XLVI. Zlodejka dýky

209 28 8
                                    

Media: Eileen Bright

Soundtrack: Tomee Profitt - Far From Home


Zlodejka dýky


Kedysi dávno po Zemi chodili ľudia s magickými schopnosťami.

Bolo ich päť.

Volali sme ich Arkadiáni. Príbehy o vzniku čarodejníkov poznalo každé malé dieťa v našej komunite. Dodávalo to ešte viac mágie do sveta, v ktorom sme žili. Vedeli sme, že sa čarodejníci delili do troch skupín. Neutrálni, Svetlí a Temní. Prvá Svetlá Genevieve stvorila Zberateľov tajomstiev a prvý Temný Morgan Spektrá, aby predstavovali dve strany nevyhnutnej rovnováhy.

Lenže nie všetko bolo tak, ako sme sa učili.

Genevieve bola podľa všetkého nesmrteľná a žila.

Morgan bol tiež mocný a namiesto toho, aby dal večný život sebe, daroval ho niekomu úplne inému. Na rozdiel od Genevieve nestvoril viacero Spektier, tak ako ona stvorila prvých pár Zberateľov, z ktorých sa stali zakladatelia starých rodov. On stvoril jedno jediné.

Prvé, pôvodné Spektrum dostalo nesmrteľnosť, vlastné telo a meno Theo. Nemohlo umrieť. Jeho podstata i schránka nemohli biť zabité obyčajnými zbraňami či už vytvorené človekom, alebo priamo čarodejníkmi. Ani jedna z týchto rás nedokázala vytvoriť zbraň, ktorá by zničila prvý darovaný život.

Morgan nepracoval sám. Mal vernú pomocníčku, ktorá stála po jeho boku pri zvolení strany, kedy ho nasledovala a asistovala mu pri tvorbe Thea. Nezostala bez vďaky z jeho strany. Zostala čarodejnicou, ale dal jej časť podstaty Spektra. Tak ako Theo i ona dokázala meniť telo, ak to, ktoré práve vlastnila, zomrelo. Nevedela meniť schránky samovoľne ako on, ale jej tajomstvá boli chránené mágiou.

Prvá Temná čarodejnica Rhea sa stala Theovou družkou a matkou Spektier. Svojimi podstatami tvorili svoje deti, ktoré napádali obyčajných ľudí, z ktorých si robili hostiteľov. Proces tvorenia mágiou bol rozhodne rýchlejší ako ten biologický.

Rovnováha ale nebola narušená.

Morgan za záhadných okolností zomrel a Genevieve stále žila, čím bola cenným prídavkom pre mágiu na strane dobra. Prví Zberatelia tajomstiev si hľadali partnerov medzi obyčajnými ľuďmi, čím sa naše rady rozrastali. Nie všetci tak urobili. Našlo sa pár, ktorí si založil rodiny so Zberateľmi. Tieto rodiny sú považované za najstaršie, siahajúce až ku nášmu počiatku. Medzi ne kedysi patrili aj Gatlinovci a až ma Theo zabije, aj o Knightovcov sa bude hovoriť v minulom čase.

Deti týchto čistých rodov boli silnejšie než ostatní malí Zberatelia a boli dokonca silnejší ako Rheine a Theove deti. Ich potomkovia boli stále len „duchmi",  ktorí boli závislí od ľudských tiel a ich kvality. Nepáčilo sa im, o koľko silnejší sú čistokrvní Zberatelia. Verili v rovnováhu a vedeli, že ju nesmú porušiť pre prirodzený rád vecí, ale netešili sa z toho, že príroda proti takým silným jedincom na svetlej strane nič nemala. Počet Spektier bol vyšší ako Zberateľov, takže sa to kompenzovalo. Pre Rheu to však nebolo dosť. Ako matka nedokázala zniesť predstavu, že jej deti nie sú dosť dobré.

A tak sa začal lov.

Začali sa zameriavať najmä na čistokrvné rodiny Zberateľov a ničiť ich. To neušlo pohľadu čarodejníkov, najmä Genevieve. Theo s Rheou boli varovaní, že ak neprestanú s prenasledovaním a zabíjaním, tak budú čarodejníci nútení prikázať Zberateľom preriediť rady Spektier. Dvaja vládcovia Spektier navonok ustúpili. Namýšľali si totižto, že ak budú opatrnejší, budú môcť pokračovať v tom, čo začali.

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now