Πως να σταματήσεις μια κακή συνήθεια

2.5K 94 3
                                    

Πολλές φορές 'εχουμε συνήθειες που κανουν κακό στον εαυτό μας , στην ομορφιά μας ή στην υγεία μας . Έτσι πολλές φορές παίρνουμε τη συμαντικη απόφαση να σταματήσουμε αυτή τη συνήθεια όμως πολλές φορές μπορεί να χρειαστούμε κάποια υποστήριξη . Να μερικές συμβουλες για το πως να σταματήσετε μια και συνήθεια :

1) μείνει συγκεντρωμένη στο στόχο σου . Ακομα κι αν ειναι προφανές ειναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως το πρώτο βήμα για να σταματήσουμε μια κακή συνήθεια ειναι να θέλεις πραγματικά να τη σταματήσεις .

2) Κατανόησε την κακιά συνήθεια σου . Πολλές κακίες συνήθειες αναπτύχθηκαν επειδή επιβραβεύτηκαν με καποιο τροπο . Κανουν πιο εύκολο το να κανεις κάτι ή να αντιμετωπίσεις μια συναισθηματική κατασταση .

3) Κατανόησε το πλαίσιο αυτής της κακιάς συνήθειας . Για να αποφασίσεις τον καλύτερο τροπο για να τη σταματήσεις θα ειναι πιο εύκολο αν κατανοήσεις τις καταστάσεις και τα συναισθήματα που προκαλούν την συνήθεια αυτή . Πολλές τέτοιες συνήθειες έρχονται απο καταστάσεις οπως άγχος ή βαρεμαρα .

4) Οραματισου την επιτυχία . Οραματισου οτι εχεις καταφέρει να σταματήσεις τη συνήθεια αυτή . Σκέψου καταστάσεις στις οποίες μπαίνεις στον πειρασμό να αρχίσεις ξανά την παλιά σου συνήθεια όμως προτιμάτε μια καλύτερη επιλογή .

5) Άλλαξε περιβάλλον . Πολλές φορές το περιβάλλον μας μπορεί να μας ωθεί σε κάποιες συμπεριφορές ακομα κι αν εμείς προσπαθούμε να τις σταματήσουμε .Μείωσε την επαφή με τους ανθρωπους που υποστηρίζουν αυτή την κακή σου συνήθεια . Δεν χρειάζεται να μην τους μιλάς καθόλου όμως βρες άλλους φίλους που δεν θα υποστηρίζουν τις κακές σου συνήθειες .

6) Βάλτε εμπόδια στις κακές συνήθειες .Μπορεις να δημιούργησεις εμπόδια που κανουν τη συνήθεια πιο δύσκολη ή δυσάρεστη να την κανεις . Πες σε άλλους ανθρωπους οτι προσπαθείς να σταματήσεις την κακή αυτή συνήθεια σου και πες τους να σε ειδοποιούν και να σε σταματούν πριν ξαναρχισεις και εισαι μπροστά τους . Ή ακομα καλύτερα βρες καποιον που προσπαθεί κι αυτός να σταματήσει την ίδια κακή συνήθεια . Έτσι μπορειτε να προσπαθήστε μαζί .

7) επιβράβευσε τον εαυτό σου για την επιτυχία . Οι συνήθειες δημιουργούνται οταν μια συμπεριφορά επιβραευεται έτσι ενας καλός τρόπος να σταματήσεις μια κακή συνήθεια ειναι να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου για καλή συμπεριφορά .

8) Να εισαι υπομονετική . Το να ελέγξεις τη συμπεριφορά παίρνει χρόνο .

9) Να εισαι ευγενική με τον εαυτό σου . Δεν πειράζει αν δεν τα καταφέρεις με τη μια . Πίστεψε οτι μπορείς και κανεις δεν μπορεί να σε σταματήσει .

Ελπίζω να σας βοήθησαν οι συμβουλες μου και σήμερα . Till next time keep calm and you are unstoppable !

Just girly thingsOnde histórias criam vida. Descubra agora