XIV. Totálni idioti v Meste snov

200 23 9
                                    

Media: Keith

Soundtrack: Score - The Fear


Totálni idioti v Meste snov


O Keithovi sme vedeli žalostne málo a určite sme nečakali, že sa k nemu dostaneme cez Chrisovu a moju, na zánik odsúdenú, spolužiačku. Keď som ju naposledy videla v škole a on v hoteli, nepredpokladali sme, že sa z nej vykľuje matka Spektier.

Mia tiež nečakala, že si práve ju vyberie žena stojaca najprv po boku pána Spektier. Nikto z nás však nemohol koncom školského roka ani len hádať, kam nás toto leto zavedie a čo nás donúti urobiť.

Kým sme sa však dostali pred Keitha, stalo sa ešte pár vecí.

Aaron so Charlotte a Jamesom ostal na izbe dlhšie ako sme čakali. Ani jeden z nich nazúrene či frustrovane nevybehol von a nerozkrikoval sa. Nie. Namiesto toho minúty ubiehali nekonečne pomaly. Nikto z nás netušil, čo to mohlo znamenať. Uverila Charlotte Aaronovi či doňho práve hučala niečo v tom zmysle, ako Foster vždy nenávidel jej rodinu a ako mu tieto sračky neuverí ani za nič?

Toto leto je naozaj ťažké hoci si len tipnúť, čo bude nasledovať.

Keď vyšli von, všetci vyzerali ako porazení. Mlčali. Mračili sa. Premýšľali. To, že nikto nekričal, som brala ako dobré znamenie. To, že Charlotte na Aarona nevyskakovala svojim britkým jazykom, som tiež brala ako pozitívny výsledok. Keby zistila, že jej Aaron klamal a celé otcovstvo si vymyslel, dala by mu to pocítiť. Nám ostatným tiež, len aby si niečo dokázala.

Lenže Charlotte Brightová mlčala a bez slova nastúpila do auta, nasledovaná Jamesom.

Ibaže od chvíle, kedy jej bola do očí povedaná pravda, bola Fosterová a nič, iba ak minulosť, ju nespájalo so zlodejkou, vrahyňou a zradkyňou. Neniesla jej meno, nemala jej krv. Pravda, iba ak ju Aaron nemal s Eileen, ale niečo mi hovorilo, že nie. Podľa jeho reakcií na jej meno som si to domyslela a dúfala, že správne.

Aaron podišiel ku Cassie, ktorá si prehadzovala kľúče od našej starej kravy v rukách. Zrejme čakala, že ich vymení za tie od Aaronovho auta, aby sa odtiaľto dostala do New Yorku. „Nikde nie je bezpečne," povedal jej zastretým hlasom. Ktovie, čo presne sa v tej izbe povedalo.

„Ja viem," natiahla k nemu ruku, čakajúc na kľúč.

„Nie," pokrútil hlavou. „Nemôžeš ísť sama na východ do mesta, kde si všetci myslia, že si obyčajná a kde nemáš spojencov."

„Bezpečne predsa nie je nikde, no nie?" parafrázovala jeho slová a nadvihla obočie s očakávaním v tvári.

„Spektrá a Temní idú po Svetlých. Či už aktívne pomáhate Zberateľom, alebo nie, zabíjajú vás. Bez výnimky, bez zľutovania. Keby si cestovala na západ, bolo by to menej riskantné. Ale takto na východe? Kde je ich najviac? To nie je dobrý krok."

„Vaša dcéra sedí v aute a mali by ste sa strachovať o ňu a nie o mňa," odvetila mu na to. Bola to podpásovka a Aaron si myslel to isté, usudzujúc podľa jeho výrazu.

„Si posledná Drakeová, Cassandra. Minimálne čo sa priamej línie týka."

„Posledná Svetlá Drakeová," opravila ho a vykrútila pery do trpkého úškrnu. „Moje dedičstvo a povinnosti si pokojne môže nechať vedľajšia línia, je mi to jedno. Ja som s magickým svetom skončila."

„On ale neskončil s tebou. A nezabúda. Nepripomenul som ti tvoje meno kvôli povinnostiam. Ser na ne. Nikoho z nás, čo sme tu, nezaujímajú, pretože máme vlastné dedičstvá a vlastné problémy. Ale tam vonku, a aj v New Yorku, sú ľudia, ktorí by ti ich radi pripomenuli. Spektrá možno nie, ale Temní určite vedia, čo sú Drakeovci za rodinu. Genevieve je späť a vedia, že je to zásluhou Drakeovej. Rhea kvôli tomu zabila štvrtinu našej populácie. Čo myslíš, čo sa stane tebe?"

Zberatelia tajomstiev ✔Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang