Βιβλιοπροτασεις

1.6K 86 99
                                    

Σας αρέσει αν διαβάζετε στον ελεύθερο χρόνο σας ; Σας αρέσουν τα βιβλία φαντασίας , μυστηρίου , περιπέτειας ή ρομαντζου; Να μερικά βιβλία για κθε είδος αναγνώστη :

• Για τις πιο ρομαντικές απο εμάς

1) Το πρώτο φίλι

Η Λούσι Μπ. Πάρκερ νιώθει επιτέλους άνετα με την καινούρια της ζωή στη Νέα Υόρκη μαζί με την αδερφίλη (αδερφή + φίλη) της, την έφηβη σούπερσταρ Λόρελ Μόουζες. Μέχρι τη στιγμή που η νέα κολλητή της, η Μπεατρίτσε, της εξηγεί ότι σε κάθε κορίτσι πρέπει οπωσδήποτε να αρέσουν ΤΡΙΑ αγόρια – ένα από την περιοχή, ένα από άλλη πόλη και ένα διάσημο.

Της Λούσι όμως δεν της αρέσει κανένα!

Πάνω που αρχίζει να πιστεύει ότι μπορεί επιτέλους να έχει βρει να αγόρι που να της αρέσει, πηγαίνει στο Λος Άντζελες για τα γυρίσματα της καινούριας ταινίας της Λόρελ, κι εκεί ανακαλύπτει ότι μάλλον εκείνη αρέσει σε κάποιον...

2) SOS ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ 

Οι γονείς της, θύματα της οικονομικής κρίσης, μαλώνουν συνεχώς. Οι φίλοι τη στοχοποιούν.

Η κολλητή της τη συκοφαντεί για να της φάει το αγόρι. Ολόκληρο το σύμπαν, ή μάλλον το Facebook, συνωμοτεί εναντίον της. Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απανωτές περίεργες διαρρήξεις στην πολυκατοικία την κάνουν να μην εμπιστεύεται κανέναν.

Η δεκαπεντάχρονη Αναστασία θέλει να φωνάξει «Βοήθεια!», αλλά πού να στραφεί και τι να κάνει; Μήπως να δει με άλλο μάτι τη Δωροθέα, τη χοντρούλα συμμαθήτρια που όλοι σνομπάρουν; Να πιάσει δουλειά ως... νταντά της Ματζίκας, της στριμμένης γριάς γειτόνισσας που αλλάζει τις οικιακές βοηθούς σαν τα πουκάμισα; Ή μήπως μπορεί ο Σωτήρης, ο γοητευτικός φοιτητής-ταξιτζής που τη φλερτάρει, να τη σώσει βγάζοντάς την από τη δύσκολη θέση;

Μέσα από ευτράπελες, συχνά κωμικοτραγικές καταστάσεις, η Αναστασία αποκτά συνείδηση του εαυτού της και αυτοπεποίθηση, κατορθώνοντας να αντιμετωπίσει την κρίση που βιώνει.

3) Ποιο πήρε το ημερολόγιο μου;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό για τη δεκαπεντάχρονη Κάρμεν από τον προσωπικό της χώρο. Γι' αυτό και θεωρεί πως είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που μπορούσε να διανοηθεί, όταν μια μέρα ανακαλύπτει ότι το ημερολόγιό της έχει κάνει φτερά. Και μάλιστα ύποπτοι θεωρούνται εκείνοι που δεν πρέπει να μάθουν τι συμβαίνει μέσα της: η μητέρα της, η καλύτερή της φίλη, η φίλη του πατέρα της, αλλά προπάντων (αμάν, τι φρίκη!) ο Ραούλ, εκείνο το ωραίο αγόρι που πήγαινε παλιά στο σχολείο της.

Just girly thingsWhere stories live. Discover now