Πως να γίνεις καλύτερη μαθήτρια

5.4K 140 3
                                    

Να κατι για το οποίο γκρινιάζουν οι περισσότεροι γονείς . Αλλα και τώρα που το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζει είμαστε αποφασισμένες να πάρουμε καλούς βαθμούς φέτος . Έτσι δεν ειναι; Να μερικές συμβουλες για να γίνετε τα αστέρια της τάξης :

1) Να εισαι προετοιμασμένη . Να εχεις μαζι σου οτι θα χρειαστεις στην τάξη . Εχε μαζι σου τα βιβλια σου και τα τετράδια σου !

2) Οργανωσου ! Το να εισαι οργανωμένη στο σχολείο ειναι παρά πολύ σημαντικό . Κρατά ενα μπλοκάκια μαζι σου που μπορείς να γράφεις τι ασκησεις έχετε για την άλλη μερα ή να σημειώνεις ποτε έχετε διαγωνισμα για αν μην το θυμειθεις πάλι τελευταία στιγμή και τρέχεις !

3) Πρόσεχε στη τάξη!Οταν ο καθηγητής παραδίδει μάθημα στην τάξη κρατά σημειώσεις και ρωτά τον αν δεν καταλαβαίνεις κατι . Είτε το πιστεύεις είτε οχι όσο περισσότερες ερωτησεις ρωτάς τόσο πιο έξυπνη θα γίνεσαι !Το να κρατάς σημειώσεις θα σε βοηθάει αν καταλαβαίνεις το μάθημα καλύτερα !

4) Απέφυγε τις αποςπαςεις στην τάξη! Μην αποςπας τους άλλους και μην αφήνεις τον εαυτό σου να αποσπάται απο αυτούς .

5) Ξανακοιτα τις σημειώσεις σου και ξανά αντέγραφε τέως οταν εχεις ελεύθερο χρόνο . Έτσι θα τις μαθαίνεις καλύτερα .α ήτοι ειναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα δύσκολα μαθήματα !

6) Άρχισε να διαβάζεις λιγο περισσότερο .Αν ήδη δεν διαβάζεις βιβλια άρχισε τώρα ! Ειναι μια τέλεια ευκαιρία να ζήσεις περιπέτειες και να γνωρίσεις τον κόσμο + οτι μαθαίνεις παρά πολλά νέα πράγματα που θα σου χρησιμεύουν στο σχολείο!

7) Φτιαξε εννοιολογικός χάρτες . Αυτοί οι χάρτες θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τα πιο δύσκολα θέματα !

8) Διάβασε τα μαθήματα σου χωρις ενοχλήσεις . Το αν περνάς τουλάχιστον 2 ωρες διαβάζοντας για το σχολείο θα αυξήσει τους βαθμούς σου . Οταν λέμε όμως διαβάζουμε εννοούμε χωρις κινητά , υπολογιστές , Γρηγόρη μουσικη και όμιλιτικους φίλους ή αδέλφια να μας αποσπούν !

9) Μην αναβάσεις συνέχεια τα μαθήματα για αργότερα ! Οταν γυρίζεις απο το σχολείο κάτσε και διάβασε τα μαθήματα σου τότε που τα εχεις φρέσκα . Όσο πιο πολύ τα αναβάσεις τόσο πιο δύσκολο θα σου ειναι να τα κανεις μετά !

10) Κανε μικρά διαλείμματα οταν διαβάζεις ! Για παράδειγμα ενα δεκαπενταλεπτο διαλλειμμα κάθε 2 ωρες .Μην χάσεις την ψυχραιμία σου αν κολλήσεις σε κατι . Απλα κανε ενα δειλά λήμμα και ξανάπροσπάθησε 

11) Δες το επόμενο μάθημα και διάβασε το έτσι ώστε να εισαι προετοιμασμένη για το τι θα διδάξει αύριο ο καθηγητής σου και θα μπορείς να εκτοπίσεις καλύτερα τους τομείς που δεν κατανοείς !Υπογραμμισε τις εξηγήσεις σε δύσκολα νοήματα και ρωτά αν εχεις οποιαδήποτε αμφιβολία!

12) Διάβασε τουλάχιστον λίγο μερικές μέρες πριν το διαγωνισμα . Διάβασε την προηγούμενη μερα πριν το διαγωνισμα . Μπορείς να βάλεις έναν απο τους γονείς σου ή τα αδέλφια σου να σου φτιάξει ενα μίνι τεστ για αυτά που θα εξεταστείτε έτσι ώστε να ελέγξεις αν τα ξέρεις 

Ελπίζω να σας βοήθησα και πάλι! Till next time keep calm and study on!

Just girly thingsWhere stories live. Discover now