II. Chris míňa kredit a Charlotte robí striptíz

225 27 11
                                    

Media: Charlotte Bright

Soundtrack: Sciarra & Ayax Aroyo ft. True Collins - Too Late


Chris míňa kredit a Charlotte robí striptíz


V márnici nastalo mŕtve ticho. Bolo to až ironické vzhľadom na to, čo sa dialo, ale tá myšlienka sa i tak zjavila v mojej hlave. Ak sme boli s Aaronom doteraz prekvapení, tak teraz sme boli priam v šoku. Simonino telo nielenže ožilo, no bola za tým pôvodná Svetlá čarodejnica, ktorá vytvorila Zberateľov tajomstiev. Neskutočné!

Nemo som krútil hlavou a v mysli mi rezonovala jedna jediná otázka: ako? Ako je to všetko možné? Veď...to mágia nemá žiadne medze? Najprv existuje vysoko postavené Spektrum, o ktorom nikto nikdy nepočul. Potom sa objaví akási anomália, ktorá vie meniť telá.  A zrazu pomocou mágie možno vrátiť mŕtveho človeka medzi živých?

Kedy sa tieto prekvapenia skončia? Alebo len čakajú, kedy si opäť zvyknem, ako sa situácia vyvinula, a potom sa to znova celé zmení?! Je to nejaká zvrátená hra?!

Aaron sa ticho a neveselo zasmial. Pozeral sa na Simone – či vlastne Genevieve – a vyzeral absolútne neveriacky. „To je... neskutočné."

„Aaron!" napomenula ho Ann.

„Nie, nie, ja vám verím, kto ste," vážne sa obrátil k čarodejnici. „Naozaj. A viem, že je dobre, že ste tu s nami a že ste sa objavili sami od seba. To všetko je skvelé."

„Ale?" spýtala sa ho s jemným úsmevom slovíčko, ktoré vytušila na konci vety. S očakávaním na neho pozrela, bola zvedavá, čo chce povedať. Čo také videl stratég Rady na jej príchode, čo považoval za akúsi nepríjemnosť? Okrem toho, že si požičala Simonino telo, samozrejme. To som nepovažoval za nepríjemnosť, ale za drzosť. Kto si ho ešte prevezme?!

„Nehnevajte sa, ale vaše načasovanie je dosť nanič. Jason Jared Knight, ktorého ste tiež chceli vidieť, je mimo Mesta preto, lebo šiel pre čarodejnice Drakeové. Viete, čo to znamená, však?" jej úsmev pohasol a uvedomila si vážnosť jeho slov. Ich váhu som cítil aj ja, hoci som netušil, o čom je reč. Znelo to však, akoby bol JJ mimo Mesta tajomstiev úplne zbytočne a to sa mi o pár sekúnd potvrdilo.

„Šiel na misiu, v ktorej závere som mala byť privolaná Svetlými čarodejnicami," povedala ticho. „A až sa vrátia, zistia, že riskovali svoje životy úplne zbytočne. Hlavne Knight."

„Hlavne Knight," zopakoval. „S tým už ale nič neurobíme. Ste tu a to je teraz dôležité. Hneď ako nám poviete, prečo ste nás tu zavolali, pôjdem Jasona Jareda a jeho dvoch spoločníkov odvolať z misie, aby sa čo najskôr vrátili."

„Nezabúdaj, s kým sa rozprávaš," znova sa ozvala Ann. „Genevieve nie je Rada, pred ktorú sa postavíš a povieš si, čokoľvek si skrsne v hlave. Hovoríš s pôvodnou čarodejnicou."

„To viem veľmi dobre, predstavila sa mi predsa," odvetil s chladným pokojom. „Tak ako pred Radu, i pred ňou rozprávam o veciach, ktorým verím a tak, ako ich vidím," hovoril rázne a z ich pohľadov som mal pocit, že naráža na konkrétnu udalosť. Ann na to nič nepovedala, iba sklopila zrak a iba sem tam na Aarona zazrela spod mihalníc.

„Nemám pocit, že by pán Foster nejako prekračoval medze," ozvala sa Genevieve. „Som rada, že ide rovno k veci. Nemáme totižto čas na to, aby sme ho strácali. Chápem vaše obavy ohľadom účastníkov misie, najmä kvôli Knightovi a poslednom členovi významnej rodiny, ale nemôžeme ju zrušiť. Čarodejnice budeme potrebovať aj napriek tomu, že už som medzi vami. Týka sa to toho, prečo som vás tu zavolala."

Zberatelia tajomstiev ✔حيث تعيش القصص. اكتشف الآن