XXIX. Knight na to nemá gule

211 21 11
                                    

Media: JJ Knight

Soundtrack: Imagine Dragons - Dream (Audio)


Knight na to nemá gule


Scéna predo mnou sa zmenila. Všetko sa odohrávalo v zrýchlenom zábere, akoby to Sen chcel preskočiť, aby sme sa dostali k ďalším zmenám, ktoré v realite ostanú. Thea odtiahli preč, do cely v najhlbšej časti väzenia v Hornom meste – do Keithovej cely. Seth upokojil dav, ktorí bol rozvášnený z toho, čo sa udialo, a zdesený, že Theo ešte stále žije. Následne nato sa Seth vybral do Dolného mesta, kde som sa podľa jeho slov nachádzal ja.

V momente, ako vyslovil svoj zámer, sa moje okolie zastavilo, akoby niekto stopol film. Nikto sa nehýbal, nikto nežmurkol a nikto ani len nedýchal. Všetko zmrzlo. Zatočila sa mi hlava z toho, ako náhle sa to stalo. Doba medzi zrýchleným režimom a zastavením činností každej bytosti v sieni mohla trvať jedno žmurknutie.

Bol som jediným, kto sa mohol slobodne hýbať. Obzeral som sa okolo seba, hruď sa mi prudko dvíhala. Čo sa to dialo? Nepáčilo sa mi, že som skončil sám v nepohyblivom svete. Štvalo ma to, ale bol by som radšej, keby tu so mnou bol Theo. Možno by mi povedal, že to bola normálna situácia. I keď...ani on by zrejme netušil, čo sa to deje.

Práve keď som sa chcel pohnúť, presunúť sa niekam inam, dúfajúc, že tam bude pohyb fungovať normálne, ma obklopila tma, potom jasné svetlo a zrazu som bol niekde úplne inde.

„JJ! Počúvaš ma vôbec?!" vyštekol na mňa ženský hlas a mnou trhlo.

Objavil som sa v nechutnom bare, ktorý vyzeral rovnako ako keď som ho opustil. Predo mnou stála Emma a vyzerala, že by mi najradšej jeho vrazila. Nevedel som sa rozhodnúť, či to viac vyžaruje z jej výrazu alebo päste, ktorú mala zdvihnutú.

Vydýchol som si. Bola nažive. Zatiaľ. Emma Owensová mi síce zo všetkých mojich priateľov z detstva liezla na nervy najviac, ale pocítil som úľavu, keď som ju pred sebou uvidel živú a zdravú. Po tom, čo sa pred chvíľou stalo v Hornom meste, boli moje obavy ohľadom mojej rodiny a priateľov na mieste.

Nechápavo som sa na ňu pozrel, lebo som fakt netušil o čom predtým, ako som sa tu zjavil, hovorila. „Zdá sa, že si sa dostal iba do polovice rozhovoru. Tak to je nepríjemné," poznamenal Theo, ktorý sa vedľa mňa zjavil. Neotočil som sa k nemu. Tak ako som ja bol neviditeľný pre Spektrá a Temných, on bol iba akýmsi odrazom jeho prítomnosti v Sne. Emma o ňom netušila a bolo by divné, keby som sa na neho oboril, aby mlčal.

„Ja, hm," habkal som, snažiac sa zo seba dostať niečo zmysluplné, „som sa zamyslel, prepáč," vykoktal som a pod jej zamračeným pohľadom som nemal pocit, že to bol dobrý krok. Tvrdiť však, že som ju počúval by bolo šialené, lebo som nemal ani najmenšieho tušenia, čo do mňa asi tak mohla hustiť počas toho, čo som bol doslova duchom mimo.

„Ty si stratený prípad!" skríkla, ale neuvalila mi jednu. V skutočnosti pomaly zložila ruku a pokrútila nado mnou hlavou. „Čo si si, doriti, myslel? Zdiskreditovať Starších, aby si ty s Fosterom mohli prebrať ich miesta a potom utvárať spojenectvá ako sa vám zachce?"

Čo prosím? Ja s Aaronom sme preberali miesta Starších?

„Ty ako Starší," odfrkla si. „To sme ale dopadli. Ako dlho si myslíš, že ťa budú Zberatelia nasledovať? A ako dlho vydrží spolupráca s Drammelom?"

„Ty si si vysníval, že budeš Starší?" žasol Theo. Ja tiež. Možno som si myslel, že niektoré rozhodnutia by som dokonca urobil lepšie ako oni a rozhodne som si bol vedomý toho, že Aaron je lepší ako celá Rada Starších. Mohlo sa to odzrkadliť v mojich snoch, ale že by to došlo až takto ďaleko, to by som nikdy nečakal. „Nikto so zdravým rozumom, by nezvolil teba za Staršieho," poznamenal a musel som, žiaľ, súhlasiť. „To by ale vysvetľovalo, ako si sa mohol spojiť so Sethom."

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now