XLII. Tajomstvo Towsendovcov

203 26 21
                                    

Media: Lukas Towsend

Soundtrack: Sanders Bohlke - The Loved Ones


Tajomstvo Towsendovcov





Všetci sme sa na Lukasa pozerali nechápajúcimi pohľadmi, keď prehovoril. Sedeli sme v kuchyni pri stolíku, kde sme sa dozvedeli, že misie Hannah, Emmy a Jamesa nedopadli vôbec dobre. Na tom istom mieste sme sa my piati s Jonathanom Towsendom mali dozvedieť, ako to šlo na zachraňovaní účastníkov týchto misií.

„Mohol by si svojmu nepodarenému synátorovi povedať, aby nehovoril s plnými ústami? Je to nielenže nechutné, ale nerozumel som mu ani jedno jediné slovo," ozval sa, samozrejme, ako prvý Aaron a zamračený pohľad uprel na svojho priateľa, ktorý sa tváril rozhorčene. Určite veril, že svoje deti vychoval lepšie. Oh, keby len vedel, čo všetko nevedel, že sa im podarilo urobiť.

„Povedal, že dosť dlho trvalo, kým sme sa k nim dostali, lebo sme museli postupovať nenápadne, aby nás nevideli ani Zberatelia, ani Spektrá," pretlmočil nám to Gabriel, kým jeho dvojča horlivo prikyvovalo, že presne toto mu vyšlo z úst spolu s niektorými kúskami jedla.

„Podľa hlásení ale postupovali veľmi dobre," dodal Aaron. „Dal som im dosť presnú lokalitu, kde sa ich ciele nachádzajú."

„Hej, hej, netvárte sa, že bez vás by nikto z nás nežil, dobre?" uzemnil ho Lukas už s prázdnymi ústami – pre dobro nás všetkých. „Plán bol dobrý a tiež navigácia, ale oddreli sme to my, len aby bolo jasné."

„Dobrý?!" zvolal Aaron a odlepil chrbát od opierky, ako sa naštvane nahol dopredu. Plán najlepšieho a najinteligentnejšieho stratéga nebude nikto nazývať iba dobrým! To chcel zrejme povedať, ale upokojil sa, keď mu Jonathan položil ruku na rameno a pokrúti hlavou, že nemá zmysel to vysvetľovať.

„Takže," vložil som sa do toho ja, „čo sa teda dialo?"

„Okej, takže Emma s Brightom," začal Gabriel, ktorého instantne prerušil Aaron.

„Bright-Jackson," opravil ho. „Ak už chceš rozprávať, používaj pravé mená."

„Čože? James má dva mená?!" zvolal prekvapene Lukas. „Jedno mu nestačí?"

„Dobre, tak Bright-Jackson. Mohli by sme to skrátiť na BJ? Nie? Prečo aj ty krútiš hlavou, Jason?"

„BJ sa nápadne podobá na JJ a to... to nie. V žiadnom prípade. Volaj ho celým menom alebo iba James, ale žiaden BJ," zamietol som razantne. Skratku JJ mi vymysleli ešte moji rodičia, sám som ju mal veľmi rád a predstavoval som sa ňou. Nejaký Brightovej syn mi ju nebude parodovať! Nechcem byť s tou rodinou spájaný ani len podobnou prezývkou. Nie po tom, čo jeho matka urobila Simone.

Dvojčatá museli z môjho tónu vycítiť, že sa mi rozhodne nepáči a za celé rozprávanie ho už tak nenazvali.

„Emma s Jamesom mali ísť do Rezervácií, aby zistili, či sa niekto zo Zberateľov na misiách nevrátil. Neviem, kde je logika v tom, že by niekto ostával v zničenej Rezervácii, ale dobrý pokus, Rada, naozaj, tlieskam," pretočil očami Lukas. „Štvrtá Rezervácie, z ktorej Emma pochádza, bola príhodne prvou na ich ceste. Spektrá mali očividne rovnaký nápad ako Starší a tiež tam poslali svoje hliadky, ktoré ich prepadli. Tí dvaja neboli jedinými členmi misie, no len im sa podarilo prežiť a utiecť."

„Emma si pamätala, kam mala namierené Hannah a vybrali sa tam, keďže dom Montelairovcov bol bližšie než Mesto tajomstiev a bolo to prvé útočisko, kde by sa mohli ukryť, ktoré im zišlo na um," ujal sa slova Gabriel. „Podarilo sa im utiecť, dôjsť tam, ale už aj dom bol pod útokom. Spektrá museli moju Hannah prenasledovať, mysliac si, že ich zavedie ku skrývajúcim sa Zberateľom. Boli tam len jej obyčajní súrodenci, žiadni Zberatelia. Bránili dom približne deň, keď sa k nim pridalo kombo zo štvrtej Rezervácie."

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now