Τι να κανεις οταν κάποιος σε κουτσομπολεύει

2.4K 85 9
                                    

Σίγουρα ολες 'εχουμε βρεθεί σε αυτη την άσχημη θέση ! Σίγουρα μισούσε τους ανθρωπους που λένε πράγματα πίσω απο την πλάτη μας και θελουμε να τους κάνουμε να σταματήσουν . Να μερικές συμβουλες για να το πετύχετε αυτό :

1) Μην συμμετέχεις στο κουτσομπολιό . Αυτό σε φέρνει περισσότερο κατω απο τους προβολείς της δημοσιότητας . Αν κάποιος ειναι τόσο κακός ώστε να δημιουργεί ψεύτικες φήμες για εσένα σίγουρα θα αρχίσει να το κανει και για τους άλλους και στο τέλος θα χάσει τη δημοσιότητα του .Μην πεις κατι του τύπου " Λοιον αυτη..." Αντίθετα απαντά λέγοντας " Αυτά τα πράγματα δεν ειναι αλήθεια αλλα θα σας αφήσω να διαμορφώσετε την δική σας άποψη κλπ.κλπ"

2) Πήγαινε στην ρίζα του προβλήματος και βρες ποιος άρχισε τη φήμη και την διαδίδει. Να εισαι σίγουρη πως εισαι εντελώς ήρεμη οταν το κανεις αυτό . Ρωτά γιατι αυτό το άτομο διαδίδει τη φήμη . Μπορεί να φαίνεται οτι ενα άτομο ειναι αυτός που άρχισε τη φήμη αλλα να μην ειναι . Πολλές φήμες ξεκινούν λόγο κακής επικοινωνίας.

3) Ζήσε την ζωή σου έτσι ώστε οι ανθρωποι να ξέρουν οτι η φήμη δεν ειναι αλήθεια . Οι φήμες και το κουτσομπολιό ειναι μορφές κοινωνικού εκφοβισμού . Ειναι σημαντικο να μην τις αφήσεις να επηρεάζουν τη ζωή σου .

4) Να εισαι ευγενική στο άτομο που διαδίδει τη φήμη για να δείξεις οτι εισαι καλύτερος άνθρωπος . Ναι ξερω οτι θέλεις να τον/την άρπαξεις και να τον/την σκοτώσεις αλλα δεν πρέπει να αφήσεις τον άλλο να ευχαριστιέται καθώς σκέφτεται οτι αυτό που κανει σε επηρεάζει !

5) Αρνησου οτι η φήμη αυτη ειναι αλήθεια σε όποιον σε ρωτήσει . Κανε το ήρεμα και μην μιλήσεις επιθετικά . Αν το κανεις αυτό θα φαίνεται οτι κρύβεις κατι .

6) Πήγαινε σε καποιον μεγαλύτερο αν νιώσεις οτι σε απειλούν. Ζητά να μείνεις ανώνυμη και πες για τα προβλήματα που εχεις με αυτό το άτομο .

7) Γιανε φίλοι με κάποιους απο τους φίλους του ατόμου που διαδίδει τις φήμες . Αυτό θα σε βοηθήσει αν νικήσεις τη μάχη .

8) Συγκχωρησε αλλα μην ξεχάσεις. Αφου νικήσεις τη μάχη αυτους που διέδιδε τις φήμες θα θέλει μάλλον να γίνει φιλος σου . Αρνησου ευγενικά την προσφορά έτσι ώστε οι ανθρωποι να καταλάβουν οτι δεν πρέπει να σου φέρονται έτσι.

9) Μην λες σε όλους για την προσωπική σου ζωή και τα προσωπικά σου ζητήματα . Να εισαι πολύ προσεκτική σχετικά με τον ποιο εμπιστεύεσαι . Προσπάθησε να κρατάς χαμηλό προφιλ.

10) Μην δείξεις σε αυτους που σε κουτσομπολεύουν οτι εισαι θυμωμένη ή στεναχωρημενη . Αυτό θα τους δείξει οτι κατι εχεις να κρύψεις. Το καλύτερο ειναι να εισαι ήρεμη και ειλικρινείς.

11) Ποτε μην τους πεις να κοιτάνε τη δουλεια τους. Μπορεί αν θεωρήσουν οτι εισαι αγένεια ή οτι εχεις κατι να κρύψεις. Μπορεί επισης να γίνουν σαρκαστικοι ή αγένεια μαζι σου οταν τους πεις αν κοιτάνε τη δουλεια τους.

12) Να εχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου . Ακομα κι αν δεν εισαι τέτοιου τύπου άνθρωπος μπορείς να προσπαθήσεις .

13) Να εισαι δυνατή . Ακομα και αν είχες τη χειρότερη μερα εξαιτίας τους μην υποχωρήσεις . Διατηρεισε την ψυχραιμία σου γιατι εισαι ανίκητη!

Ελπίζω να σας βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου! Till next time keep calm and STAY STRONG ! Αν ποτε χρειαστείτε καποιον να μιλήσετε για καποιο πρόβλημα , συμβουλες ή επιδη νιώθετε μοναξιά εγω θα ειμαι εδώ!



Just girly thingsWhere stories live. Discover now