XLIV. JJ miluje Iowu!

223 27 13
                                    

Media: Drammel

Soundtrack: Tommee Profitt - Dark Conscience (Instrumental)


JJ miluje Iowu!


Cassie nás navigovala za svojou mamou, Kendrou Drakeovou. Nevyzerala pri tom veľmi nadšene, ale bol som rád, že bola natoľko inteligentná, aby vedela, že spory musia ísť stranou. To si mi rozhodne rátalo. Aaron dal Kendre po našom odchode z Mesta tajomstiev vedieť, že sa do New Yorku dostaneme približne o dva dni a že hneď začneme pracovať na našej misii. Preto bola pripravená na náš príchod a nenastalo žiadne zdržiavanie.

Pani Drakeová vyzerala presne ako na fotke, preto sme ju spoznali ešte skôr ako sa pohla k autu. Staršia verzia svojej dcéry otvorila zadné dvere a nevyzerala nadšene, keď videla, že Cassie sedí na druhej strane a od jej dcéry ju oddeľuje bariéra vo forme Lukasa Towsenda. James sedel na sedadle spolujazdca a ja som akurát naložil jej tašky s vhodným oblečením na zimu do kufra auta. Musel som pri tom hodiť Lukasovi jeho ruksak na kolená, lebo inak by sa to tam všetko nezmestilo.

Keď som prechádzal k prednému sedadlu, započul som, ako si s povzdychom sadla vedľa Lukasa, ktorý zrazu sedel ako najslušnejších päť peňazí na svete. Musel som uznať, že jej pohľad vzbudzoval prirodzený rešpekt a nikto z nás by sa jej neodvážil odvrávať. Nemusela mať chýbajúce jedno okolo ako Desivý Billy alebo naštvaný výraz a hlas ako Stará Mol, aby som vedel, že si k nej nemám dovoľovať.

„Takže, toto je pani Kendra Drakeová," predstavil som ju tým dvom, aby sme sa vyhli oneskoreným prejavom slušnosti ako v byte Cassie. Ja som sa jej predstavil, keď som vyšiel z auta pomôcť jej s vecami. „Toto je Lukas Towsend, a toto James Bright-Jackson."

„Musím povedať, že som sa obávala, koho mi tu Lockwood pošle. Nie som sklamaná, sú to teda vážené mená," uznanlivo prikývla. „Ide do tuhého, to teda, o tom niet pochýb. Čakala som, že nás povolajú skôr."

„Nechcem znieť drzo, ale prečo ste neprišli sama od seba?"

„Cestovať naprieč Štátmi, keď sa svet prevracia hore nohami bez toho, aby ma niekto očakával, nie je bezpečné. Rada je, a určite to vieš sám, dosť tvrdohlavá a konzervatívna. Kým by som nebola oficiálne prizvaná do Siene, musela by som prejsť priveľa komplikáciami, kým by ma prijali. Takto som počkala, kedy sa u nich prejaví zdravý rozum."

„Ešteže sa prejavil," neodpustil som si.

„S tým musím súhlasiť. Som rada, že sa Starší rozhodli konať. Hlavná Rezervácia je pod snehom, rovnováha je tak naklonená na stranu Spektier ako nikdy predtým, Spektrá rozohrali nebezpečnú partiu a Zberatelia musia vytiahnuť tajné zbrane."

„Myslíte Genevieve?"

„Zdá sa, že viete viac akoby ste mali. Áno, samozrejme, že aj ona je dôležitá. Ale nebudete predsa po Spektrách hádzať ju, no nie?" zasmiala sa a odhalila žlté zuby. „Mala som skôr na mysli skôr niečo hmotné, zbrane."

„Magické predmety," povedal Lukas to, čo mi napadlo.

„To by sme ich museli mať," poznamenal som.

„Majú ich Zberatelia a schovávajú ich tam, kam ideme," prezradila Kendra a bolo jasné, že zohnať tieto zbrane nebude problém. Minimálne nie pre tých, ktorí vedia ich polohu.

„Samozrejme, že sú tam," povedal som skôr pre seba ako pre nich. Zaujímalo by ma však, kde presne v Meste tajomstiev sú. Ďalší sklad, ktorý nie je skladom? Ani by ma to neprekvapilo. Ak by som z nich dostal, kde sú, vedel by som sa dostať dnu a získať tie predmety, ktoré potrebujem? Možno. Možno o dosť rýchlejšie, ak by som mal pomoc dvoch rovnako vyzerajúcich Zberateľov tajomstiev, človeka s divnou slovnou zásobou a nevrlého stratéga.

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now