XXVII. Oh, Mortalis, pre koho si to prišla?

293 20 13
                                    

Media:  Cassie Drake

Soundtrack: SVRCINA - Meet Me On the Battlefield


Oh, Mortalis, pre koho si to prišla?

„Niečo sa stalo," povedal Seth Drammel, keď opustili poschodie, na ktorom si podľa jeho informácii dal Theo postaviť súkromné väzenie. Simone musela uznať, že na prvý pohľad to vyzeralo ako poschodie, kde nikto ešte nič nevybudoval. Steny vyzerali hladko, akoby tam neboli žiadne dvere a ju samú by nenapadlo hľadať tam zajatcov, rukojemníkov a väzňov. Rovnako vyzerala stena i zvnútra a nebyť toho, že Seth vedel, kde presne sa dvere nachádzajú, sami by ich dlho hľadali.

Thea neznášala, vinila ho za drvivú väčšinu vecí, ktoré sa stali, ale napriek tomu musela uznať, že to vymyslel šikovne. Veď keby nebol šikovný a inteligentný, takto ďaleko by sa nikdy nedostal.

Ich skupinka zastala za Temným Drammelom, ktorý vykúkal spoza rohu, aby sa ubezpečil, že je cesta priechodná. Simone sa zo začiatku necítila komfortne, keď zistila, že je s ním v jednej cele. Čím viac však Drammel rozprával, tým viac si uvedomovala, že nielenže nie je zradcom, ale zrejme ani nepriateľom.

„Ako vieš?" spýtala sa Charlotte a snažila sa vymámiť z Chrisovho zovretia, aby sa tiež mohla ísť pozrieť na to, čo videl Seth. Keby tak urobila, zistila by, že v nasledujúcej uličke Seth Drammel nevidí nikoho a nič. A to bol presne ten problém.

„Nik tu nie je," povedal normálnym hlasom, bez šepkania a snahy o nenápadnosť. Nebolo pred kým sa skrývať. „Je to presne ako na predošlom poschodí, nikto to tu nestráži. To sa mi nepáči."

„Prečo?" odfrkla si Charlotte, presne ako Simone očakávala. Takmer sa neubránila prevráteniu očí. „To je predsa dobre, no nie? No nie?" čakala, že ju niekto v tomto podporí. Ani Chris jej na to neprikývol.

Simone súhlasila so Sethom. Nepáčilo sa jej to. Pokiaľ neboli Spektrá a Temní tu, museli byť niekde inde. A na to, aby opustili svoje stanoviská, sa muselo stať niečo veľmi dôležité a nebezpečné. Môže to uľahčovať ich cestu z budovy, ale nie z Horného mesta. To si Charlotte neuvedomovala.

„Tu je to dobre. Vonku nemusí," odvetil jej na to pán Foster. „Avšak musíme byť opatrní, hoci to tu na prvý pohľad vyzerá bezpečne," dodal a vážne pozrel na svoju dcéru.

Simone sa však obávala, že pán Foster si u Charlotte nestihol získať otcovský rešpekt, ktorý by ako tak zaručil, že by neurobila neuvážený krok. Nebolo to tak dlho, čo vedela, kto je jej skutočnou rodinou. Možno ho prijala za svojho otca a nechcela, aby zomrel, ale stále to bol pre ňu v podstate cudzí človek.

Bruneta si vymenila pohľad s čiernovlasým chlapcom, ktorý sa tiež bál toho, čo skrsne mladej ryšani v hlave. Boli neozbrojení a v riadnej nevýhode. Jediný z nich, ktorý predstavoval reálnu hrozbu proti Spektrám bol Temný čarodejník, ktorý ani nebol na ich strane rovnováhy. Ich šance vyzerali mizerne aj bez toho, aby si to sami museli komplikovať tvrdohlavosťou mladej Zberateľky.

Po dohode, že sa zatiaľ budú držať spolu, sa pohybovali potichu a pomaly za Sethom. Jeho primárnym cieľom bola Rhea, ktorú bol odhodlaný zabiť nech sa dialo čokoľvek. Simone to na ňom videla a Chrisova poznámka, že počas toho, ako v nej sídlil Theo mával JJ podobný výraz, ju iba utvrdila v Drammelovom odhodlaní.

Pokoj na chodbách netrval dlho. Nasledovali Setha po schodisku a Simone, ktorá šla hneď za ním, započula, ako si zahundral, že opäť uteká tou istou cestou. Keď sa nad tým tak zamyslela, JJ pri prvom zasadaní Novej Rady spomínal, že utekali po schodoch, lebo výťah nepovažovali za bezpečný. Úplne to chápala. Malý priestor, ktorý by predstavoval smrteľné nebezpečenstvo v momente, ako by ho zastavili nepriatelia? Nie, to si neprosila.

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now