XXVII. Kričiace cvičenie úspešne ukončené

290 33 23
                                    

Media: Gabriel/ Lukas Towsend

Soundtrack: Misio - Can I Exist 


Kričiace cvičenie úspešne ukončené



Ani jeden z nás nevyzeral nadšene, keď sme vstali od stola v jedálni v Centre. S mierne zdutými, maximálne znudenými a na dostatočnej úrovni otrávenými tvárami sme sa s hlúčikom ľudí trepali vonku tučniačím tempom, lebo jedna zo Starších z prvej Rezervácie, ktorej meno som nevedel a ani ma nezaujímalo, korigoval dopravu.

„Nemôžem uveriť, že nás tu fakt držali dve hodiny," hundral Lukas. „Necítim si riť," posťažoval si a svoje slová zdôraznil tým, že si po jej oboch polkách so zmučeným výrazom prešiel rukou.

„Možno by si si ju cítil, keby si včera nebol za Owensovou," poznamenal Gabriel.

Zháčil som sa a obrátil k nim. Gabriel sa vyškieral na svoje dvojča, ktorého pohľad nebol práve najmilší. „Prečo by šiel za Owensovou, keď som ja šiel za Billym a vybavil, čo bolo potrebné?" nechápal som. Lukas si povzdychol a vedel som, čo mi Gabriel povie podľa jeho úškrnu ešte predtým, ako tak urobil.

„Nešiel za starou. Veľmi dobre vieme, že tuto zaľúbenca priťahuje už nejaký ten rôčik naša Emma," zatiahol, drgol ho do boku a brat po ňom zazrel, lebo to bolo veľmi blízko boľavého miesta. „Ona to na jeho smolu necíti rovnako a keď ho od seba z izby vyháňala, tak ho nanešťastie kopla spredu."

Vybuchli sme do smiechu, dokonca i samotný Lukas, ktorý vyhlásil, že mladá Owensová sa jedného dňa jeho šarmu poddá.

„Máš ale moje uznanie, že si sa vôbec dostal do jej izby," zhodnotil som jeho úspech, vzhľadom na to, že Emma vedela byť dosť odmietavá a agresívna, ak chcela. „Stavím sa však, že tuto towsendovský zaľúbenec číslo dva," ukázal som na neho, „nemal problém dostať do ku Hannah."

„Vlastne ty to nevieš!" zvolal veselo Lukas a ja som sa na neho spýtavo pozrel. „Gabriel postúpil ďalej a nedolieza za Hannah. Už sú oficiálne spolu," oznámil mi.

„No to si snáď robíš srandu!" vyvalil som oči. Nebol som až tak prekvapený, určite by bolo viac šokujúce, keby sa Lukas dal dokopy s Emmou. U hanblivej Hannah, ako sme ju volali, bolo len otázkou času a Gabrielovej výdrže, kedy mu prestane hovoriť nie. Uznanlivo som sa na neho pozrel a on sa usmieval ako najväčší šťastko na svete. „Šťastný muž," povedal som a hneď dodal, „že ťa Rodrick Montelair za to nezabil."

„No ha-ha," sucho sa zasmial. „Nevyzeral nadšene, ale..." pokrčil plecami, že pán Montelair s tým nemôže nič robiť. Tretí Starší z mojej Rezervácie bol príjemný spoločník a milý človek, kým nevidel, ako sa jeden z vnukov Hlavného Staršieho piatej Rezervácie ženie za jeho najmladšou dcérou.

„Hýbte sa, klebetnice!" povedala nám nevrlo Staršia pri dverách a gestom ruky nás hnala cez dvere.

„Vidím, že všetci z prvej Rezervácie sú najväčšie slniečka na Zemi," neodpustil si poznámku Lukas, keď okolo nej prechádzal. „A ešte k tomu hovoria tým najnudnejším tónom na svete."

„Ako vôbec vyberajú Starších?" rozhodil rukami Gabriel, keď sme vyšli z budovy. „Brightová je očividne mrcha, hentáto vyzerá ako keby jej niekto rovno pred ňou zjedol raňajky a ten tretí určite nebude o nič lepší."

Spomenul som si na bradatého Kola, ako dychtivo podporil Eileen, i keď ostatní s ňou nesúhlasili. Vyzeral slizko a nemal som z neho dobrý pocit. „Tomu ver," pritakal som. „Prvej Rezervácii by mali zakázať rozprávať na verejnosti."

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now