Bölüm-36

97.1K 5.8K 1.2K
                                    

Bir milyon öpücükle geldim size canım okuyucularım😘
Keyifli okumalar♥️

Aylardır Hamza Mahir'in ters tarafından nasibini almayan pek az kişi vardı.

Bunlardan ikisi ise kesinlikle Nejat ve Yiğit Ali değildi.

Genç adamlar, uyandığı günden yatarak tedavisinin sürdüğü günlerin sonuna değin bir fiil ağabeylerini yatakta tutmak için kırk takla atmışlardı.

Gümüşpala gibi otoriteye alışık bir insan için belki de sınavların en büyüğü yaşanıyordu bu süreçte.

Olası herhangi bir komplikasyonun önüne geçmek amacıyla doktorlar ne kadar fazladan önlem alırsa adam da bir o kadar agresifleşiyordu.

Bir taraftan bacağındaki fonksiyon kaybı çeşitli tedavi yöntemleriyle giderilmeye çalışılırken diğer taraftan iyileşen yerlerdeki kırıkları kendini unutturmuyor her an ağrı olarak yerlerini belli ediyorlardı.

İşin açıkçası bu konuda doktorların hiç bir şikayeti yoktu Hamza Mahir'den. Herhangi bir insanın kaldıramayacağı nice ağrıların üstesinden gelmiş bir gün sesini çıkarmamıştı bu nedenle. Onun derdi başkaydı bir an evvel ayağa kalkmak istiyordu.

Oldukça uzun zamandır konsantre olunan tek şey Gümüşpala'nın eski sağlığına kavuşmasıydı. Bir müddet herkesin yaşantısı askıya alınmış gibiydi. Tüm enerjilerini bu işe yöneltmişlerdi.

Üç ay süreyle komada kalan adamın bir diğer problemi ise şiddetli baş ağrılarıydı. Bu denli sinirli olmasının nedenlerinden biri de şüphesiz bu ağrılardı.

Nedeni bir türlü anlaşılamamış olup yeri geliyor çelik gibi dayanıklı bünyesi olan Hamza Mahir'i bile dayanma sınırının sonuna getiriyordu. Büyük bir şikayet konusu olacak bu durum için de ağzını açıp tek laf etmiyordu adam.

Olayın gerçekleştiği günün ardından bir hayli zaman geçmişti, uyandığından bu yana ise defalarca kere kalkıp Trabzon'a gitmeye yeltenmişti hatta bu konuda o kadar ısrarcı olmuştu ki en sonunda serumlarına konulan sakinleştirici etkili ilaçlar sayesinde zapt edilebilmişti Gümüşpala.

Fizyoterapistleri Nejat ve Yiğit Ali'yi çok kati suretle uyarmışlar gerekenler yapılmaz ise Hamza Mahir'in ayağının aksayabileceğini söylemişlerdi. Bu haberle iki adam da panik olmuş ve ağabeylerinin her türlü isyanını çekmek suretiyle tedavisini bir an bile aksatmasına izin vermemişlerdi fakat Hamza Mahir'in bacağındaki sinir sanıldığından daha fazla tahribat almış istenilen cevabı bir türlü vermemişti.

İstanbul'daki doktorlarının kesin tavırları üzerine uyandıktan sonraki iki haftalık tedavisinin ardından Amerika'ya gitme kararı alınmıştı. İşin aslı daha fazla zaman kaybetmeden bu deformasyonu tedavi etmek amaçlı gitmeleri gerekiyordu.

Gümüşpala Amerika'ya gitmek konusuna sıcak bakmasa da doktorların mantıklı gerekçeleri karşısında ısrarcı olmamıştı. Pek itiraz edebilecek halde de değildi.

Yiğit Ali ve Nejat ise hangi yol ağabeylerini iyi edecekse onu uygulama gayretindelerdi.En nihayetinde işi bilen doktorlardı ve gidilecek deniliyorsa gidilecekti.

İki genç adamdan biri ağabeyiyle gidecek diğeri de buradaki işlerin başında duracak artı olarak olası bir durumda Bahar'ın yanına ulaşabilmek amacıyla Türkiye'de kalacaktı.

Leyla'nın da olması sebebiyle Yiğit Ali'nin gitmesi daha uygun olmuştu. Nejat da sorgusuz sualsiz giderdi elbette ama böyle olmasını ağabeyleri istemişti.

GÜMÜŞPALAOnde as histórias ganham vida. Descobre agora