35

1.3K 21 10
                                    

Jadens perspektiv

Det va faktiskt Zoes mamma som ringde till oss alla dagen efter och sa att Nathan och Zoe hade varit med om en mycket hemsk olycka. I telefonen var hennes röst så instabil som det bara gick att bli och jag tyckte så synd om henne.

Vi alla satte oss i bilen och tog rushen till sjukhuset. Där jag senast var för 7 år sen när farfar dog. Hela bilresan satt Cynthia tryckt till Anthony och höll tårarna tillbaka.

-
"Vart är dom?!?" Utbrister Andrew när vi kommer in och ställer oss för att prata med hon i receptionen.
"Namn?" Säger hon bitchigt och höjer ena ögonbrynet.
"Zoe parker och Nathan Hudson" säger Jason. Tjejen börjar blippa lite på som dator innan hon hummar för sig själv och säger:
"Nae tyvärr ni får vänta" säger hon bara och pekar emot väntrummet utan att ha en förklaring. Vi sätter oss i alla fall i väntrummet för vad annars kan vi göra? Döda henne? Ja tack på ett sjukhus och allt.

Efter ungefär 3 timmar som vi bara suttit och gjort ingenting i väntan på att vi skulle få se dom kommer en doktor ut och säger:
"Nathan Hudson kan ta emot besökare nu" säger han med blicken vänd emot oss. Vi alla reser oss snabbt upp och går följer efter doktorn.
"Och ni är?" Frågar han.
"Vi är hans vänner" säger Zack och doktorn nickar.
"Er vän hade väldigt tur" säger han och släpper in oss i ett rum där Nathan ligger. När vi kommer in flinar han emot oss.

Ett jack i pannan, ett stort rivsår på kinden ner på halsen, bandage runt huvudet, armen och båda benen. Stackarn. Där inne sitter också Kira hans mamma och ser sorgset på sin idiotiska son.

"Du är sjuk i huvudet" säger Jason när han ser att Nathan flinar åt oss.
"Vad fan hände?" Frågar Nathan.
"Hur fan ska vi veta, Emma bara ringde och sa att Zoe och du hade varit med om en olycka" säger jag. Och när jag säger Zoes namn ändras Nathans ansiktsuttryck.
"Nej inte Zoe" säger han. Mer som en beordning. Sen försöker han resa sig upp men Kira är snabbt framme och trycker ner honom tillbaka i sjukhus sängen igen.
"Jag måste se henne" säger han och biter ihop tänderna.
"Nej." Säger Kira bestämt.
"Du stannar här" säger hon sen.
"NEJ" ropar han. Och sen börjar Nathans och hans mamma bråka om att Nathan inte ska gå till Zoe.

"Vi får inte heller gå till henne" säger idioten Anthony. Bra där, gjorde saken bättre. Nathan stannar upp i sin rörelse.
"Nu kan ni bara döda mig, hugg en kniv i magen på mig" säger Nathan. Livrädd för sin flickväns liv som kanske inte lever.

Efter ett tag fick vi gå ut igen för Nathan började bli riktigt ledsen och arg. Jag förstår honom.

Cynthias perspektiv
Vi fick sitta i väntrummet och vänta i ytterligare 4 timmar på att vi skulle få se Zoe hade vi hälsat på Nathan 4 gånger. Andrew och Zack hade somnat lutad emot varandra. Jaden satt och stampade massor nervöst med benet. Anthony lutade sig emot mig bakifrån så jag har ingen aning vad han gjorde. Och Jason låg på golvet och kollade upp i taket. Ingen av oss sa något. Kanske bäst så. Efter nästan 4 timmar kom Emma (Zoes mamma) ut till oss med rödsprängda ögon, mörka påsar under ögonen och såg verkligen inte ut som sig själv. Ethan gick hack i väl med sin mor. Andrew och Zack vaknade och vi alla gick fram till dom. Jag gav Emma en liten stel kram för hon kramade inte tillbaka.
"Hur är det med henne?" Frågar Andrew försiktigt. Emma får inte fram ett ord.
"Hon fick en rejäl smäll i huvudet, så hon har hållit på att blivit undersökt i typ 6 timmar, men hon kommer förmodligen vakna snart säger doktorn" säger Ethan och ler lite stelt ursäktandes av någon anledning. Precis då kommer just en doktor och säger:
"Zoe Parker kan ta emot besökare nu" säger han. Alla stressar dit.

Innan alla hinner rusa in blir vi stoppade av doktorn som säger att det är bättre om det är 1 max 2 personer där inne för att inte förvirra henne. Så Ethan och Emma går in. Och vi väntar ytterligare i 30 minuter innan dom kommer ut. Emma ser mycket gladare ut när de kommer ut.
"Jag och Ethan hade tänkt att åka och handla lite mat vill ni också ha?" Frågar Emma och ler. Vi alla nickar och säger "gärna". Sen får vi gå in 2 och 2 till Zoe. Anthony och Andrew, Jason och Zack, jag och Jaden till sist.

Vi gick fram till sjukhussängen där Zoe låg liten som en myra. Hon såg lite värre ut än Nathan men betedde sig som ingenting hade hänt.
"Hej guys" säger hon och flinar medans jag och Jaden sätter oss på varsin sida om henne. Jag ger henne en kram och likaså gör Jaden. 
"Hur mår du?" Frågar Jaden lågt som om hon skulle gå sönder om han pratade för högt.
"JÄTTE BRA" säger Zoe jätte högt. Jag och Jaden flinar. Inget fel på henne i alla fall. Sne ler Zoe sliskigt mot mig.
"Hur går det med dig och Anthony då?!?" Säger hon. Jaden ryggar tillbaka och flinar sen.
"Du och Anthony?" Säger Jaden. Jag blänger surt på Zoe. Jag delar väl inte med mig av hennes hemligheter eller? Nej det gör jag ej, men jag gissar väl att Jaden inte gör så mycket.
"Det är inget" säger jag osäkert.
"Cynthia är jätte kär i honom!!" Säger Zoe vänd emot Jaden. Hon är jobbigare nu när hon nästan är död än vad hon är annars.

Vi eller ja Zoe och Jaden pratar ännu lite mer om mig och Anthony innan vi går ut för att låta henne vila lite.

Emma och Ethan har kommit tillbaka med Max och vi sätter oss i väntrummet med Kira som också kommit ut och äter och pratar. Stämningen är så mycket bättre nu än vad den va för typ 2 timmar sen.

Plötsligt hörs det ett högt pip och en massa sköterskor och doktor och läkare rusar ut från överallt och in i rummet där Nathan är...

Datum: 2 & 3 september 2019

since 99'Where stories live. Discover now