XV. Stratená kolónia má nesprávne adjektívum

279 33 26
                                    

Media: Simone Gahamm

Soundtrack: Tommee Profitt ft. Ruelle - Follow Me


Stratená kolónia má nesprávne adjektívum 



Počas noci sa pri volante striedali Chris s JJ-om a mňa nechali spať celý čas na zadných sedadlách, keďže som ako jediná z nich nemala vodičák. Nikdy som sa neodhodlala k tomu, aby som si ho urobila. Nemienila som sa vystavovať ďalším ľuďom a tajomstvám mimo vyučovania a rodiny. Tí dvaja na striedačku spali na mieste spolujazdca. Mám však taký pocit, ktorý sa mi nejako nepotvrdil, no myslím si to, že JJ aj tak celú noc poriadne nezažmúril oka. Nielen kvôli strachu o svoju rodinu, ale aj kvôli tomu, že stále neveril Chrisovi.

Teraz keď nad tým premýšľam, keby sme obaja s JJ-om spali, mohol nás zaviesť hocikam. Očividne sa o to nepokúsil, lebo keby pri presadaní JJ zistil, že sme niekde, kde nemáme čo robiť, začal by na neho ziapať a to by ma určite zobudilo. Poprípade by neostal iba pri slovách, lebo odbočením z daného smeru by sme sa zdržali a pravdepodobne ohrozili jeho rodinu.

Bol takmer obed a na ceste sme boli už dobrých dvadsaťdva hodín, ktoré mi prišli rovnaké a únavné. Podľa máp a JJ-ovho nie tak skromného odhadu mala cesta ku Mestu snov trvať deň. Práve sme prešli Nashville, jedno z miest tvoriace Spektrálny trojuholník. Blížili sme sa k cieľu.

„Premýšľala som o tej dýke," povedala som po tom, čo Chris vzadu ticho zachrápal. Natiahol sa tam, aby dospal to, čo v noci odšoféroval.

„Prišla si na niečo?"

„No skôr som sa zamerala na tú Zberateľku, čo ju ukradla, nie konkrétne na dýku. Okrem toho, že ju pán Spektier veľmi chce, o nej nevieme nič. Ale tá žena," pokrútila som nechápavo hlavou. „Nechala ho nažive," vyčítavo som zvýšila hlas a Chris sa zamrvil. „Mohla ho zabiť, ale nechala to na iné Spektrá. To jej nedošlo, že na to takto prídu? Buď je absolútne ľahkovážna a podceňuje svojho nepriateľa, alebo jej na Zberateľoch nezáleží."

„Myslíš, že je ex Zberateľka?"

„To mi tiež napadlo," priznala som. Keby to tak bola jedna z tých, čo nám prídu na pomoc, dokonca i ja by som jej za to, čo spôsobila, vrazila. Dobre, tak nie, nevrazila. Ale nutkanie by som mala. „Ale nedáva to zmysel. Ex Zberatelia sa predsa odčleňujú od komunity najmä preto, aby neviedli život ako aktívni Zberatelia. Načo by lovila Spektrum a nejaký predmet? Aaron vravel, že zabíjal Spektrá preto, aby ochránil Moonecrol – začo mu musím ešte poďakovať."

„Prečo si myslíš, že naňho nenatrafila náhodou?"

„Nezabúdaj, že to Spektrum tvrdilo, že táto Zberateľka nejako vedela o tom, že tú dýku má a ukradla mu ju krátko nato, ako ju získal," pripomenula som mu. „To mi nepríde ako náhodné stretnutie. Cielene po ňom šla. Ale až po tom, čo mal dýku. Chcela ju a dokonca ju i získala.

V každom prípade ju ukradla pred pol rokom, takže Spektrá – alebo minimálne ten ich pán – dával dokopy plán, ako ju získať, šesť mesiacov. Preto je možné, že ich útok bol tak naplánovaný a zosynchronizovaný, že dokázali poraziť všetkých päť Rezervácií v krátkom čase. Predpokladajme teda, že táto zlodejka mala celý ten čas hľadanú dýku. Muselo jej neskôr dopnúť, že Spektrum, ktoré okradla a nechala nažive, to svojmu pánovi vytrepe."

„Nie, pokiaľ v nijakého pána neverila a nebrala ho teda vážne."

„Dobre, ale určite vedela, že sa správa o krádeži dostane aj ku iným Spektrám."

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now