XXIV. JJ-ovo tajomstvo

248 33 18
                                    

Media: Eileen Bright

Soundtrack: Aviators - No One Will Save You 


JJ-ovo tajomstvo



Nastalo napäté ticho.

Prezeral som si tváre Hlavných Starších. Poznal som iba ich mená, tváre som si spájal s tými, ktorých som stretol na ceste do Mesta. Z obyčajných Starších som poznal iba tých našich, ostatní mi boli neznámi. Billy na mňa pozeral obozretne, akoby čakal, že sa niečo pokašle a snažil sa mi dať najavo, že nemám spanikáriť a že mám čakať. Owensová ma pohľadom odhadovala, zatiaľ čo Brightová neskrývala pohŕdanie a sklamanie. Starý muž, ktorý bol ďalším Hlavným Starším v poradí, musel byť Edgar Watson, ktorý sa na mňa mračil a nedokázal som určiť, či má podobný názor ako Brightová alebo len nevedel, čo si o mne myslieť. Iba Stephen Towsend, starý otec Gabriela a Lukasa, na mňa pozeral tak ako vždy. Tváril sa, akoby sa nič nové nedozvedel.

Tak to i predsa bolo. Všetci prítomní vedeli, kto som. Byť posledným zo zaniknutej Rezervácie malo za následok to, že moje meno ma vždy predchádzalo a ohľadom mojej osoby si i po toľkých rokoch šuškali. Keby len Simone vedela, aký som medzi Zberateľmi populárny!

Zrazu sa Billy postavil a mňa to pri tej nečinnosti a nehybnosti prekvapilo. Zachoval som však pokoj a navonok nijako nedal najavo, že ma to zaskočilo. „S predstavením svedka začínam toto urgentné Zasadanie Rady," povedal silným hlasom. Neskríkol to, nezvolal, no i tak sa jeho hlas niesol celou priestrannou miestnosťou. „Jason Jared Knight zo šiestej a druhej Rezervácie nám teraz ozrejmí, čo sa dialo počas nášho väznenia v Meste snov," presunul svoj jednooký pohľad na mňa a sadol si.

Predal mi slovo a mne zrazu vyschlo v krku. Musel som však začať hovoriť. Nevedel som však, kde začať. Najlepšie od začiatku. Ale ako? Zobral som si radu od Aarona a rozhodol sa hovoriť pravdivo – niežeby som sa chystal klamať. Oprel som sa o začiatok, ktorý som ja sám považoval počiatok toho, čo potrebovali počuť a teda pre mňa samého znamenal pravdivý začiatok tohto príbehu.

„Jediným dôvodom, prečo som neskončil ako zajatec Spektier spolu s ostatnými je ten, že som bol poslaný na misiu. Mojou úlohou bolo priviesť novú Zberateľku Simone Gahammovú do druhej Rezervácie, kde mala byť trénovaná. Veci však nešli podľa plánu a skončilo to nakoniec tak, že sa so slečny Gahammovej stalo Spektrum, ako už viete.

Medzi naším stretnutím a momentom, kedy už nebola sama sebou, sa stalo viacero vecí. Na začiatku sme našli vyplienenú druhú Rezerváciu. Po tom, čom moje pokusy o nadviazanie kontaktu s ostatnými Rezerváciami dopadli neúspešne, som kontaktoval jediného ex Zberateľka, ku ktorého údajom som mal v danej chvíli prístup. Aaron Foster," pri jeho mene si Brightová odvrkla a nepríjemne sa uškrnula. Z jej výrazu vyžarovala nevraživosť, čo ma zarazilo. Myslela som si, že má s Aaronom dobrý vzťah, keď ju osobne vyniesol von z väzenia, „zvolal ostatných ex Zberateľov tajomstiev. Ešte predtým sme však prišli na to," rana na ruke ma mierne zaštípala, bol to však iba nepríjemný pocit, „že Spektrá vás s najväčšou pravdepodobnosťou odvliekli do Mesta snov. Jeho poloha nám však bola neznáma. Pán Foster ale poznal spôsob, ako ju zistiť a s tým, že nám ju oznámi hneď, ako ju bude vedieť, sa náš rozhovor v danej chvíli skončil."

„Tak pán Foster, ex Zberateľ, odhalil tajomstvo, ktoré je neznáme každému, kto nie je Starším?" poznamenala sarkasticky.

„Slečna Brightová," trochu zvýšila hlas Owensová. Brightová jej na to nič nepovedala, dokonca sa na ňu ani nepozrela. Prebodávala ma pohľadom a čakala na to, kým sa dozvie, ako veľmi je Aaron Foster do toho všetkého zapletený.

Zberatelia tajomstiev ✔Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora