10 μικρά πράγματα που κανεις που στ' αλήθεια καταστρέφουν το κινητό σου

2.1K 113 13
                                    

Αν είστε σαν και εμένα το κινητό σου ειναι στ'' αλήθεια ο καλύτερος σου φίλος .Ξερει τα πιο βαθιά μυστικά σου και παντα μπορείς να υπολογίζεις σε αυτό για να περάσετε υπέροχα μαζι ! Τι ειναι το πρώτο πραγμα που κανεις οταν βαριέσαι ; Πας στο κινητό σου . Το πρώτο πραγμα που κανεις οταν εχεις τέλεια νέα ; Στέλνεις μηνημα στο κινητό σου !Δώσε τώρα μια αγκαλιά στο κινητό σου γιατι το αξίζει εντελώς !

Μπορεί ομως να μην φέρεσαι καλα στον καλύτερο σου φίλο ομως . Κανεις πολλά απρόσεκτα πράγματα κάθε μερα που βλάπτουν το κινητό σου χωρις να το καταλαβαίνεις .

1) Το να στέλνεις με μηνύματα φωτογραφίες και gifs . Αν το κινητό σου έχει μικρή μνήμη ( και ας το παραδεχτούμε ποιανού το κινητό δεν έχει !) ισως ειναι εξαιτίας τον φωτογραφιών που στέλνεις σε μηνύματα . Μόνο λίγες εικόνες μπορούν να πάρουν 1 MB μνήμης ! Για όσες δεν ασχολούνται με την τεχνολογία, το 1 MB ειναι πολύς χώρος !Για να το αποτρεψεις αυτό διέγραψε τα μηνύματα που περιέχουν φωτογραφίες ή χρησιμοποίησε εφαρμογές οπως το snapchat για να στέλνεις φωτογραφίες χωρις να χρησιμοποιείς τη μνήμη του κινητού σου .

2) Να αφήνεις την μπαταρία να τελειώσει εντελώς και μετά να το φορτιζεις . Αν εισαι ξεχάσει άρα και τεμπελα σαν κι εμένα σίγουρα αφήνεις το κινητό σου να Ξεφορτωσου εντελώς πριν το ξανά φορτίσεις . Πολλά κινητά χρησιμοποιούν μπαταρίες απο λίθιο οι οποιες εχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό " κυκλου φορτισεων" πριν σταματήσουν να δουλεύουν.( Ενας κύκλος φορτισεων ειναι οταν έχει αδειάσει εντελώς η μπαταρία και την ξανά φορτιζεις ) . Φορτίζει το κινητό σου συχνά και μην αφήνεις την μπαταρία να ξεφορτισει !

3) Να το φορτιζεις κατα τη δειαρκεια της νύχτας . Οι περισσότερες απο εμάς βάζουμε το κινητό μας να φορτίζει πριν πέσουμε για ύπνο και το αφήνουμε εκεί μέχρι το πρωί. Ακομα κι αν αυτό δεν χαλάσει την μπαταρία του κινητού σαν δεν ειναι καλο γι' αυτήν .Αντιθετως με τα παλιά κινητά τα η μπαταρία των καινουριων ξέρει ποτε το κινητό έχει φορτίσει εντελώς και σταματά να φορτίζει. Ακομα κι έτσι ομως υπάρχει περιπτώσει να υπέρ θερμανθεί και να πάρει φωτιά . Επείσεις το να το φορτιζεις τη κατα τη δειαρκεια της νύχτας ενώ κοιμάσαι θα μειώσει τη ζωή του κινητού σου .

4) Το να το βάζεις στην τσέπη σου .Πόσες απο εμάς βάζουμε το κινητό μας στην τσέπη μας . Σίγουρα ολες τουλαχιςτον μια φορα τη μερα . Ειναι απλα εύκολο ! Οχι ομως και το καλύτερο πραγμα για το κινητό μας . Το κινητό σου ειναι σκληρό άρα υπάρχει περισσότερος κίνδυνος φυσικά να πέσει κατω και να σπάσει ομως υπάρχει και μια μικρή περίπτωση να λυγίσει ή να σπάσει στα δυο.

5) Το να τραβάς τα ακουστικά απο το καλώδιο για να βγουν εξω . Καταλάβαμε ! ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ! Αυτό δνε σημαίνει ομως οτι μπορείς να τραβάς βίαια τα καλώδια απο το κινητό σου . Στο τέλος θα χαλάσει η θύρα των ακουστικών σου !Παρε λίγη ωρα για να βγάλεις το καλώδιο απο τη βάση του !

6)Να το κρατάς ανοιχτό 24 ωρες το εικοσιτετράωρο. Ας είμαστε ειλικρινείς . Ποτε κλείνουμε εθελοντικά το κινητό μας ; Εγω πάντως ποτε ! Η μονη ωρα που το κινητό μου ειναι κλειστό ειναι οταν μένει απο μπαταρία . Βασικά δεν μπορώ καν να θυμηθώ την τελευταία φορα που το κινητό μου ήταν κλειστό για πανω απο ενα λεπτό . Το κινητό σου ειναι σαν μικρός υπολογιστής . Χρειάζεται ενα δειαλλειμα μερικές φορές . Τουλαχιςτον μια φορα την εβδομάδα κλείνει το κινητό σου για μια ωριτσα για να το αφήνεις να ξεκουραστεί λιγο .

7) Το να χρησιμοποιείς μια θήκη που ειναι πιο όμορφη παρά προστατεύει το κινητό σου ! Ξέρω , ξέρω η θήκη που παραγγελίες με μόνο 5€ απο το διδυκτιο ειναι τόσο τέλεια ! Ναιιιιιιιιιι! Ποσο πολύ το προστατεύει ομως πραγματικά ; Σίγουρα οχι πολύ ! Διάλεξε μια θήκη που θα προστατεύσει το κινητό σου αντί να σπάσει μόλις πέσει στο τσιμέντο !

Αυτά για σήμερα ! Ελπίζω να βοήθησα . Till next time Keep calm and


Just girly thingsWhere stories live. Discover now