XVIII. Posledný vzdor mladej generácie

206 36 13
                                    

Media: Simone Gahamm

Soundtrack: Ruelle - Until We Go Down


Posledný vzdor mladej generácie 




Chris viac počuť nepotreboval a pohol sa proti nemu. Jeho túžba prežiť a neskončiť ako mŕtvola či Spektrum ho posilňovala. Mňa strach na chvíľu paralyzoval a potom som ho nasledovala. Srdce som mala niekde v žalúdku a ruky sa mi začali potiť. No v momente, keď som dýku zovrela pevnejšie a zahnala sa po starej ženskej po tom, čo odhodila Chrisa nabok, na mojom strachu nezáležalo.

Boli sme tam len my a Spektrum.

To, čo sa odohrá v najbližších chvíľach, rozhodne o tom, čo sa s nami stane.

Prvýkrát v živote som sa po niekom zahnala. Samozrejme, že neúspešne. Uhlo sa. Bolo svižnejšie ako pôsobilo. Sekla som zbraňou pohybom zľava doprava. Znova naprázdno. Tentoraz ma však chytilo. Jednou rukou ma schmatlo za tú moju. Vykrivilo mi ju tak, aby ma otočilo k nemu chrbtom. Svoju ruku som si cítila na driekovej časti chrbta a hrot dýky takmer medzi lopatkami. Voľnou rukou som sa ho snažila udrieť. Bolo mi to na nič platné. Nielenže sa mi ňou zle v danej polohe otáčalo, ale aj keď sa mi ho podarilo trafiť, tak sa to úderu vôbec nepodobalo. Nutne som sa však potrebovala dostať z jeho zovretia. Ruku mi vykrúcalo ešte viac a ja som od bolesti pomaly prechádzala do podrepu. Cez svoj krik som počula jeho smiech niekde pri svojom krku.

Zrazu to prestalo.

Za mnou nastal prudký pohyb. Myklo mnou i Spektrom. Počula som náraz, buchot, krik a stonanie. Zovretie povolilo. Dopadla som na všetky štyri. Keď som sa obzrela cez rameno, videla som, ako je Chris v jeho tesnej blízkosti a pritláča ho o stenu. Vletel do neho, keď ma ešte držal. Vrazil do neho a zároveň mu zaboril dýku do ramena, z ktorého mu po ruke stekali pramienky krvi.

Spektrum malo na tvári naštvaný výraz. Prebodol ho obyčajný a k tomu nevytrénovaný človek. Jeho ego muselo trpieť. Chris prudkým pohybom s divým výkrikom vytiahol dýku z jeho ramena a v tej chvíli mi až príliš pripomínal JJ-a stojaceho nad Jeremym. Chris však vôbec nepôsobil tak dominantne. Spektrum ho vôbec nepovažovalo za hrozbu.

A to nebolo dobré.

Zahnal sa po ňom, aby mu zasiahol viac ako len rameno. Spektrum sa však dýkou zahnalo tiež. To Chris nečakal a musel rýchlo cúvať, aby sa mu vyhol. Rýchlo som sa zviechala na nohy a uvedomovala si, že mám akési prázdne ruky. Doriti, pri tom, ako ma pustilo, mi zobralo zbraň! Chris by ho už bol dorazil, keby som o tú dýku neprišla!

Rozbehla som sa k batohu a rýchlo z neho vytiahla ďalšiu. Ešteže ich JJ zobral toľko a že ich nám ich nechal viac ako jednu pre každého! Tentoraz som nezaváhala ako na začiatku. Na také veci sme nemali čas. V momente, ako som držala dýku, som sa otočila, podišla k nemu rýchlymi krokmi a zahnala sa.

Spektrum prenieslo svoju pozornosť z Chrisa na mňa. Otočilo sa ku mne a vytvorilo bariéru medzi nami. S dýkou pred sebou som cúvala a Spektrum kráčalo ku mne. S nebezpečným výrazom v tvári krútilo dýkou medzi prstami. Pohľad naň mi zobral ten kúsok odvahy, s ktorou som sa proti nemu vybrala. Bolo však ďalej od Chrisa, ktorý mal voľnú cestu k dverám a mohol sa zachrániť. Aspoň jeden z nás to mohol prežiť.

Narazila som do steny a moje cúvanie skončilo. Dýku som mala stále pred sebou, pripravená ňou zaútočiť, keď sa ku mne dostane bližšie. Spektrum víťazoslávne odhalilo rad žltých zubov. Muselo vedieť, že je omnoho silnejšie ako zelenáč a človek.

Zberatelia tajomstiev ✔Donde viven las historias. Descúbrelo ahora