9 πραγματα που κανεις και θα σε οδηγησουν στο να χασεις ολους τους φιλους σου

1.4K 51 3
                                    

Οι φιλίες ειναι πολυ πιο εύθραυστες απο οσο θα θέλαμε να σκεφτόμαστε οτι ειναι. Συνήθως το βλέπεις αυτο με τον κακό τροπο οτι σου χτυπάνε καμπανάκια για μια άβολη αληθεια :οτι η κολλητή σου απομακρύνεται απο εσένα , οτι Σενέ ζεις τόσα κοινά με την φιλη σου που εισαστε μαζι απο τον παιδικό , η παρε που είστε μαζι στο διαλλειμα και στα πάρτι χαλάει κλπ.Οταν εισαι έφηβη ειναι πολυ συχνό να εισαι μέσα και εξω απο φιλίες σε μια σχολική χρόνια. Οι φιλίες μπορει αν ειναι ωραίες και απλές αλλα το αν τις διατηρήσεις ειναι δύσκολο, ειδικά οταν ειναι τόσο απλό αν χαλαςεις μια.
Μια φιλια δεν χαλάει απο καποιο Δράμα σαν αν εισαι σε τηλεοπτική σειρα-το αν μαλώνετε για ενα αγορι , το α αρχίζει μια φήμες και αν παίρνεις εκδίκηση - γι' αυτο η καταστροφή μοιάζει σαν να ήρθε απο το πουθενά. Οταν ομως κοιτάς πισω σε μια φιλια ειναι πολυ πιο εύκολο να καταλαβεις τι πήγε στραβά. Είτε εισαι στο στάδιο της άρνησης γιατι το τελείωμα των καλύτερων σου φιλιών είτε θελεις να σιγουρευτείς οτι η φιλια σου δεν θα χαλάσει με κακό τροπο, βοηθάει αν ξερεις αν εισαι ή οχι μέρος του προβλήματος . Να μερικά πραγματα που θα σε κάνουν αν χασεις όλους σου τους φίλους. Αν κατι απο αυτα φανεί γνώριμο προσπάθησε να το διορθώσεις πριν ειναι αργά. Ξεκινάμε :
1) Το αν τους πιέζεις να κάνουν πραγματα με ή γαι εσένα
Δεν μιλάω για την πίεση των συνομηλίκων οπως ναρκωτικά ή κάπνισμα. Ακομα και μερικά μικρα πραγματα μπορούν αν φέρουν εντάσεις στη φιλια σας. Για παραδειγμα να βάζεις ενοχές στην φιλη σου για αν βγείτε οταν δεν μπορει ή συνεχεια να ψαρεύεις για κόπλιμεντα . Ολα αυτα φαίνονται άκακα αλλα αν συσσωρευτούν μπορει να οδηγήσουν τους φίλους σου να σε θεωρήσουν άτομο με το οποιο θα ειναι επιφυλακτικοί αν κάνουν παρέα.
2)Το να αφήσεις τον εαυτό σου να καταπατείται .Στην αντίθετη πλευρά δεν κανεις στον εαυτό σου καμία χάρη οταν εχεις καποια φιλη μα την τάση να το παίζει αφεντικό και δεν της λες τιποτα για αυτο. Ισως αυτή η φιλη δεν καταλαβαίνει ποσο πιεστική ειναι.
3)Το να την βλέπεις ως αντγωνισμο. Είτε ειναι ανταγωνισμός για ενα αγορι, γαι βαθμούς , ή ομορφιά ,το να βλέπεις την φιλη σου ως καποια που πρπει να κερδίσεις δείχνει ανασφάλεια . Η ανασφάλεια ειναι φυσικη αλλα μην την βγάζεις πανω στη φιλη σου.
4)Το να μην εισαι ειλικρινής οταν εκνευριστείς με κατι που ειπε η φιλη σου
Ειναι πολυ τρομακτικό αν πεις σε μαι φιλη σου οτι πληγώθηκες αλλα ειναι απαραίτητο για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις . Ξεκινά με " θέλω αν ειμαι ειλικρινής με κατι . Οταν είπες ( κενό) ένιωσα πολυ (κενό )" Αν η φιλη σου δεν καταλάβει ισως ειναι καλύτερα χωρίς αυτή. Αλλα μην αφήσεις παρεξηγήσεις να σημάνουν το τέλος μιας πολυ καλής φιλίας.
5)το αν τις πειράζεις για θέματα με τα οποία ειναι ευαίσθητες
Είτε ειναι το βάρος τους , ο σεξουαλικός πρόςανατολιςμος τους , η εθνικότητα τους , η καταςταςη της σχέσης τους ή οτιδήποτε άλλο ,ισως να μην ήθελες να κανεις την φιλη σου αν νιώσει άσχημα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν νιώθει σαν σκουπίδι οταν κανεις μικρα αστεία για αυτα . Σίγουρα η φιλη σου ισως να γελάσει για να αποφύγει τις συγκρούσεις αλλα μπορει αν νιώθει χάλια μέσα της.
6)Να μην μπορεις να απολογηθείς οταν έκανες λαθος
Οκ ολοι κανουμε λάθη . Θυμώνουμε και λέμε κατι που δεν έπρεπε στους φίλους μας. Ειναι δύσκολο να καταπιείς την περηφάνια σου και να πεις συγγνωμη αλλα τι κανεις οταν η σταθερότητα της φιλίας σας κρέμεται απο αυτο; Ειναι η απολογία χειρότερη απο το τέλος μιας φιλίας; Μάλλον οχι . Πες συγγνωμη ( και αν το ενοεις ) και ολοι μπορείτε να προχωρήσετε.
7) οταν τεμπελιάζεις (πολυ)
Κανεις δεν ειναι χωρίς ευθύνη οταν έρχεται το τεμπελιάς να . Ολοι το κανουμε που και που . Αλλα οταν το τεμπελιάςμα γίνεται συνήθεια μην εκπλήσσεται οταν θελεις να κανεις σχέδια και κανεις δεν θελει να ερθει μαζι σου. Μην θεωρήσεις την φιλια σας ως δευτερεύον πράγμα . Ώρα και αν αρνηθείς να πας με καποιον για αν κανεις προσπάθησε τουλαχιστον να μην σε ποιαςει.
8)Να επικοινωνείς μαζι τους μόνο οταν θελεις κατι. Μπορει αν πιστεύεις οτι δεν χρησιμοποιείς τους ανθρώπους αλλα οταν κανεις σχέδια με ενα φίλο σου μόνο οταν θελεις κατι απο αυτούς ...
9)Το να εισαι επικριτική
Ειμαστε όλες λίγο επικριτικά σεισμικά αν οι φιλες μας αρχίσουν να αλλάζουν ή αν κάνουν κατι το οποιο δεν θεωρούμε σωστό. Αν οι φίλοι σου κάνουν δραστηριότητες που ειναι ακτές για τον εαυτό τους ή τους άλλους ειναι δίκαιο να εισαι αναστημένο. Αλλιώς; Μην κρίνεις συνεχεια αν μόνο και μόνο επιδη η φιλη σου αρχιςε να ντύνεται διαφορετικά ή επιδη εχει αγορι ξαφνικά ή οτιδήποτε τέτοιο. Μην αφήσεις τα μικρα πραγματα αν χαλάσουνε η φιλια σας .
Ελπίζω να σας βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου . Till next time keep calm and ...be the best of friends !

Just girly thingsWhere stories live. Discover now