XII. Niektoré veci nenaplánuješ

212 25 15
                                    

Media: Theo

Soundtrack: Royal Deluxe - Wanted Man


Niektoré veci nenaplánuješ


Šok na tvárach Starších rozhodne panoval, keď som bez vyzvania a dovolenia vošiel dovnútra počas toho, ako sa hádali s Theom o tom, ako dostať Keitha do situácie, v ktorej by ho mohli poraziť. Po mojom príchode sa všetka pozornosť sústredila na mňa a miestnosť stíchla.

Theo stál a ruky, ktorými doteraz gestikuloval, spustil k telu. Stačil mu jediný pohľad na predmet v mojej ruke a vedel, prečo som prišiel. Pozrel sa na Setha a nepatrne, súhlasne a spokojne prikývol. Odkaz od Aarona sa dostal ku mne ako prvému. Rada mi tak nemohla nič utajiť a ja som mohol tiež nejako reagovať.

Z nejakého dôvodu mu to vyhovovalo.

Nepáčilo sa mi to, ale zároveň som bol rád, že mám prístup k informáciám.

„Toto nie je holubník! Nemôžeš si sem prísť, kedykoľvek sa ti zachce!" zvrieskol Edgar ja som ani len nereagoval na jeho hlas či rozhadzovanie rukami. Iba som zdvihol Dvojitý náhrdelník do vzduchu, aby ho všetci videli.

„Druhú polovicu má Aaron Foster," povedal som, „poslal nám správu."

Tieto slová stačili na to, aby som si získal nielen ich pozornosť, ale aj záujem ma počúvať. Stručne som im prerozprával Aaronov odkaz a vynechal som len tú časť o tom, že Keith nemôže umrieť a že ja mám ostať nažive. Na to mu nenaletia. Nie, keď od Thea vedeli, že moja smrť je nevyhnutná. Ak by som im povedal Aaronovu lož, ako by mohli považovať zvyšok správy za vierohodný?

Kvôli všetkým, ktorí boli momentálne rukojemníkmi v Meste snov, som nemohol dopustiť, aby Aaron takto nepriamo klamal Rade.

„Ako si sa k tomu predmetu vôbec dostal?" štekol po mne Edgar a nechápal som, preč rieši takúto hovadinu namiesto podstatných veci.

„Po Sethovi som mu to vrátil," odvetil Theo pokojným hlasom, no v tvári bol o odtieň bledší. „Mal to pri sebe, keď mi ho priviedli, a teda som bol toho názoru, že mu to patrí. Na tom ale nezáleží. Skôr ma znepokojuje správa, ktorú nám pán Foster posiela."

„Mňa tiež," pritakala tlmeným hlasom Genevieve. „Pôvodný sen ešte nikto nezrealizoval. Nikto netušil ako," krútila hlavou.

„Čo je to Pôvodný sen?" spýtal sa ticho a pomaly Billy a mračil sa. Seth sa zamračene odvrátil a zapozeral sa na neurčitý bod a Genevieve s Theom si pohľady vymenili. Vyzeralo to tak, že iba dvaja ľudia v miestnosti vedeli o čo ide a to znamenalo, že sa jedná o neskutočne starý plán. To neveštilo nič dobré.

Genevieve sa pozrela na Thea, či to náhodou nechce prerozprávať on, keď tak rád hovorí. Bol to skôr provokačný pohľad, ale najstaršie Spektrum myklo plecami a spustilo: „Pôvodný sen bol Morganov plán. Morgan za pomoci ďalších Temných vytvoril Horné a Dolné mesto, ktoré dokopy dávajú Mesto snov. Medzi nimi tečie rieka menom Sen. Legenda vraví, že je začarovaná tak, aby absorbovala všetky sny, ktoré sa kedy niekomu snívali v Meste snov. Všetky sú v nej. Dobré i zlé, mierumilovné i krvavé. A ten, čo sa do Sna ponorí, dostane možnosť splnenia si sna. Toto je Pôvodný sen. Možnosť doslova žiť svoj sen a podľa neho zmeniť svet.

Stavím sa, že Keith sa chce dostať do rieky a vybrať si nejaký sen. Vo väzení Mesta snov strávil niekoľko storočí. To je nespočetné množstvo snov na výber. Určite nepatria medzi dobré a mierumilovné, to sa stavím. Ak sa mu to podarí, svet sa zmení v jeho prospech a my o tom ani len nebudeme vedieť, lebo nová realita nám bude pripadať, akoby tu bola odvždy."

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now