Paranormal: έλεγχος ονείρων

3.2K 210 103
                                    

Λοιπόν στο προηγούμενο part σας ανέφερα κάτι τις γι' αυτό το παράξενο και καταπληκτικό φαινόμενο και σας ζήτησα να κάνετε comment αν θέλετε να γράψω γι'αυτο . Το συγκεκριμενο part ειναι αφιερωμένο neymarzete_gr που μου ζήτησε να το γράψω . 

Ας αρχίσουμε ξεκαθαρίζοντας κάτι που έγραψα μάλλον λάθος στο προηγούμενο part . Το lucid dreaming δεν ειναι η ικανότητα να ελέγχεις τα ονειρα σου . Ειναι η συνηδηση του οτι εισαι σε όνειρο και έπειτα απο αυτό καταφέρνεις να ελέγξεις το όνειρο . Μπορείς να κανεις οτι θέλεις στο όνειρο , να συναντήσεις αγαπημένους ηθοποιούς ή πρωσωπα που σου λείπουν , φανταστικούς ήρωες ή να αποκτήσεις μαγικες δυναμεις . Όλα ειναι δυνατά στα ονειρα που ελέγχεις εσύ γιατί ΕΣΥ εισαι ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής .

Λοιον δεν θα σας τα πω όλα ωραία και καλα για τον έλεγχο τον ονείρων γιατί δεν ειναι όλα ρόδινα και θέλω απο την αρχή να σας προηδοποιησω . Υπάρχουν 3 πιθανοί κίνδυνοι , βασικά δυο καθώς ο ένας ειναι μοιάζει ψεύτικος , κατα τη γνώμη μου . Εγω θα σας τους πω έτσι κι αλλιώς : 

1) Υπάρχει περίπτωση κάποιος να εθιστειτε στα ονειρα και να ξεχάσει και να μην ασχολείται πια με την πραγματική του ζωή . Ξέρω όμως πως αν θελήσετε να αρχίσετε δεν θα πέσετε σε αυτή την παγίδα 

2) Κι αυτός ειναι ο μόνος σοβαρός και αληθινός κίνδυνος : Η υπνικη παράλυση . Ειναι μια κατάσταση στην οποία ξυπνάς ανήμπορος και ανίκανος να κοιμηθείς καθώς τρομακτικά κομμάτια του ονείρου "μεταφέρονται " στον πραγματικό κόσμο τρομάζοντας σε . Μην ανησυχείτε όμως υπάρχουν πολύ τρόποι να την αντιμετωπίσετε αν ποτε βρέθηκε σε μια τέτοια κατάσταση , απλα να θυμάστε οτι δεν ειναι αληθινά και να χαλαρώσετε . Προσπαθήστε να κινήσετε ελαφρά τα δάχτυλα σας ή τη γλώσσα σας . Αυτές οι μικρές κινήσεις θα σπάσουν σιγά σιγά την υπνικη παράλυση και το μέρος του ονείρου θα εξαφανιστεί . 

3) Υπάρχουν φήμες για κάποιες σκιές και μορφές με κουκούλες αλλα εγώ πιστεύω οτι όλα ειναι κάποιο μέρος ενός εφιάλτη .

Αρκετά με τις προειδοποιήσεις όμως . Αν έχετε φτάσει ως εδώ σημαίνει πως παίρνετε το ρίσκο και θέλετε να συνεχίσετε . Αυτό πνοή έκανα κι εγώ οταν πρωτοακουσα για τον έλεγχο ονείρων ;) !

Απο εδώ και πέρα έχουμε δυο κυρίες μεθόδους για να ακολουθήσετε . Για αυτές θα σας πω σήμερα( συγγνώμη για την ορολογία στα αγγλικά . Ειναι αναπόφευκτη ) :

1) MILD ( Mnemonic Induced Lucid Dream ) :Ειναι ένας καλός τρόπος για αυτούς που ξεκινούν πρώτη φορα αλλα μπορεί να ειναι κάπως χρονοβόρος .

Just girly thingsWhere stories live. Discover now