21. En uekte virkelighet

65 7 3
                                    

Sid

Midt på natta, uten grunn og mening, våkner jeg opp og føler at noe er galt. For er det bare meg, eller har alt sammen fram til nå gått litt for bra? Det føles litt urealistisk at jeg møtte en hyggelig fyr som fortalte meg om den såkalte "onde kongen" - som tydeligvis også er en hyggelig fyr. Det er litt for heldig at jeg klarte å overtale kongen til et alliansemøte mellom kongerikene på så kort tid og fikk lov til å oppholde meg på slottet hans. Det er for godt til å være mulig.

Men det er det tydeligvis. 

Jeg gnir meg selv i øynene og gjesper sånn at kjeven nesten går ut av ledd. Det store rommet er tomt for mennesker utenom meg. Det er bare meg, et rundt lite bord, en gigantisk himmelseng, og et badekar på størrelse med et badebasseng her inne. Jeg er fortsatt litt i sjokk over bassenget, for å være helt ærlig.

Jeg slenger beina over sengekanten, føttene møter det kalde tregulvet idet jeg reiser meg for å gå litt rundt. Jeg er så rastløs at jeg ikke får til å sove lenger, og det burde ikke engang være noen grunn til det. Alt har gått strålende. Hva stresser jeg sånn for?

Sikkert fordi ingenting noen gang går "strålende". Det er alltid en annen side ved det. Et eller annet som ødelegger den perfekte virkeligheten. For det er jo det jeg driver og lever i nå. En perfekt virkelighet. 

En uekte virkelighet.

I morgen er planen at kongen skal vise meg rundt i palasset og forklare en hel del til meg. Jeg gruer meg helt sykt, for tenk hvis jeg sier noe dumt. Eller tenk om han har en eller annen syk plan om å drepe meg imens vi er alene. Men det gir ikke så mye mening, for da har han hatt massevis av sjanser allerede. Til og med nå, hvor jeg er forsvarsløs inne på soverommet han lånte meg. Men han har ikke kommet hit. Han har heller ikke sendt noen andre for å gjøre jobben.

Så hva skal jeg tro på? 

Hvem skal jeg stole på?

"Nubila," hvisker jeg og setter meg ned på sengekanten igjen.

Ja, Sid?

"Tror du kongen er til å stole på?"

Det er vanskelig å si med sikkerhet. Locks beskrivelse av ham og kongen selv motsier hverandre for mye til å vite.

Det er sant. Lock har en versjon av kongen som jeg ikke har sett ennå. Men har egentlig Lock snakket med ham? Kanskje Lock baserer kongen i hodet sitt på det alle andre har sagt om ham. Jeg vet at det går haugevis av forskjellige rykter om meg i Orbis. Her om dagen forkledde jeg meg for å komme meg litt ut blant folket, og jeg hørte to menn snakke om hvordan jeg nå var gravid med sir Lion av alle mennesker. 

Jeg sto heldigvis imot trangen om å slå til dem.

"Men hvis kongen snakker sant, betyr ikke det at Lock lyver?"

Ikke nødvendigvis. Du husker vel at kongen ikke ville svare på noen av spørsmålene du spurte ham? Kanskje det er der Lock har sine meninger om kongen fra. 

Det er også sant. Kongen ville ikke si noe til det jeg kastet i ansiktet på ham om opptreningen av soldater. Jeg er fortsatt frustrert, i tilfelle det er det som avgjør meningen min om ham. Men jeg har ikke det grunnlaget, siden han nektet å svare på det. Som jo viser at noe foregår. Selv om det nødvendigvis ikke er ondt. 

Men jeg føler at han ville svart hvis det ikke hadde vært ille.

"Tenk om kongen planlegger et eller annet bak ryggen på oss?"

I så fall må du være klar for å kjempe.

"Sånn som jeg ligger an nå har jeg ikke sjans, Nubila. Jeg er så fordømt svak at hvem som helst kunne drept meg på under minuttet."

Mellom To SkjebnerWhere stories live. Discover now