Πως να πετύχεις το στόχο σου

1.9K 82 4
                                    

Λοιον ανοίγουν και τα σχολεία και αυτό ειναι ενα πολύ καλο και επίκαιρο θέμα . Να μερικές συμβουλες για το πως να πετύχεις το στόχο σου :

1) Αποφάσισε τι θέλεις. Το πρώτο βήμα ειναι να αποφασίσεις τι θέλεις να πετύχεις .Αυτη μπορεί να ειναι μια μικρή αλλαγή ή μεγάλη αλλα το να πάρεις λιγο χρόνο για να σκεφτείς αυτό που θέλεις ειναι το πρώτο βήμα προς την επιτυχία .

2) Αφου αποφασίσεις τι θέλεις σκέψου τι σημαίνει αυτός ο στόχος για εσένα . Ο στόχος αυτός μπορεί να σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό για ενα άλλο άτομο .

3) Σκέψου γιατι . Ειναι πολύ σημαντικό να βρεις λιγο χρόνο να αναρωτηθείς γιατι βάζεις τους στόχους που εχεις διαλέξει .

4) Αποφασιε αν γίνεται . Πρέπει να αποφασίσεις αν ο στόχος σου ειναι ρεαλιστικός .

5) Ιδεοθυελλα. Μόλις αποφασίσεις ενα βασικό στόχο θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένη και να οργανώσεις ενα σχέδιο για να τον πετύχεις .Μια καλή ιδέα ειναι να κανεις μια θύελλα ιδεών . Πάρε ενα χαρτί και γράψε μερικές σκέψεις για τα παρακάτω :

• το ιδανικό σου μέλλον 

• πράγματα που θαύμα ζεις στους άλλους 

• πράγματα που μπορούν να γίνουν καλύτερα 

• πράγματα για τα οποία χρειάζεται να μάθεις περισσότερα 

• Συνήθειες τις οποιες χρειάζεται να βελτιώσεις 

• Αυτο το βήμα ειναι για να σε βοηθήσει να φανταστείς διάφορες πιθανότητες . Μόλις αυτές οι πιθανότητες ειναι γραμμένες στο χαρτί μπορείς να αποφασίσεις ποιες απο αυτές ειναι πιο σημαντικές για εσένα 

6) Γίνε συγκεκριμένη . Μόλις κανεις τα παραπάνω βήματα ειναι η ώρα να γίνεις πιο συγκεκριμένη . Χρησιμοποίησε τις σημειώσεις σου απο το προηγούμενο βήμα .Γραψε συγκεκριμένα πράγματα που θα ήθελες να επιτυχεις.

7) Ο στόχος σου θα πρέπει να ειναι συγκεκριμένος ,να μπορεί να επιτευχθεί , σχετικός και μεσα σε χρονικά όρια . 

8) Βάλε σε σειρα τους στόχους σου. Ισως οταν εγραφες τους στόχους σου να κατάλαβες οτι εχεις παραπάνω απο έναν . Σε αυτή την επίπτωση ταξινομήσεις τους με σειρά σπουδαιότητας .

9) σκέψου τις επιπτώσεις .Παρε χρόνο να σκεφτείς πως θα επηρεάσει κάθε στόχος τη ζωή σου . Αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πλήρως τα πλεονεκτήματα του κάθε στόχου σου.

10) Βρες τα εμπόδια .Σκεψου τι εμπόδια μπορεί να σταθούν στο δρόμο σου οταν προσπαθείς να επιτυχείς τους στόχους σου . Αν το σκεφτείς αυτό απο την αρχή θα εχεις χρόνο να βρεις και τρόπους να ξεπέρασεις αυτά τα εμπόδια .

11) αφιέρωσε χρόνο . Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κανεις για να κανεις τη διαδικασία πιο εύκολη και για να κρατήσεις τον εαυτό σου συγκεντρωμένο στο στόχο του. Παντα οι στόχοι πέτυχε όντας με σκληρή δουλειά και πολύ χρόνο .

12) Κανε το ρουτίνα . Αφιέρωσε κάθε μερα λιγο χρόνο για να δουλέψεις τους στόχους σου .

13) παρακολουθα την πρόοδο σου . Μόλις αρχίσεις να δουλεύεις για να πετύχεις το στόχο σου παρακολουθα την πρόοδο σου .Κρατα ημερολογιο και γράψε κάθε φορα τους στόχους που εχεις επιτύχει .

14) Μείνει κινητοποιημένη. Ενα απο τα πιο δύσκολα πράγματα για να πετύχεις ενα στόχο ειναι να μείνεις κινητοποιημένη .

15) Πίστεψε στον εαυτό σου!

Ελπίζω να σας βοήθησαν οι συμβουλες μου σήμερα ! Till next time keep calm and reach for the stars!

Just girly thingsWhere stories live. Discover now