XVII. Úrad pre pohyb medzi mestami

163 26 10
                                    

Media: Aaron Foster

Soundtrack: Hidden Citizens - I Ran (So Far Away) (Epic Trailer Version)


Úrad pre pohyb medzi mestami


Zobudila som sa s prudkým nádychom, akoby som sa vynorila z vody. Lapala som po dychu akoby som doteraz nedýchala a snažila sa nasať toľko kyslíka, koľko len bolo možné. Keithove tajomstvo zavalilo moju myseľ ako prívalová vlna, ktorá ma nechcela pustiť na povrch, kým si ho nepozriem celé.

Aj po tom, čo som znova bola sama sebou som bola prvé chvíle zmätená a dezorientovaná. Hodnú chvíľu som nevedela, kto som a kde sa nachádzam. Po pár nádychoch som si uvedomila, kým som – Simone Gahammová, zelenáčka, Zberateľka tajomstiev. Nie som Keith, pôvodné Spektrum. Ešte stále ma však vo svojom zovretí držalo jeho tajomstvo. Keď som ešte mala zatemnený zrak, zľakla som sa, že som sa zobudila vedľa Keitha v temnej cele, úplne na najnižšom podlaží väzenia. Náhly príchod ostrého svetla ma prudko vrátil do reality, v ktorej som bola mágiou pripútaná ku kreslu oproti Keithovi, ktorý sa tváril podobne ako ja. Spamätal sa však omnoho rýchlejšie.

Chcela som si vydýchnuť, že som opäť sama vo svojom tele a s nikým sa nedelím o myseľ. Po tom, čoho som bola svedkom, som bola viac paralyzovaná novými informáciami než Rheiným kúzlom.

Práve som videla tajomstvo jedného z pôvodných Spektier. Videla som dôvod, prečo sa v súčasnosti dialo to, čo sa dialo. Za všetko mohla osoba hrbiaca na kresle predo mnou. Jeho zrada stála život mnohých ľudí a krv tých, čo ešte len v tomto boji zomrú, bude tiež na jeho rukách. Nebyť jeho, svet by vyzeral inak. Nebyť jeho, Zberatelia so Spektrami by zrejme ani neboli v konflikte. Vražda Morgana a hodenie viny na Genevieve spôsobili, že sa Theo rozhodol zaútočiť.

Na samotnom začiatku nebol Theo ten zlý. Musel sa takým stať kvôli svojmu bratovi, hoci on to tak nevidel. Pôvodná zrada vysvetľovala jeho správanie a plány, ale neospravedlňovala. Ktovie či vie, že Keith môže za Morganovu smrť. Nevidela som ho povedať to ani jemu, ani Rhei. Možno preto som to všetko videla. Lebo jeho slabosť a zrada boli jeho tajomstvom, ktoré celé tie roky, desaťročia či až stáročia skrýval pred všetkými.

Vedel však, že už nie sú len jeho?

Zhlboka sa nadýchol a so spokojným úsmevom sa postavil. „Ďakujem za informácie, slečna Gahammová," úlisne sa usmial.

Môj vydesený výraz a stálu neschopnosť sa poriadne nadýchnuť si vysvetlil ako zdesenie spojené s tým, že sa mi dostal do hlavy a získal, čo chcel. Netušil, že i ja budem z tejto miestnosti odchádzať s novými poznatkami – za predpokladu, že nás nezabijú.

„Ako to šlo?" spýtal sa a pozrel sa na Rheu. Nevedela som, čo tým myslel, ale očividne bola zaneprázdnená, kým on hľadal špinu na svojho brata a Genevieve v mojej hlave.

„Už toho viac nevie," odpovedala sklamaným a znechuteným hlasom, z čoho mi došlo, že musela vypočúvať pána Fostera mučením. Telom mi prešla chladná triaška pri predstave, čo s ním museli robiť a ako dlho to asi trvalo.

Keith prikývol a potom gestom naznačil strážam, aby nás odviedli. Pocítila som, ako sa mi uvoľnilo telo. Napnutie, ktoré ma zvieralo pri paralýze, zmizlo, no i tak som nebola schopná pohybu. Z každej strany ma schytilo Spektrum za ruku nad lakťom a trhnutím ma postavili na nohy, ktoré sa mi podlomili.

Cestou ku dverám ma držali v stoji viac oni ako ja sama. Prešli sme okolo pána Fostera, ležiaceho na zemi v zúfalom stave, ktorého chytili Spektrá rukami pod pazuchy a ťahali ho takýmto spôsobom až ku dverám. Akoby nebol nič viac ako handrová bábika. Z nosa alebo pier, ťažko povedať, mu cícerkom stekala krv a značila nám cestu.

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now