Τι να κανεις οταν καποιος σε αντιγραφει

1.8K 46 4
                                    

Το να ειναι κανεις ξεχωριστός ειναι πολυ πολύτιμο και οταν νιώθεις οτι σου την κλέβουν πολλές φορές αισθάνεσαι να απειλείσαι. Οι ανθρωποι σε αντιγράφουν για πολλούς λόγους και το αν κατανοήσεις γιατι καποιος σε αντιγράφει μπορει αν σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις πολλά προβληματα . Οσο κολακευτικό ή εκνευριστικό νιώθεις να γίνεται η αντιγραφή εχει μια θέση στην ανάπτυξη του χαρακτήρα κάποιου.
1) Κατανόησε το γιατι σε αντιγράφει . Ισως καποιος σε αντιγράφει γιατι του αρεςει το στυλ σου, η προσωπικότητα σου ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό σου. Μείνε θετική και προσπάθησε να εισαι ώριμη και υπεράνω. Μην κοροϊδέψεις ή κανίς τον άλλο να νιώσει κατώτερος. Σκεψου οτι μπορει αν μην κατανοεί κάν οτι σε αντιγράφει αλλα να το κανει απο υποσυνηδιτο θαυμασμό.
2)Πλησίασε εμμέσως το θέμα. Κατνοησε το οτι να μιμείται καποιος το στυλ σου δεν σε κανει λιγότερο μοναδική. Με το να κατανοήσεις τι σε κανει ξεχωριστή αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Κανε της κόπλιμεντα για το δικό της στυλ. Κατανόησε οτι μπορει αν νιωθει ανασφαλής ή να εχει χαμηλή αυτοπεποίθηση. Κανε την να νιώσει άνετα με τον εαυτό της.
3)Φεραου σε αυτο το άτομο οπως θα ήθελες να σου φερθούν. Το άτομο που αντιγράφει τους άλλους μπορει να ειναι πολυ ανασφαλής οποτε δώσε της λίγη αυτοπεποίθηση με το να βλέπει στα πραγματα οσο πιο θετικά γίνονται. Με την βοήθεια σου μπορει να αποκτήσει δικό της στυλ και αυτοπεποίθηση. Το να αντιγραφείς καποιον μπορει να ειναι μια φαςη αλλα μπορει να δείχνει οτι καποιος νιωθει άδειος μεςα του. Κατανόησε την δύναμη της επικοινωνίας και της φιλιας. Προσπάθησε να πιέσεις και άλλους μεςα στον κοινό σας κύκλο να βοηθήσουν αυτο το άτομο.Απλα επειδη σε αντιγράφει δεν σημαινει οτι εισαι μονη σου σε αυτή την καταςταςη .
4)Κατανοησε τι ακριβώς σε ενοχλεί στο αν σε αντιγράφει αυτο το άτομο. Να εισαι λογική και να αναλύσεις τις σκέψεις σου ανοιχτά και ειλικρινά . Αν βοηθά μιλά με ενα φίλο ή μέλος της οικογένειας σου που εμπιστεύεσαι. Αν σε αντιγράφουν στο σχολειο ισως σε κανει να νιώθεις οτι απειλείσαι και οτι δεν σε εκτιμούν. Το να κατανοήσεις τα αισθήματα σου θα σε βοηθήσουν να βρεις μια λυση για το πρόβλημα
5)Οργανωσε τις σκέψεις και σχεδίασε αν επικοινωνήσεις με αυτο το άτομο αντί να μαλώνετε. Το να γράψεις αυτα που θελει να πεις βοηθά στο αν φτιάξεις ενα δυνατό επιχείρημα. Σχεδίαζε με βάση το αποτέλεσμα που θελεις και φτιάξε την στρατηγική σου με βάση το αποτέλεσμα. Μπορεις να κανεις πρόβα αυτα που θα πεις. Είτε μιλας μπροστά στον καθρέφτη είτε τα πεις σε ενα φίλο σου προσπάθησε να νιώσεις άνετα να μιλας για αυτο και αν βρίσκεσαι σε αυτο το σενάριο.
6)Μιλα στο άτομο που σε αντιγράφει. Ανέφερε του πως οι πράξεις του σε έχουν επηρεάσει αρνητικά και τι πρπει να γίνει για να ξεκαθαριστεί η καταςταςη . Σιγουρεψου οτι διαλέγεις προσεκτικά τα λόγια σου και δεν αφήνεις το μυαλο σου να θολώσει απο θυμό ή να ύψωσεις τον τόνο της φωνή σου. Καποιος που αντιγράφει καποιον άλλο ειναι αρκετές φορές ευαιςθητος και ισως ειναι αμυντικός οταν τον αντιμετωπιστούν σε σχέση με αυτο το θέμα.
Πρεπει μια βαθιά ανάσα πριν και μετα την αντιμετώπιση . Προσπάθησε να μείνεις ήρεμη καθως το άτομο μπορει αν θεωρήσει οτι το κατηγορείς. Η ανοιχτή γλωσσα του σώματος και η φιλη διάθεση μπορούν να αντιμετωπίσουν την αμυντική στάση του.
Ελπίζω να βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου . Till next time keep calm and...smile more!

Just girly thingsWhere stories live. Discover now