Πως να πείσεις τους γονείς σου να σου πάρουν κινητό

7.2K 93 6
                                    

Τώρα πια είμαστε στην εφηβεία και θελουμε να μπορούμε να επικοινωνούμε με τις φίλες μας γρήγορα και εύκολα . Για αυτό χρειαζόμαστε ενα κινητό . Πολλοί γονείς όμως δεν αφήνουν τα παιδια τους να πάρουν ενα υπέρτονίζοντας τα αρνητικά του τηλεφώνου . Να μερικές ιδέες για να πείσετε τους γονείς σας να σας πάρουν κινητό :

1) Να φέρεσαι ώριμα . Πρέπει να εισαι ευγενική και λογική σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης . Αν γκρινιάζεις και μουρμουριζεις θεωρείται αν ώριμη συμπεριφορά , άρα και οτι δεν εισαι έτοιμη για κινητό .

2) Δειξε τους πόσο υπεύθυνη εισαι και οτι δεν θα χάσεις το κινητό σου αν αποκτήσεις ενα .

3) Να εισαι ήρεμη . Προετοίμασε τον εαυτό σου για την περίπτωση που θα πουν όχι . Αν κανεις πως δεν πειράζει το οτι δεν θα πάρεις κινητό ειναι πολύ πιθανόν να αποκτήσεις σύντομα ενα μόνο και μόνο επιδη ήσουν αρκετά ώριμη για να εισαι ήρεμη και να μην το κανεις θέμα .

4) Αν πουν ναι . Μην αρχίσεις να ενθουσιάζεται πολύ και ξεχάσεις να εισαι ήρεμη . Πες ευχαριστώ και μετά κανε κάτι καλο οπως δουλειές έτσι οι γονείς σου θα ξέρουν πως πήραν τη σωστή απόφαση .

5) Βρες την κατάλληλη ώρα . Πες το στους γονείς σου οταν ειναι χαλαροί και όχι οταν πνίγονται στη δουλειά .

6)Γράψε ενα γραμμα . Κάποιες φορές τα αιτήματα μας μπορεί να ειναι πιο αποτελεσματικά αν γραφτούν . Γράψε τους λόγους που χρειάζεσαι και που αξίζεις ενα κινητό τηλέφωνο. Πες οτι θα βοηθήσεις να πληρώνεις την κάρτα ή οτι θα το αγοράζεις μονή σου . Οι γονείς σου θα εντυπωσιάσουν που χειριστικες τόσο ώριμα την κατασταση .

7) Οι λόγοι για τους οποίους χρειάζεσαι κινητό και με τους οποίους μπορείς να πείσεις τους γονείς σου ειναι :

• Ασφάλεια . Αν δεν εχεις κινητό και βρεθείς σε μια δύσκολη και επικίνδυνη κατασταση δεν θα μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους . Συζήτησε μαζί τους το πόσο σημαντικό ειναι να μπορείς να τηλεφωνησεις στους γονείς σου ή στις πρώτες βοήθειες αν παρουσιαστεί ανάγκη . Αν σου πουν να χρησιμοποιήσεις το κινητό μιας φίλης σου πες τους οτι δεν εισαι συνέχεια μαζί με τις φίλες σου. Πες τους οτι θα ένιωθες πιο ασφαλείς αν μπορούσες να επικοινωνήσεις μαζί τους χωρις να χρειάζεσαι να βασίζεται σε καποιον άλλο . Προσπάθησε να κανεις δραστηριότητες με περίεργα ωράρια και επέμεινε να σου δανείζουν ενα απο τα κινητά τους . Σίγουρα θα σου πάρουν ενα κινητό σύντομα γιατι θα θέλουν να έχουν παντα το δικό τους μαζί τους .

• Ανεξαρτησία . Οπως μεγαλώνεις σίγουρα οι γονείς σου θα θελουν να βασίζεται πανω τους για όλο και λιγότερα πράγματα . Αν εχεις τηλέφωνο θα κανόνιζεις Μονή σου για τις δραστηριότητες και τα σχέδια σου .

• Το αξίζεις . Πήρες καλούς βαθμούς όλο το χρόνο ; Δεν εμπλέξει σε καβγάδες ; Έκανες ολες τις δουλειές του σπιτιού και οτι άλλο σου ζήτησαν οι γονείς σου ; Αν δείξεις στους γονείς σου όλα τα καλα πράγματα που εχεις κανει θα βοηθήσει αν τους πείσεις οτι εισαι αρκετά υπεύθυνη για να εχεις κινητό .

8) Αν τελικά αποφασίσουν να σου πάρουν κινητό ασε τους να διαλέξουν τη συσκευή και το προγράμμα . Αν στ' αλήθεια θες κινητό δεν θα σε νοιάζει πολύ τώρα . Ασε τους να διαλέξουν μια φτηνότερη συσκευή για τώρα και σιγά σιγά τους πείσεις να σου αγοράσουν και μια πιο ακριβή

Just girly thingsWhere stories live. Discover now