XXV. Každý chce byť ninja

193 24 23
                                    

Media: James Bright

Soundtrack: Score - Born For This


Každý chce byť ninja


Sedel som opretý o stenu s rukami voľne opretými o kolená skrčených nôh. Snažil som sa načúvam zvukom vonkajšieho sveta, no tu dolu neprenikalo nič. Okrem prefukujúceho vetra tam vládlo mučivé ticho, ktoré dávalo voľný priestor mojim myšlienkam. Dokázal som si len domýšľať, čo sa tam hore deje.

Začalo už Dolné mesto útok, alebo s ním otáľajú ako...vlastne so všetkým? Podrazil už Theo Starších? Bolo jasné, že k tomu dôjde. Ako by som mohol predpokladať opak. Neraz mi predviedol, že nikomu neverí a že pracuje sám. Spolupráca so Zberateľmi a čarodejníkmi je len zásterkou, ktorú potrebuje využiť, aby sa dostal do bodu, kedy ich už znova nebude potrebovať.

Akoto, že to nevideli?

Pretože zúfalo potrebovali jeho pomoc. Momentálne sa potrebovali navzájom a preto bola ich spolupráca možná. Ako dlho tento stav potrvá? Kým sa dostane do Horného mesta?

Keby tu len bol Aaron. Keby bol prítomný v Meste tajomstiev, keď som tam s Theom a Sethom prišiel, všetko mohlo byť inak. Vyjadril by sa k veciam, ktoré ostatní naschvál ignorovali, lebo predstavovali problémy, ktoré si nemohli dovoliť riešiť.

Veril som tomu, že keby tam vtedy Aaron Foster bol, Theo by nad nami nemal takú moc. Nedovolil by mu to. Alebo by sa o to minimálne pokúsil. Starší neprejavili snahu ani v tom. A keby bol tu, práve v tejto chvíli, v Dolnom meste, nedovolil by im, aby ma zavreli ako hybrida neposlušného decka s kriminálnikom.

Lenže tak ako pred niekoľkými dňami, i teraz utekal zachraňovať Charlotte. Bola jedinou osobou, pre ktorú bol ochotný riskovať všetko. Iba kvôli nej bol schopný zájsť za hranicu svojich síl a zatláčať do úzadia svoj zdravý rozum. Len tak kvôli hocikomu by sa nehnal do náruče nepriateľa. Dvakrát.

Dočerta, veď kvôli tomu dievčaťu šoféroval! Ak už toto v jeho prípade nebol prejav najväčšej obedy a lásky, tak potom neviem čo.

Aj ja som bol ochotný vrhnúť sa kvôli Simone do nebezpečenstva. Nie raz. Dopekla. Dvojčatá s Chrisom asi mali pravdu ohľadom toho, že to pre ňu nerobím iba z pocitu, že jej to dlžím. Dokonca aj Leon so Zaneom mali pravdu, hoci frajerka nebol korektný výraz, ktorý mali použiť.

Nefrajerka.

A nikdy sa to nedozvie. Lebo namiesto toho, aby som jej to povedal, som sa ju snažil odtiaľto – neúspešne – dostať preč a nechal to na neskôr. Neskôr ale nemusí nikdy prísť. Možno mal Watson pravdu a boli všetci mŕtvi. Možno už nemôže nikomu pomôcť ani Seth Drammel.

Nemohol som uveriť, že sa spolieham na človeka, ktorý mohol za zánik môjho predošlého domova. Leon mohol mať pravdu, že to Seth ľutoval. V Theovom tajomstve to dokonca vyzeralo, že mu o vraždenie Zberateľov nešlo a len si zachraňoval vlastný krk. Bolo však ťažké zmeniť pohľad na Temného čarodejníka, najmä ak šlo o Setha Drammela.

Bolo to zvláštne.

A ešte zvláštnejšie z toho dôvodu, že k zmene pohľadu ma viedol iný Temný.

Ak som sa však niečo za posledné týždne naučil, tak to bolo to, že nič nie je tak ako na prvý pohľad vyzerá. Starší môžu byť zradcovia. Zajatec môže byť pánom Spektier. Zo zelenáčky sa môže stať najinformovanejšia preživšia. Temný môže mať dobré úmysly.

Ako má potom človek vedieť, komu a čomu vôbec veriť?

Niekde medzi premýšľaním nad tým, či je Simone ešte stále nažive a tým, či už Starší rozbehli nejaký plán, som započul zvuk zabuchnutia ťažkých vchodových dverí nesúci sa úzkou uličkou až ku mne. V tom tichu to bolo počuť dosť jasne. Nebolo pochýb, že šlo o tie dvere. Tie isté sa totižto zabuchli za Staršími, Genevieve a napokon i Theom po tom, čo odišli.

Zberatelia tajomstiev ✔Where stories live. Discover now