• 156 •

4.6K 83 23
                                    

"Wat doen we bij het Zalmhuis?" Vraagt Nate als we uitstappen. Met een glimlach open ik de deur en zeg hem dat hij het vanzelf ziet. Ik ben één keer eerder in het Zalmhuis geweest, dat was met het eindexamengala. Normaal gesproken is dit een duur visrestaurant, maar het is ook mogelijk om de zalen af te huren om er feesten in te geven. 

"Mila, waarom gedraag je je zo vreemd?," vraagt hij me terwijl hij me door de trap van het gebouw op volgt, "wat gaan we hier doen?"

"Ga gewoon door die deur." Zeg ik hem knikkend naar de grote deur die gesloten is. Hij kijkt me aan alsof ik gek ben en opent dan toch de deur.

"Verrassing!" Klinkt er in harmonie zodra Nate de zaal in loopt. Nathan staat compleet verrast om zich heen te kijken en bedankt daarna iedereen. Kort daarna wendt hij zich naar mij en vraagt hij of ik dit speciaal voor hem gedaan heb.

"Met wat hulp van Julia en je moeder." Zeg ik hem met een glimlach. Katherine roept op datzelfde moment dat iedereen wat te drinken bij de bar kan halen, waardoor wij even met Nathan's ouders kunnen spreken.

"Dit had je echt niet hoeven doen," zegt Nathan tegen zijn Katherine, "En ik moet zeggen dat je er prachtig uit ziet, moeder."

Hij geeft zijn moeder een knuffel en zegt tegen zijn vader dat het goed is om hem te zien. "Jou ook, gefeliciteerd oude man," zegt zijn vader terwijl hij zijn zoon een klopje op zijn schouder geeft, "En Mila... Mijn vrouw heeft me zo veel over je vertelt. Ben je niet wat te hoog gegrepen voor Nathan?"

De plagerige opmerking van Ray zorgt ervoor de Nate met zijn ogen draait en dat ik een grapje terug maak. Ray krijgt een grote glimlach op zijn lippen en zegt tegen Nate dat hij mij leuk vindt. "Fijn om te horen, vader, want ze is hier om te blijven." Zegt hij lachend tegen zijn vader. Katherine en ik wisselen een blik door zijn lieve woorden en ik voel dat mijn wangen knalrood worden.

"En Juul, bedankt dat je hebt geholpen bij het organiseren," zegt Nate zodra Juul en haar date erbij komen staan, "Ik wist niet dat je zo veel om me gaf." Ze rolt met haar ogen en zegt dat ze van hem houdt, ondanks dat ze hem soms wel kan vermoorden. Daarna stelt ze haar date, genaamd Alec, aan ons voor. Nate en de jongen praten kort, maar dan valt zijn oog op Donna.

"Heb je Donna uitgenodigd?" Vraagt hij zachtjes zodat niet iedereen hem kan horen praten. Ik knik voorzichtig en zeg dat ik hoop dat hij dat goed vindt.

"Natuurlijk vind ik dat goed. Dankjewel, Mila, ik waardeer het echt heel erg dat je dit allemaal voor mij gedaan hebt. " zegt hij met een glimlach, waarna hij zich tot zijn familie keert, "Excuseert u mij even, ik ga even spreken met de andere gasten die gekomen zijn."

Ze knikken en ondertussen heeft Nate mijn hand vastgepakt om me mee te nemen naar Donna. Ik ben een beetje zenuwachtig voor haar reactie als ik heel eerlijk ben. Ze ziet er echt prachtig uit. Ook heeft ze haar vriend meegenomen. Het is een man die beginnend kaal is, maar hij ziet er erg lief uit. Ik ken hem nog niet, maar ik vind ze nu al bij elkaar passen.

"Donna, Dennis, heel erg bedankt voor het komen." Zegt Nate zodra we bij ze gaan staan. Donna draait zich om en wenst Nathan een fijne verjaardag, daarna bedankt ze mij voor de uitnodiging. "Mila, dit is mijn man: Dennis."

De man steekt zijn hand uit en stelt zich voor. Ook ik stel me voor en bedank hem nogmaals voor het komen.

"Waar is de kleine Jacob?" Vraagt Nathan plots. Jacob? Wie is dat? "Hij is bij de babysitter vanavond," zegt Donna waardoor ik begrijp dat ze een zoontje heeft, "Hij wordt zo groot."

Ik merk op dat ik niet wist dat Donna een kind had en ze vertelt meteen hele verhalen over hem. Hij is twee jaar oud en kan een klein duiveltje zijn. Lachend voegt Dennis eraan toe dat hij van de week de muur heeft bekladderd met een potlood.

Tijdens ons gesprek horen we plots een gedurfde, harde stem die Nathan roept: "Nathan Koster, ik dacht niet dat ik jouw lelijke gezicht ooit nog zou zien."

My Boss, My Boyfriend [PART 1]Onde histórias criam vida. Descubra agora