• 89 •

6.2K 111 8
                                    

"Julia wacht, het spijt me." Zeg ik haar terwijl ze al in de woonkamer staat. Ze stopt met lopen, draait zich naar mij om en zegt: "hij is mijn broer, Mila."

"Ik weet het, maar ik hou van hem. Ik wens dat hij niet je broer of Liam's beste vriend was, echt." Zeg ik haar met tranen in mijn ogen. Ze lijkt te schrikken van wat ik zei en zegt dat Liam echt uit zijn dak gaat.

Ik hoor een paar voetstappen en als ik snel naar de zijkant kijk, zie ik dat Nate weer bij me is komen staan.

"Ik weet het en uiteindelijk zullen we het hem vertellen," zeg ik en Nate knikt instemmend, "maar kan je het alsjeblieft nog even geheim houden?"

"Je wilt dat ik jullie vieze geheimpje bewaar? Dat ik het spelletje mee speel?" Vraagt ze boos met haar handen over elkaar. Nate knikt en zegt dat het geen spelletje voor ons is en dat we nu in een relatie zitten.

"Nathan, jij weet niet eens wat een relatie is. Je behandeld meiden alsof het nummertjes zijn en mijn beste vriendin wordt daar zeker niet één van." Zegt ze terwijl ze mij aankijkt. Dat is zo lief van haar... ik kan het niet geloven dat ze dat zegt, ondanks wat ik haar heb aangedaan.

"Mila zal dat nooit zijn Julia, dat beloof ik je," verzekerd Nate haar ervan, "alsjeblieft je moet me geloven."

Het kwartje lijkt te vallen en ze vraagt of dit de reden is waarom hij zo gelukkig was de laatste dagen. "En de jongen van werk met wie Mila aan het daten ben, ben jij?" Vraagt ze nog als extra zekerheid.

Nate knikt en ik vertel haar dat ik eerst zeker wou weten wat dit was voordat ik het haar ging vertellen. We wisten niet hoe ze het zou opvatten namelijk...

Ze kijkt sip en dus biedt ik mijn excuses nog een keer aan. Ik vertel haar zelfs dat mijn vriendschap met haar zo belangrijk voor me is dat ik Nathan zou verlaten als dat echt zo belangrijk voor haar is. Ook al is dat iets wat ik absoluut niet wil.

Ze lijkt nog niet overtuigd...

"Ik ben nu echt gelukkig, Juul. Na alles met Max begin ik eindelijk weer een jongen te vertrouwen..."

"Ik hou van je, Mila. Ik wil dat je gelukkig bent," zegt ze tot mijn grote opluchting, "zelfs als dat met mijn broer is."

Ik begin te huilen en Julia trekt me in een knuffel. Ze zegt me dat ze van me houdt en ik zeg haar dat ik ook van haar hou. Na onze knuffel begint ze haar broer te bedreigen: "En als je haar ooit pijn doet, dan zweer ik je dat je vermoord."

"Ik doe haar geen pijn, Juul." Zegt Nate terwijl hij zijn hand op mijn schouder legt en er ligt in knijpt. Het geeft me de zelfvertrouwen die ik op dit moment nodig heb.

"Het werd ook wel tijd dat je je eens een vaste relatie kreeg," zegt ze tegen haar broer, "en mijn beste vriendin is veel leuker dan die psychopaat die je ooit hebt gedate."

Nate lacht en zegt dat we het daar maar beter niet over kunnen hebben. Hij lijkt het praten over zijn ex te vermijden... Ik ben erg benieuwd wat er is gebeurd.

"Dus je gaat niets tegen Liam zeggen?" Vraag ik haar voor de zekerheid. "Nee, maar jullie moeten het wel snel vertellen. Vooral als jullie echt zo serieus zijn als jullie beweren."

"Bedankt dat je er zo goed mee omgaat, Juul." Zeg ik vanuit oprechte dankbaarheid. Plots bemoeit Nathan zich met het gesprek. "Goed?," vraagt hij alsof ik iets heel raars heb gezegd, "Ik dacht dat ze mijn ballen eraf ging snijden."

"Dat was ik wel van plan, ja." Zegt Juul lachend, ook ik begin te lachen.

Julia zegt dat ze weer naar de auto moet gaan omdat de anderen zich vast afvragen waar ze blijft. Het laatste wat ze tegen ons zegt is dat we geen seks in haar bed mogen hebben. Met die woorden verlaat ze de kamer.

Holy shit.

My Boss, My Boyfriend [PART 1]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu