IX. Nikto nemá rád trkvasov

304 38 26
                                    

Media:  Simone Gahamm 

Soundtrack: Imagine Dragons - Seconds Chances


Nikto nemá rád trkvasov



V ten deň už JJ nemal žiaden ďalší výstup. Vypustil paru a už sa k téme ex Zberateľov nevracal. Na moje šťastie sa tým pádom ani nevracal k tomu, že chce niečo urobiť na vlastnú päsť len preto, aby sa necítil zbytočný. Znamenalo to, že kým sa nám Aaron neozve s informáciami, nebudeme sa vrhať do nebezpečenstiev a budeme sa držať v relatívnom bezpečí Denveru. To ma upokojilo a zatlačila som paniku a strach kdesi do úzadia mojej mysle.

Vrátili sme sa aspoň k mojim otázkam a jeho odpovediam, ktoré som si vyžadovala. Bola som až žalostne neinformovaná a to nehovorím o tom, že na nejaký stret so Spektrami úboho nepripravená. Počas telefonátu s Aaronom bolo spomenutých niekoľko vecí súvisiacich so svetom mágie, ktorým som vôbec nerozumela a cítila som sa ako väčší zelenáč než akým som.

Podľa všetkého zelenáčom neprestanem byť ani po príchode do Rezervácie a začiatkom tréningu, čo ma rozhodne nepotešilo. Budem ním až pokým nedokončím výcvik a štúdium. Úprimne, to štúdium ma desilo omnoho menej ako fyzická námaha, čím som sa oficiálne stala JJ-ovým opakom. Po skončení základného výcviku a vzdelania by som sa stále neposunula na úroveň plnohodnotného Zberateľa. Kdeže! Prečo by sme si to nemohli ešte viac sťažiť? Každoročne v zime sa adepti na povýšenie stretávajú Meste tajomstiev. Nie je z toho také veľké haló ako z rovnodennosti, kedy prichádzajú Zberatelia tajomstiev aj z iných kútov sveta. Ide o ceremóniu, kde prijmeme mágiu na sto percent a zviažeme svoj osud s celou komunitou Zberateľov v podobe znamenia.

Počas Obradu dospelosti sa rozhodne o tom, či zostaneme zelenáčmi, alebo nie. Odmietal mi ale povedať, ako sa to deje. Ani on o tom vraj predtým nevedel a každý to mal zistiť úplne sám. Bol to posledný krok a nikto by ho nemal vedieť vopred. Ubezpečil ma, že sa už veľmi dlho nestalo, aby nejakého adepta odmietli. Tréningy sú prísne brané a nominovaných Zberateľov vyberajú starostlivo, takže každý ním prejde.

Získanie znamenia predstavuje ukončenie Obradu. Vyzerá ako čierna špirála, v ktorej strednom závite sa nachádza obraz ľudského oka, ku ktorému sa zbiehajú horný a dolný závitu oka špirály. JJ mi ukázal to svoje pod pravým prsným svalom. Nadvihol si tričko a ruku, aby som dobre videla na zazerajúce čierne oko. Okrem toho som videla i to, že neklamal o tom vypracovanom bruchu, ale nahlas som to nepovedala. Už tak bol dosť namyslený.

„Znamená to, že vidíme všetky tajomstvá a že sme prepletení s mágiou i s obyčajnými," vysvetlil mi a samoľúbo dodal: „Vidíš, som viac vzdelaný ako si myslíš."

Iba som uznanlivo prikývla a pýtala sa ďalšiu otázku. Prekvapivo súvisela s Obradom dospelosti a znamením, o ktorých mi rozprával.

„Viem, že som ti práve povedal, že vieme všetky tajomstvá. To je ale myslené skôr tak všeobecne. Nikto ich nevie úplne všetky, lebo nikto sa nestretol so všetkými ľuďmi a všetkými Spektrami. A aj keby sa tak stalo, napriek našej schopnosti by sme i tak nevedeli všetko. Zabezpečujú to práve úrovne tajomstiev. Je to ako hra. Musíš prejsť jedným levelom, aby si si zaslúžila byť vo vyššom postavení a mala väčšiu silu.

Ako zelenáč máš prístup k tajomstvám ľudí a Spektier. Dotýkaš sa však iba povrchu ich mysle, len tak letmo nakukneš do ich hlavy, odhalíš iba veci, ktoré momentálne riešia, alebo veľké, no nie veľmi dôležité tajomstvá. Až prejdeš Obradom a získaš znamenie, dostaneš sa hlbšie. Uvidíš tajomstvá z ich minulosti. Dokonca sa dostaneš aj ku takým, o ktorých vedia viacerí ľudia a teda nie sú tak úplne tajomstvom.

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now