går" säger Nathan och kollar på mig.
"Inre jag heller" säger hailey, Anthony och Andrew i mun på varandra. Sen kollar alla på Zack. Han håller upp händerna i en gest som betyder att vi inte ska kolla på honom.
"Men vadå jag vill faktiskt gå" säger han ursäktandes, jag skrattar bara åt honom. Sen suckar jag djupt återigen när jag ser Haileys ansikte.

"okej då jag kommer, MEN JAG TÄNKER INTE GÖRA MIG I ORDNING!!" Säger jag. Och alla lyser upp.
"Tack ZOE!!" Tjuter hailey.
"Varsågod HAILEY" tjöt jag JÄTTE ironiskt tillbaka. Nathan log mot mig. Åh va jag tycker om hans leende. Nej ew. Skoja. Fy. Eller..
"Men hallå jag har kvarsittning så jag kommer sen" säger jag och suckar.
"För att Tiffany slog ihjäl dig" frågade Andrew och jag blev förolämpad.
"Nej idiot för att jag slog ihjäl henne" svarade jag självsäkert.
"Är det därför ditt ansikte ser ut som det gör??" Flinade Andrew. Jag blev ännu mer förolämpad, fast samtidigt var det jävligt kul.
"Kanske men bara kanske om inte din mamma hade tappat dog ner för trappan 39 gånger om dagen hade du varit snygg, men tyvärr är ju situationen som den är nu Andrew" sa jag och flinade jätte mycket åt honom. Alla killar bara "OOOOO".
"Men Zoe du och hon slogs ju i onsdags, borde inte din kvarsittning vara klar? Den var väl i tre dagar?" Frågade Zack. Jag nickade och drack lite vatten.
"Jo men jag glömde bort i onsdags och i torsdags så jag får stanna kvar idag, på månad och tisdag i stället" svarade jag. Hailey skrattar högt åt mig.
"Men vilken tur då baby" säger Nathan. Alla kollar på honom.
"Vad?" Säger jag
"Jag och Jaden fick kvarsittning för att vi hade kvar mobilerna i fickorna idag på lektionen. Din lyckodag älskling" sa Nathan med ett självsäkert flin.
"Ånej inte ni" suckade jag. Men såklart skojade jag. Jag menar hellre att dom är där med mig än att jag är själv.

Efter skolan/när kvarsittningen började kramade hailey mig hejdå och gick sedan hem. Eller jag skulle komma till henne sen men ändå.

"Redo baby?" Frågar jaden när han och Nathan anslutit sig till mig. Nathan glor argt på jaden och jag flinar och säger:
"Alltid älskling" jaden flinar tillbaka för vi båda vet vad vi håller på med. Nathan går med stort kliv fram till mig och tar min hand. Sen snäser han mot jaden:
"Håll käften". Jag och Jaden skrattar. Men Nathan släpper inte min hand. Men det är okej. Eller nej menar jag.

"sätt er" säger kvarsittnings läraren surt. Jag, Jaden och Nathan sätter oss bredvid varandra. Där inne satt det tre andra killar och säg allmänt deprimerade ut.
"Så barn ni ska sitta kvar här inne tills jag kommer tillbaka om 30 minuter. Jag har ett möte" säger läraren och går sedan ut genom klassrummet. Jag, jaden och Nathan kollar på varandra och flinar. Sen reser vi på oss och ska precis gå ut.
"Vart ska ni?" Säger en av de där andra killarna.
"Hem vafan" säger jag och flinar.
"Vi hänger med" säger han. Jag nickar sen reser de alla på sig.

Vi smyger ut i korridoren. Och kollar noggrant efter någon lärare. Men inte ens en flyga syns till. Men plötsligt kommer en lärare för 3an. Han är jävligt arg.
"Fuck ni springer" väser jag till Jaden, och de tre andra killarna sen håller jag fast i Nathans arm, och när läraren kommit närmare ramlar jag hårt ner på marken. Nathan flyger ner och säger:
"Wtf vad gör du?" Säger han och flinar men bara lite så att inte läraren ska se.
"Spela med okej??" Säger jag. Nathan nickar och precis då kommer läraren fram.

"Men kära nån vad hände?" Säger han och suckar. Jag vänder mig om där jag legat på mage. Jag har ju kvar blå tirorna fortfarande. De försvinner nog aldrig men i det här tillfället är det jävligt bra att ha.  Läraren ryggar tillbaka.
"Men gud hur hände det här?" Frågar han och ser stressad ut. Jag glor lite mot Nathan och man ser skarpt hur hårt han försöker att inte skratta.
"Du får gå till skolsystern" säger han. "Jag följer med" säger han sen.  Men jag protesterar.
"NEJ, eller jag menar nej, kan inte Nathan följa med i stället?" Frågar jag. Läraren kollar underligt på Nathan och ser skeptisk ut.
"Och varför då om jag får fråga?" Frågar han. (För er info ligger jag fortfarande på marken).
"För han är min uhm pojkvän" säger jag och ler. Nathan ler det största leende jag någonsin sett på hans ansikte. Läraren kollar återigen skeptiskt på Nathan men rycker sedan på axlarna och säger "okej då".

Nathan slänger upp mig i hans famn. Vilket verkligen inte är nödvändigt eftersom det är mitt face som e fuckat inte mina ben. Men jag menar, jag klagar ju inte. Jag hatar att gå, men Nathan måste vara jävligt stark. Jag skulle inte orka bära mig själv. Sen går vi iväg och försöker väldigt mycket att inte skratta. Läraren vänder sig om och går motsatta håll. Nathan skyndar på stegen lite och när vi är utanför skolan, släpps jag ner och vi börjar skatta jävligt högt.

"Kom ni flickvän så kör jag hem dig" säger Nathan och flinar. Jag slår min hand i hans så att vi håller i hand (duh) och flinar tillbaka.
"Tack så mycket kära pojkvän!!!"


Datum: 19-20 juli (00.58)

since 99'Where stories live. Discover now