52

1.1K 17 5
                                    

"Klar eller?" frågar jag och suckar när Cynthia för den 17onde gången kollar sig i spegeln och suckar.
"Jag är så ful" säger hon och suckar sorgset.
"Men herregud din jävla idiot, nej du är den finaste i hela världen kan vi gå nu?" frågade jag. Jag är jävligt sugen på att dricka ska jag säga. Ganska snygg ursäkt till Nathan jag kom på förut va? Han gick på det 1000%.

"Nej det är jag inte" säger Cynthia bestämt.
"Fuck you" sa jag innan jag drog ner henne till trappan.

Cynthia är på riktigt den finaste personen på hela den här jorden. Hennes form av ljusbruna lockiga hår är sååå fint. Jag är så fruktansvärt avundsjuk. Mitt hår är fucking blått fortfarande, och fula lockar. Jaja. Till det här partyt har Cynthia klätt upp sig. Medans jag inte ens bytt om.

Vi går till Sebastians hus eftersom Cynthia och han bor ganska nära. När vi kanske är typ 200 meter bort hörs det redan skrik och musik och sång osvetjagintemer.
"tappa inte bort mig" ropade jag när vi kom in i huset, Cynthia flinade men hon var snabbt borta från min åsyn vilket jag inte tyckte om. När jag blev knuffad av ett par som höll på att äta upp varandra så kom jag på att det här var en jävligt dålig idé och att jag kunde varit hemma och ätit istället. Men nu är jag här och det är alldeles för mörkt ute för mig att klar av att gå hem utan att fucking dö.

Så jag begav mig till dryckesbordet. Och svepte i mig på tre sekunder. Och allt blir ganska snurrigt. Det här tycker jag om. Sen så vimlar jag ut mig på trädgården där några står och röker. Men antingen så är det min påverkade hjärna eller så rökte de något annat än cigaretter.
"EYY" var det en kille som jag kände igen som ropade till mig. han vinkade att jag skulle komma till dom vilket jag gjorde.
"Här" sa samma kille och räckte fram något till mig. Jag andades djupt in. Och blev hög som ett hus....


Zacks perspektiv

Jag, Andrew och Jason kom för ett bra tag sen. Kanske typ 1 och en halvtimme, men Zoe har jag inte sett skymten av varken Zoe eller Cynthia. Plötsligt hör jag skrik bortifrån ett annat rum. Jag drar med Andrew till det rummet eftersom Jason försvunnit med någon okänd tjej av ett slag.

När vi kom in i rummet hade nu folk börjat klappa och tjoa. Och då såg jag ett ansikte som jag ganska väl kände igen. Cynthias. Hon skrek och skrattade där hon sto på bordet och dansade med en kille som inte var Anthony. Jag och Andrew trängde oss förbi alla som blängde surt på oss.
"CYNTHIA" ropade Andrew för att överrösta musiken och skriket men hon hörde fortfarande inte.
"EYYY CYN" ropade jag högre. Då svajade hon till och satte foten utan för bordet och trillade ner pladask på stengolvet. Jag var fort nere på knän hos henne. Alla slutade skrika och tog istället fram sina mobiler och började filma Cynthia. Hon kan varit död och det enda de tänker på är att filma för att sen lägga ut det på sin instagram story och skriva "fyfan va hemskt". Idioter.
"cynthia hallå hör du mig...?" sa jag och ruskade på henne.
"ALLA STICK" skrek Andrew och alla kollade då skamset ner i marken men gick därifrån. Och ställde sig i rummet bredvid och började dansa och hoppa som vanligt.

Då öppnade Cynthia ögonen med ett ryck och började skratta okontrollerat. Jag suckade djupt och reste mig upp. Cynthia sträckte då upp sina händer i en gest för mig att dra upp henne. Vilket jag gjorde.

"Hur är det?" frågade jag. Hennes ögon gick runt och runt. Var hon hög?
"Såklart hjärtat" sa hon och fnissade. Ew. Hon är jävligt full.
"Vart är Zoe?" frågade Andrew.
"ÅÅÅÅH JAG ÄLSKAR ZOE" utbrast hon och hängde på mig ännu lite mer, Andrew gav mig en menande blick.
"Ja men vart är hon?" frågade Andrew igen.
"BORTAAAAAAAA" skrek hon och sen slängde hon sig bakåt och spydde.
"Fuck heller att jag tar hand om det där" fnyser jag mot Andrew
"Ae inte jag heller" säger han och ser väldigt äcklad ut.
"Du är skyldig mig" säger jag och Andrew suckar men går fram till cynthia medans jag går bort för att leta efter Zoe.

Jag hittar henne ingenstans inne och bestämmer mig då för att ringa Nathan ifall han hade kommit och hämtat henne.
"Hallå"
"Tja, uhm är du med Zoe?" Frågade jag
"Vadå nej har de hänt något?"
"Nej jag bara undrade hejdå" sa jag snabbt och la på.
Han kan bli lite för orolig över Zoe ibland.

Efter ett tag kom jag idioten på att det fanns en trädgård så jag tog mig fram mellan alla svettiga, illaluktande människor och kom ut till den friska luften. Ungefär vid hörnet av trädgården stod det ett helt gäng och rökte. Alla långa, förutom en. En kort. Tjej.
"Fan" mumlade jag innan jag tog stora kliv fram till den lilla gruppen.

"Zoe!!" Säger jag och lägger handen på Zoes axel. För jag VET att det är hon.
"Zack" säger hon och vänder sig om. Hennes ögon är röda och snurrar omkring som om hon inte kan fokusera på ett och samma ställe i mer än 0,1 sekunder. Hon tar ett steg mot mig men är så instabil att hon snubblar på sig själv och ramlar in i min famn. Jag hjälper henne att stå stadigt.
"Vafan håller ni på med?!??" Ryter jag sen till alla killar som störning röker gräs. Inte för att inte dom får det jag gör det ju själv men när man ger till en 16 årig tjej. Har man ju fel på hjärnan.
"Vi gav henne-" svarade en av dom. Jag ville slå han på hans fula näsa.
"Jag vet vad ni gav henne, men jag vet också att hon bara är 16, och som jag minns det är det olagligt att ge 16åringar droger" säger jag hotfullt. Alla killar blir alldeles stimmiga och säger förlåt osv. Men jag bryr mig inte. Istället lyfter jag upp Zoe så att hon inte ska typ ehh dö. Medans jag går in i huset och ut genom ytterdörren.

Samtidigt som jag försökte hålla upp Zoe som inte är så tung men hon är ju typ död så det är ändå lite svårt, i alla fall så tar jag upp min mobil ut min ficka och ringer Nathan. Men han svarar inte. Jag ringer 5 gånger men inget svar.
"Faaan då" ryter jag. Zoe hoppar till och öppnar ögonen. Fast ändå inte. Dom är halvt stänga.
"Kan du stå själv?" Frågar jag.
"Förlåt" säger Zoe innan hon böjer sig fram emot min bröstkorg och spyr rätt på min mage. Fyfan säger jag bara.

Nathans perspektiv
Min mobil hade legat i vardagsrummet under hela tiden som jag lagat mat till Nicole och Noelia och även när vi åt.
Jag såg att Zack hade ringt mig 14 gånger och att jag såklart inte svarat på en enda gång. Fan. Något måste hänt med Zoe. Annars skulle han aldrig ringa 14 gånger. Han hade även lämnat sms:

Zack- 21.34
Bro
Zoe är inte okej
Hon har spytt på mig, är full och jävligt hög
Kom nu.

Nathan- 22.12
Fuck
Är ni kvar?

Zack- 22.13
Ja.

Nathan- 22.14
Kommer om 20.

Zack- 22.14
Skynda.

Jag skrek åt Noelia som satt i vardagsrummet och kollade film att jag skulle komma hem snart och att de klarade sig själva. Hon nickade något till svars och jag satte mig i bilen och körde snabbt som fan iväg.

När jag kommit nära huset ser jag direkt att något är fel. En massa folk står utanför och kollar ner på något eller någon som är på marken. Jag parkerar mitt på gatan för yolo och springer dit. Jag tränger mig fram och ser att det är Zoe och Zack som sitter där. Zack drar med handen över Zoes rygg för att lugna henne och hon skakar och gråter högt.
"ZOE!!" Ropar jag. Men hon reagerar inte. Zack däremot kollar upp mot mig och reser sig upp lite obekvämt. Hans blick är spänd och han ser arg ut.
"Vad har hänt???!!" Frågar jag oroligt.
"Du skulle kommit tidigare" säger Zack spänt och vänder sig sen om och går därifrån.

Jag lutar mig ner till Zoe.
"Zoe" viskar jag. Hon hoppar till och vänder sig om. Hon ser rädd ut.
"Kom" viskar jag igen och sträcker ut mina armar för henne att komma upp. Men hon visar inget tecken att hon vill röra mig. Vad har hänt. Något jävligt hemskt måste ha hänt. Zack har aldrig varit arg på mig och Zoe har ja... aldrig varit hög förut.
Jag böjer mig då ner och tar min ena arm under hennes ben och andra armen under hennes rygg och lyfter upp. Först spretar hon emot men sen slutar hon. Det kanske var något allvarligare än weed. Medans jag går förbi alla som fortfarande står i ringen säger många:
"Hur är det?"
"Är hon okej?"
"Vad fan har du gjort"
"Bli inte arg på henne"

Men jag låtsas inte om dom. Konstigt är det dock. Va fan är det som hänt. Jag sätter ner Zoe i bilen och hon däckar direkt. Stackare.
Hon mår inte bra.



Datum: 17-18 oktober 2019

since 99'Where stories live. Discover now