XXIII. Neutrálni čarodejníci sú top

180 22 9
                                    

Media: Charlotte Bright

Soundtrack: Tommee Profitt - Will I Make It Out Alive ft. Jessie Early


Neutrálni čarodejníci sú top


„Ničomu nerozumiete," povedal Seth svojím spôsobom nerozvitých viet.

Aaron so Simone už neboli v bezvedomí. Prvý menovaný sa dostal do stavu komunikácie s nami ako posledný, čo som dával za vinu jeho predošlým zraneniam. Neveril som, že nemali nič spoločné s tým, že sa prebral o dosť neskôr ako my ostatní. Foster na Setha slovne vybehol v momente ako ho vyliečil. Oboril sa naňho za to, že celá jeho akcia najprv vyzerala akoby zradil Thea a tým pádom i nás, potom Keitha a teraz na neho zvolal, že by sa už konečne mohol rozhodnúť, na čej strane vlastne je!

Seth sa presunul na svoje miesto, kde pokojne sedel opretý o stenu akoby sa nič nedialo a bol presne tam, kde chcel byť. Štvalo ma to a nebol som jediný. Ja som rozhodne nechcel byť vo väzení! Celé leto mi pripadalo ako tour de väzenie! Jedno bolo lepšie ako druhé, doparoma!

„Ja nerozumiem, ako je možné, že tu s nami nie je aj JJ," ozval som sa a Charlotte po mne zazrela akoby som povedal najväčšiu hovadinu pod slnkom. „Kvôli Simone, samozrejme," dodal som. „Henten by za ňou utekal aj do pekla, ak by to bolo nutné."

Tým pádom si Rhea domýšľala správne, že na nás – teda najmä na Simone – JJ-a naláka do Horného mesta. Stále som sa však nestačil čudoval, že tu nepchal svoj úžasný ksicht spolu s nami.

„Zmier sa s tým, že ten idiot ju nebude nasledovať všade, kam sa len jej riť pohne," otočila sa ku Simone. „Všetci vieme, že je na tebe zaťažený, ale až tak si nefandi."

„Vybehol od stola zároveň so mnou," povedal Aaron. „Zrejme len nestihol prejsť Úradom. Rozhodne nás nasledovať chcel. Jason Jared nie je podstatný, kým je v bezpečí Dolného mesta. Späť k vám, Drammel. Mohli by ste byť taký láskykotný a vysvetliť nám, čo sa to deje, keďže tomu očividne nerozumieme?" spýtal sa podráždene a na Sethovi bolo vidno ako potláča povzdych.

„JJ povedal, že to vy ste dali Leonovi Drakeovi správu o tom, že Temní majú jeho skupinu sprevádzať do Mesta snov," spomenula si Simone. „Vedel o tom vôbec Theo? Ide v tomto tvojom pláne Drake s tebou?"

„Áno, Theo o Temných vedel. Nevie však to, že mu nepatria. Takže áno, Leon v tom ide so mnou a s ním i ostatní Temní, ktorí sú v Dolnom meste."

„Počkať, nerozumiem, čo sa tu deje," ozvala sa Charlotte. „Ste zradcovia, ale tvrdíš, že nie ste? To mi akosi nesedí."

„Preto som mu povedal, aby sa už rozhodol, na čej strane chce byť," zahundral Aaron.

„Sme proti Keithovi. Ale nie sme s Theom."

Tak to nám neobjasnilo absolútne nič! Čo to má znamenať? Jeho domov je Mesto snov. Predtým Mestu vládol Theo, teraz Keith. Obaja bojujú proti sebe o nadvládu ako nad Mestom, tak i nad vlastnou rasou. Z môjho pohľadu musí Seth Drammel fandiť jednému z tímov, aby sa mohol vrátiť domov.

Ibaže by to nechcel.

Aaron sa neveselo zasmial. „Podľa všetkého si takmer jeho pravá ruka. Nasleduješ ho všade. Ako tieň," tie slová takmer vypľul. Neveril mu.

„Theo nemá niečo ako pravú ruku. Ani takmer pravú ruku. Neverí nikomu. Nie ste ale jediný, kto si myslí, že som jeho tieň. I samotný Theo nadobudol ten pocit. Zvykol si, že som vždy po jeho boku. Myslel si, že ma vlastní. A mne to je jedno. Nech si myslí, čo len chce, kým môžem zo svojej pozície dosiahnuť svoj cieľ."

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now