XXXI. Sniežik sa nám chumelí!

256 28 9
                                    

Media: Aaron Foster

Soundtrack: Sia - Snowflake


Sniežik sa nám chumelí!








Celá situácia sa ešte viac pokašľala predtým, ako začalo snežiť. Vzbudilo to medzi nami ešte väčší strach a paniku. Na koniec prvého júlového týždňa to bolo vskutku nezvyčajné počasie a znamenalo to pre nás katastrofický scenár.

Ale ešte predtým, ako k tomu došlo, som sa musel vysporiadať s nervóznym Aaronom Fosterom, ktorý nebol nadšený z toho, že som mu zatajil takú dôležitú informáciu, akou bola návšteva Simone. Neurobil som to predsa schválne, iba som sa k tomu nedostal. On sa tváril, akoby som mu zámerne klamal a vyhýbal sa téme, či viem niečo o Spektre, ktoré v nej sídli.

No ešte než došlo k stretnutiu s Aaronom, sa deň pokašľal hneď zrána. Po raňajkách mi Billy oznámil nešťastnú správu, že sa náš výskum ruší. Respektíve, že v ňom môžeme pokračovať, ak ešte máme záujem, no bez pomoci Molly Whitelawovej. Po tom, čo Rade oznámila novinky, ktoré vôbec neboli šťastné, Rada usúdila, že by sa im jej pomoc hodila a nepotrebujú, aby vysedávala v knižnici. Nebol som nadšený, to ani zďaleka. Akú reálnu šancu máme bez jej pomoci v prehrabovaní sa v knihách? Nebyť jej, ktovie kedy by sme sa dozvedeli o Spektrálnej dýke? Jediné, čo mi ako tak zdvihlo náladu bolo, keď mi Billy povedal, že Stará Mol by radšej strávila večere s našimi dutými hlavami ako ich nadutými náturami. Bolo dosť uveriteľné, že mu niečo také povedala.

Kvôli zrušenému večernému programu som mal čas stretnúť sa po svojej práci s Aaronom v okolitom lese, stále v bezpečí bariéry. Dnešný večer sa nevrlý právnik nechystal stráviť v kuchyni, lebo na dnes mu padla a mali sme tak dostatok času, aby som mu porozprával, o čo prišiel a on na to, aby mi vynadal, akú mám deravú pamäť. Použil iné slová, dokonca ich použil viac a s rozhodne naštvanejším tónom.

Dvojčatá sa teraz tiež niekde pohybovali po lese a ja som dúfal, že na nás neskočí Lukas s tým magorom z Rezervácie . Nech si ma neželá, ak také niečo vystroja. Ja budem vlastne jeho najmenší problém. Aaron ich zabije, ak naňho vyskočia spoza krov.

Dnešné knižničné sedenie tak ostalo iba na Chrisovi. Sám ľudský trkvas sa hrabal v knihách, ktoré boli podľa slov Mol určené iba pre Starších. Ak však nikomu nič nepovieme, nevidí problém, prečo by sme sa mali Rade spovedať. To ale Chrisovi nepovedala, aby to z neho nevytiahli. Ak si myslel, že nerobí nič zlé, čo nemusí byť tajomstvom, boli sme v suchu. Dúfal som, že nájde iný vhodný magický predmet, ktorý by sme mohli použiť, ak už sú Sviečky duší mimo diskusie.

„Sú to nebezpečné veci," povedal mi Aaron, keď som sa rozhorčil, že ich nemôžeme použiť. „Predmety, ktorých cenou za použitie je život, nemôžeš brať na ľahkú váhu. Kúsok duše sa zdá ako prijateľná cena, no je to viac ako samotný život. Nehovorím, že to nie je lákavé, určite je," priznal. „Keby sa tak vymenil život slečny Gahammovej za ten Brightovej, hm, to by bola služba verejnosti," poznamenal. Niečo mi hovorilo, že ľahký a naoko veselý tón, ktorý použil, bol len zásterkou a že to myslel aspoň trochu vážne.

„Po včerajšku sa náš čas o dosť skrátil. Obávam sa, že nestihneme nájsť inú alternatívu a Sviečky zostanú jediným riešením. Ibaže by sa Spektrum rozhodlo opustiť Simonino telo dobrovoľne, k čomu asi nedôjde," kopol som do najbližšieho kameňa, ktorý letel dopredu. Hľadal som ešte nejakého dostatočne veľkého kandidáta, na ktorom by som si mohol trochu vybiť zlosť, ktorá vo mne odvčera prebývala.

„Bol som tam," povedal. Takže vedel, o čom hovorím nielen preto, že sa o tom dopočul, ale preto, lebo to videl na vlastné oči. „Stavím sa, že o niečo také im šlo. Starší museli vedieť, čo sa stane až Spektrum vytiahnu von."

Zberatelia tajomstiev ✔حيث تعيش القصص. اكتشف الآن