VIII. Citácia zo Star Wars

195 25 19
                                    

Media: Aaron Foster

Soundtrack: Dean Lewis - Stas Awake


Citácia zo Star Wars





Na začiatok tajnej misie to vôbec nebolo zlé, vzhľadom na to, že to pre nás všetkých bola premiéra. Po tom, čo sa nám podarilo nepozorovane dostať sa z Mesta tajomstiev a potiahnuť auto, som dokonca nadobudla dobrý pocit, že nám to prejde a vyjde.

Pokúšať šťastie však nebolo v žiadnom prípade bezpečné a bolo len otázkou času, kedy sa nám minie. Bolo ráno po pohrebe ex Zberateľov a smrti Molly Whitelawovej. Po tom, čo sa nám kúzlo vydarilo, mi pán Foster, zdrvený jej smrťou, kázal ostať v miestnosti a on sám sa vybral pre Starších a pracovníkov Centra. Rada okamžite zvolala Zasadanie a telo Molly bolo prenesené do Centra, kde sa oň mali postarať.

Mňa poslali preč, akoby to, že som stratila časť duše nič neznamenalo. Pán Foster vyzeral nesúhlasne, ale jeho jeden hlas voči zvyšným nemal váhu. Predtým, ako som sa otočila na odchod, ma na malú chvíľu zastavil.

„Ešte sa o tom porozprávame," povedal mi a rozhodne to pre mňa nevyzeralo dobre. „To šialenstvo, čo si predviedla nemôže znamenať nič dobré a mám neblahý pocit, že to bude mať nejakú odozvu."

„To, že som o ňu prišla nestačí?"

„Máš pocit, že strata časti duše je bežná vec a že s to stáva každému druhému človeku? Lebo nie je. Ktovie ako sa to na tebe prejaví."

„Máte nejaký odhad?" rada by som vedela, na čo sa pripraviť. Zbláznim sa? Prestanem mať svedomie? Či niečo podobné? Zatiaľ som sa cítila zle kvôli tomu, že som skoro sabotovala Mollyn pokus zachrániť JJ-a. Pocity mi teda ostávali, to bola dobrý správa.

„Netuším," pokrútil hlavou. „Úprimne dúfam, že sa nerozhodneš zmeniť na emo alebo niečo podobné, čo by vizualizovalo temnotu tvojej duše," poznamenal. „Zajtra ťa prídem skontrolovať a uvidíme, ako sa budeš cítiť. Teraz je zbytočné ťa analyzovať, keďže tebou určite prechádza dosť emócií."

„A k tomu na to ani nemáte čas," poukázala som na to, že bol Starším a musel sa dostaviť do Siene. Ešte mi pripomenul to, že zajtra sa mu nevyhnem a oddelili sme sa. S pánom Fosterom som sa na druhý deň v Meste tajomstiev nestretla a tým som mu prekazila plány.

Namierila som si to rovno ku Brightovcom. Iba vďaka Chrisovi som vedela, kde ich hľadať, lebo ich medzi rečou spomenul. Po mojom zmŕtvychvstaní som dávala pozor na každé slovo, ktoré mi povedal, lebo mi prišlo všetko dôležité.

Na moje šťastie bol Chris stále s nimi. Prekvapenie na ich tvárach mi prezradilo, že absolútne nečakali, že by za nimi niekto prišiel a už vôbec nie ja. Chris vydesene vyskočil na nohy a bez slova ukazoval prstom na moju tvár. Bezhlasne otváral ústa a snažil sa povedať jediné slovo: krv.

Prešla som si po lícach. Musela mi tam nejaká zaschnúť. Nepodarilo sa mi ju zotrieť všetku a toho sa zľakol. Keď odchádzal z pohrebu, niečo také na mne nevidel. „Asi mi neuveríte, ale stalo sa toho dosť odvtedy, čo sme sa oddelili na námestí," začala som svoje vysvetľovanie.

● ○ ●

„Tu vpravo!" zavelila Charlotte na sedadle spolujazdca, držiac mapu. Robila Jamesovi s už zdravými kosťami navigátorku.

„Haló! Tu taká odbočka ani nie je!" zmätene sa pozeral na cestu pred sebou.

„Ale na mape je!" trvala na svojom. „Museli sme ju prejsť."

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now