XXIV. Vyhľadajte si paralýzu v slovníku, ďakujem

190 23 13
                                    

Media: JJ Knight

Soundtrack: NF - Paralyzed


Vyhľadajte si paralýzu v slovníku, ďakujem


Keď sa Charlotte rozbehla von zo zničeného baru, Aaron sa samozrejme vydal za ňou. Nečakal som však, že tak urobí i Simone. V jednej chvíli bola vedľa mňa a v ďalšej som iba zazrel, ako sa zavlnili hnedé vlasy a utekala von.

Čo jej to napadlo, doriti?!

O sekundu nato som sa za nimi pohol i ja. Nemohol som ju nechať ísť. Nie teraz, keď som ju konečne získal späť. Nemohol som ju opäť stratiť. Nemohol som o ňu prísť. Dopekla, nemienil som ju ani len stratiť z dohľadu. Už len okamih, kedy ma Aaron požiadal, aby som s ním ostal chvíľu von, ma znervóznil. Nechcel som ju nechávať samú.

A teraz utekala preč.

Nie však bezo mňa.

Niekomu však nezáležalo na tom, čo chcem. Dostal som sa do polovice cesty k dverám, keď bolo moje paralyzované a ja som dopadol na zem ako lata tvárou dole. Počul som puknutie, keď sa môj nos zaboril do zeme a dutý zvuk žuchnutia, keď moje telo doľahlo na špinavú podlahu baru. Naozaj som netúžil vidieť roztrúsené arašidy poliate alkoholom a posiate prachom a špinou z takej blízkosti.

Videl som, ako okolo mňa prešiel pár topánok a von vybehla ďalšia postava. Hneď na to Meghan skríkla: „Čo to má znamenať? Čo tu robí Drammel a prečo trápiš toho mladého Zberateľa?!"

Došlo mi, že za moju paralýzu teda mohol Leon. Tá špina. V hlave sa mi ozval hlas Cassie, ako nás varovala pred vlastným bratom: Neverte mu.

Varovala ma a ja som na to síce dbal, ale nemyslel som si, že to dôjde až k tomu, že by mi zabránil zachrániť Simone. Nezradil nás. Aspoň to tak z jeho nasledujúcich slov nevyznelo.

„Knight sa nesmie dostať do Horného mesta, kam Drammel očividne smeruje. To by sme doručili Keithovi poslednú časť zbrane ako darčekovú poukážku."

Možno nebol zradca, ale rozhodne ma poriadne nasral. „Mohol by si byť taký láskykotný a pustil ma?!" skríkol som na neho zo zeme. Ústa mi fungovali dostatočne. Z nosa mi však cícerkom tiekla krv a mal som podozrenie, že je zlomený. Namiesto toho, aby som znel naštvane, som zdola iba fufňal.

„Nie, nemohol, ani keď tak pekne pýtaš," odvetil. „Zostaneš tu, pretože sa nemáš za žiadnych okolností dostať do Horného mesta a do rúk Keithovi a tej špine Rhei."

„Nie je to azda tvoja kolegyňa?" zatiahla Meghan. Naozaj to musela riešiť teraz?! Na ich čarodejnícke predsudky a minulosť som nemal čas. Nech ma pustia a môžu sa naťahovať do sýtosti!

„Už nie je Temná. Je totižto aj Spektrum. Hybrid. Výsmech oboch rás. Najradšej by rozkazovala celej temnej strane, hoci nepatrí ani ku... k nikomu vlastne. A to, že stojí po boku Keitha znamená, že jej nikdy nešlo o rovnováhu, ale o moc."

„Ako keby tebe o rovnováhu šlo," odfrkla si.

„Isteže! Temný či nie, bojujem za ňu. To je ale jedno, niežeby si mi niekedy verila. Stačí ti spojiť meno Drake s Temným a už sa ti dvíha žlč. S mamou ste ma museli dobre poohovárať pri čaji o piatej, nie? Nemrnči, Knight, vieme, že si tu. A ako som povedal, tu aj ostaneš."

„Niežeby som sa s paralyzovaným telom niekam chystal, čo?" precedil som pomedzi zuby. „Ale mohli by ste riešiť tieto sračky niekedy inokedy?" možno pri tom spomínanom čaji, dopekla!

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now